autor:

Suzana

» » Supe de legume

Ciorba de gulii

Autor: Suzana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 mai 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Suzana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 mai 2015

Ingrediente
 3 gulii tinere,  1 praz,  3 fire de ceapă verde,  3 morcovi,  1 păstârnac,  4-5 fire de ţelină verde,  cimbru,  mărar,  chimen,  3 linguri de orez,  2 ouă,  200 ml lapte dulce,  1 linguriţă rasă de zahăr,  3 linguriţe rase de sare,  4 linguri ulei de măsline,  25 g unt,  1 cub concentrat pentru supă,  3 litri de apă caldă.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se spală bine toate legumele şi se lasă la scurs.

Se taie fin morcovul, păstârnacul, prazul, ţelina şi ceapa verde şi se pun în oala de fiert împreună cu uleiul şi untul, lăsând să se călească puţin până s-au înmuiat toate şi au devenit puţin lucioase. Separat încălzim apa în care dizolvăm sarea, zahărul şi eventual un cub concetrat de legume.

Când legumele s-au călit, turnăm apa caldă peste ele, adăugăm şi condimentele din plante, le amestecăm şi le lăsăm să fiarbă la foc mediu, acoperite cu capac, pentru aproximativ 30-40 de minute. Între timp, spălăm orezul în 2-3 ape şi îl lăsăm la înmuiat într-un bol, în apă curată atât cât să-l acopere.

Curăţăm guliile de coaja tare, le spălăm şi le tăiem cuburi de mărime potrivită (nu foarte mici).

Adăugăm guliile peste compoziţia din oală şi mai lăsăm să fiarbă 10 minute, apoi adăugăm şi orezul şi procedăm la fel.

Stingem focul şi lăsăm oala să stea cu capacul pus aproximativ 15 minute.

Batem gălbenuşurile celor 2 ouă cu 2 linguri de apă, adăugăm laptele dulce şi omogenizăm bine. Luăm cu polonicul din zeama caldă din oală şi turnăm peste ouă, amestecăm şi răsturnăm apoi toată compoziţia peste ciorba din oală, amestecand bine. Se poate servi imediat.

Este foarte bună şi nutritivă.

Costul total al preparatului se ridica la aproximativ 24 de lei, adică 24/8 porţii=3 lei/portia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de gulii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Ciorba ardeleneasca de gulii

Ciorba ardeleneasca de gulii

Guliile se curata si se taie julien( putin mai mare). Zarzavatul si ceapa se curata si se taie marunt.1/2

28 voturi    3 comentarii
45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de gulii umplute

Ciorba de gulii umplute

Morcovul, pastarnacul si radacina de patrunjel curatate si spalate, se taie cubulete mici si se pun

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  •  3 gulii tinere
  •  1 praz
  •  3 fire de ceapă verde
  •  3 morcovi
  •  1 păstârnac
  •  4-5 fire de ţelină verde
  •  cimbru
  •  mărar
  •  chimen
  •  3 linguri de orez
  •  2 ouă
  •  200 ml lapte dulce
  •  1 linguriţă rasă de zahăr
  •  3 linguriţe rase de sare
  •  4 linguri ulei de măsline
  •  25 g unt
  •  1 cub concentrat pentru supă
  •  3 litri de apă caldă.

Raporteaza reteta

Retete
de Suzana
Orez cu fenicul si telina la cuptor

Orez cu fenicul si telina la cuptor

Spalam bine orezul (in 2-3 ape), apoi il lasam la inmuiat in apa curata, 1-2 ore. Intre timp spalam

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Budinci
Clatite fine cu mere

Clatite fine cu mere

Se bat oule intregi cu telul, adaugand un praf de sare, pana devin spumoase. Adaugam o lingura mare

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Salata de legume cu sos de maioneza si tarhon

Salata de legume cu sos de maioneza si tarhon

Se decojesc si se spala bine toate legumele. Se pun legumele sa fiarba in apa cu sare (sarea nu lasa

1 vot    0 comentarii
2h
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa de rosii cu ciuperci Supa de rosii cu ciuperci

Important: Rosiile trebuie sa fie coapte bine pentru a obtine un gust intens si o culoare corespunzatoare. Pasul 1: Rosiile se spala

3 voturi    0 comentarii
45 min
Supe de legume
Supa de legume cu lapte de caju-reteta de post Supa de legume cu lapte de caju-reteta de post

Se toaca toate legumele si se pun la fiert cu apa si sare. Cand sunt fierte, se mai potriveste de sare si se opreste focul. Nucile

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa de ceapa cu cartofi