Pregatim aragazul si o oala mare in care turnam cam 6 Litri de apa rece si punem o lingurita cu sare.
Adaugam carnea de ied (si eventual o frunza de dafin si cateva boabe de piper) si o lasam sa fiarba.
Taiem ceapa verde in rondele. Taiem radacina de patrunjel, morcovul, pastarnacul si telina in cubulete. Tocam marunt ceapa. Taiem ardeiul in fasii subtiri. Tocam marunt leusteanul.
Punem galbenusurile peste smantana si omogenizam.
Cand carnea incepe sa fiarba o sa se formeze spuma deasupra pe care trebuie sa o adunam foarte des. Strangem si indepartam spuma pe parcurs ce se formeaza. Cam in 30-40 de minute o sa avem o supa limpede.
Punem in supa ceapa, morcovul, radacina de patrunjel, telina, pastarnacul si ardeiul.
Amestecam si lasam sa fiarba la foc mediu cam 30 de minute. Zarzavaturile, adica telina, morcovul, radacina de patrunjel si pastarnacul pot fi calite 5 minute in 2 linguri cu ulei si un praf de sare, intr-o cratita acoperit cu capac.
Pregatim o craticioara in care turnam borsul si il lasam sa clocoteasca.
Dupa 30 de minute punem orezul in supa. Daca mai este nevoie completam zeama, dar numai cu apa fierbinte!
Amestecam si mai fierbem 15 minute. Dupa 10 minute puteti pune o legatura cu macris, stevie sau chiar spanac, tocate.
Punem ceapa verde si condimentam cu sare.
Turnam borsul clocotit, amestecam, gustam si mai fierbem 5 minute.
Carnea fiarta se poate scoate din ciorba, dezosa si taia in bucatele, apoi pusa inapoi in oala.
Ciorba este gata, asa ca inchidem aragazul. Daca nu acriti ciorba cu bors, acum puteti si adaugati zeama de lamaie sau otet.
Turnam 3-4 polonice cu ciorba peste amestecul de smantana si galbenusuri si omogenizam.
Rasturnam apoi in ciorba in timp ce amestecam.
Presaram deasupra leusteanul tocat (sau tarhonul) si amestecam.
Servim.
Reteta Video completa o gasiti la: https://youtu.be/WyJjLojKJvE
Pofta Buna!
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii