autor:

anuta

» » , , Borsuri si Ciorbe, Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorba de gulii umplute

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 ianuarie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 ianuarie 2017

Ingrediente
5 gulii potrivite, 2-3 morcovi, 2 radacini de patrunjel, 1 pastarnac, 2-3 cartofi, 500 g carne tocata de curcan, 4 linguri de orez, 3 oua, 100 g smantana, sare, zeama de lamaie, 2 cuburi Maggi Gaina, patrunjel verde

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Morcovul, pastarnacul si radacina de patrunjel curatate si spalate, se taie cubulete mici si se pun la la fiert in cca. 3-4 l de apa, cu o lingurita varfuita de sare si Cuburile Maggi Gaina. Se adauga si cartofii taiati in cubulete potrivite.

Se curata guliile, se scobesc. Se prepara compozitia de carne pentru umplut si perisoare, amestecand bine carnea cu un praf de sare, cu 2 oua, 2 linguri de orez, un pic de patrunjel verde, tocat fin. Se umplu guliile scobite, se pun la fiert cu zarzavatul, cca. 20 minute, timp in care, modelam perisoarele din carnea ramasa.

Dupa 20 de minute, se adauga si perisoarele, dar si miezul ramas de la scobitul guliilor. Dupa ce au fiert bine, se opreste focul, se drege ciorba cu oul batut cu smantana, se potriveste de acreala cu sucul de lamaie, se presara patrunjel verde tocat marunt.

Pofta buna!

Extrasfat: Orezul pentru perisoare poate fi prefiert sau il dam noi in cateva clocote, pentru a foi moale in perisoare.

Guliile curatate si scobite se scufunda in apa clocotita cu sare si se fierb 10 minute, dupa care se scot si se trec sub jet de apa rece. Asa suntem siguri ca vor fi bine fierte in ciorba.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de gulii umplute" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Soté de legume cu oua

Soté de legume cu oua

Acesta e un altfel de sote de legume, de data asta am incorporat si oua pentru o masa satioasa ce

2 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rosii umplute cu ciuperci si orez

Rosii umplute cu ciuperci si orez

Puneti la calit o ceapa, ciuperci, orezul, ardei, miezul de rosii, delikat si calitile bine. Daca

9 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 5 gulii potrivite
  • 2-3 morcovi
  • 2 radacini de patrunjel
  • 1 pastarnac
  • 2-3 cartofi
  • 500 g carne tocata de curcan
  • 4 linguri de orez
  • 3 oua
  • 100 g smantana
  • sare
  • zeama de lamaie
  • 2 cuburi Maggi Gaina
  • patrunjel verde

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

1 vot    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Varza cu carne de pui, la cuptor Varza cu carne de pui, la cuptor

Atunci cand e posibil, se poate pune cu o seara inainte carnea la macerat intr-un sos de mustar, sos de soia, praf de usturoi si ulei. Pentru

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza

Pentru ca suntem in sezonul rece, am pregatit ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza. Mod de preparare: Se pune la fiert, intr-o

1 vot    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Urzici cu gris