Ciorba de gaina cu taitei de casa

Reteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de gaina cu taitei. Retete de ciorbe.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Ciorba de gaina cu taitei de casa

Ingrediente

  • taitei de casa
  • carne de gaina (2 copanele, spinare, aripi)
  • 2 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1/4 radacina telina
  • 1 ceapa mare
  • 2 rosii
  • 1/2 ardei gras verde
  • 1/2 gogosar
  • 1/2 ardei galben
  • foi de dafin
  • boabe piper negru
  • sare
  • 0,5 l bors de putina
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1/4 legatura marar verde
  • 1/4 legatura leustean

Mod de preparare

Reteta de ciorba de gaina cu taitei de casa este cunoscuta si indragita in toate regiunile tarii. In Bucovina este cunoscuta sub numele de "zama" si este un deliciu, mai ales atunci cand este preparata cu gaina crescuta la curte. Nu cred ca exista persoana careia sa nu-i placa aceasta ciorba de gaina cu taitei de casa, fiind deosebit de gustoasa si sanatoasa.

Taiteii ii puteti pregati din timp sau chiar in aceeasi zi cand preparati ciorba, pentru ca nu va va lua prea mult timp. Eu i-am pregatit in aceeasi zi, fiind o cantitatea mica, doar pentru ciorba, adica dintr-un singur ou, sare si faina, cat sa obtinem un aluat maleabil.

Mai intai vom pregati carnea, care este deja taiata bucati, o vom spala bine si o vom pune la fiert intr-o oala mai mare, la care am adaugat 3-4 l de apa. Pe parcursul fierberii vom indeparta spuma care se formeaza. Dupa vreo 15 minute vom da focul la o faza mai joasa si vom adauga cateva foi de dafin, boabe de piper si o jumatate de ceapa care a fost taiata in patru si putina sare. Vom lasa sa fiarba aproximativ 45 de minute sau o ora, pana cand se desprinde carnea de pe oase. Daca gaina a fost mai mare va trebui sa fiarba timp de o ora si jumatate. La mine gaina a fost mai mica si a fiert in mai putin de o ora.

In timp ce fierbe carnea vom pregati legumele, pe care le vom spala si le vom taia cubulete nu prea mari. Morcovul care era mai mic l-am taiat rondele, pentru a da un aspect frumos ciorbei. Dupa ce a fiert carnea o vom scoate, o vom strecura, iar in zeama obtinuta vom pune legumele la foc in ordinea urmatoare: mai intai vom adauga cartofii, ceapa si radacinoasele (patrunjel, telina, morcov), vom lasa sa fiarba, adaugam gogosarul si rosiile, desigur toate taiate cubulete. Vom lasa totul sa fiarba la foc mediu, iar dupa 15-20 de minute vom adauga taietii si lasam focul la faza mica.

Vom scoate carnea de pe oase si o vom adauga la ciorba, iar dupa 5minute vom adauga si borsul fierbinte. Daca simtim ca ciorba este prea densa putem sa mai adaugam putina apa fiarta. O vom lasa la foc pana fierb taiteii si ne ocupam de verdeata.

Toate verdeata dupa ce a fost spalata o vom toca marunt si o vom adauga in oala, desigur dupa ce au fiert taiteii. Vom asezona dupa gust, eu am adaugat si putin piper negru proaspat macinat, inafara de sare, am mai lasat sa dea cateva clocote si am inchis focul.

Am acoperit oala pentru cateva minute pentru a patrunde aromele de la verdeata proaspata. Lasam putin din verdeata ca sa adaugam la servire. Vom servi ciorba de gaina cu taitei de casa calda, chiar fierbinte alaturi de un ardei iute. A iesit un deliciu, asa ca va invit sa incercati si voi reteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise