Ciorba de ied

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de ied

Ingrediente

  • 1 Kg de carne de ied cu os taiata in bucati si spalata (gat, coada, coaste, spate, chiar si cap si orice alte bucatele ramase dupa transare)
  • 2 cepe curatate si spalate
  • o radacina de pastarnac curatata si spalata
  • un morcov curatat si spalat
  • o radacina de patrunjel curatata si spalata
  • o telina mica, curatata si spalata
  • un ardei curatat si spalat
  • 5-6 fire de ceapa verde curatate si spalate
  • o legatura de leustean spalat
  • o mana de orez (30 g)
  • 2 galbenusuri
  • 200 g de smantana pentru gatit
  • 500 ml de bors
  • sare
  • apa

Mod de preparare

Pregatim aragazul si o oala mare in care turnam cam 6 Litri de apa rece si punem o lingurita cu sare.

Adaugam carnea de ied (si eventual o frunza de dafin si cateva boabe de piper) si o lasam sa fiarba.

Taiem ceapa verde in rondele. Taiem radacina de patrunjel, morcovul, pastarnacul si telina in cubulete. Tocam marunt ceapa. Taiem ardeiul in fasii subtiri. Tocam marunt leusteanul.

Punem galbenusurile peste smantana si omogenizam.

Cand carnea incepe sa fiarba o sa se formeze spuma deasupra pe care trebuie sa o adunam foarte des. Strangem si indepartam spuma pe parcurs ce se formeaza. Cam in 30-40 de minute o sa avem o supa limpede.

Punem in supa ceapa, morcovul, radacina de patrunjel, telina, pastarnacul si ardeiul.

Amestecam si lasam sa fiarba la foc mediu cam 30 de minute. Zarzavaturile, adica telina, morcovul, radacina de patrunjel si pastarnacul pot fi calite 5 minute in 2 linguri cu ulei si un praf de sare, intr-o cratita acoperit cu capac.

Pregatim o craticioara in care turnam borsul si il lasam sa clocoteasca.

Dupa 30 de minute punem orezul in supa. Daca mai este nevoie completam zeama, dar numai cu apa fierbinte!

Amestecam si mai fierbem 15 minute. Dupa 10 minute puteti pune o legatura cu macris, stevie sau chiar spanac, tocate.

Punem ceapa verde si condimentam cu sare.

Turnam borsul clocotit, amestecam, gustam si mai fierbem 5 minute.

Carnea fiarta se poate scoate din ciorba, dezosa si taia in bucatele, apoi pusa inapoi in oala.

Ciorba este gata, asa ca inchidem aragazul. Daca nu acriti ciorba cu bors, acum puteti si adaugati zeama de lamaie sau otet.

Turnam 3-4 polonice cu ciorba peste amestecul de smantana si galbenusuri si omogenizam.

Rasturnam apoi in ciorba in timp ce amestecam.

Presaram deasupra leusteanul tocat (sau tarhonul) si amestecam.

Servim.

Reteta Video completa o gasiti la: https://youtu.be/WyJjLojKJvE

Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa

Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa

Inghetata de vanilie facuta in casa - reteta simpla si delicioasa!Invata cum sa pregatesti o inghetata cremoasa si aromata,...

Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa
Cartofi noi la cuptor cu usturoi si patrunjel, reteta simpla si foarte gustoasa

Cartofi noi la cuptor cu usturoi si patrunjel, reteta simpla si foarte gustoasa

Cartofi noi la cuptor cu usturoi si patrunjel: o reteta simpla si gustoasa. Descopera cum sa prepari cartofi crocanti,...

Cartofi noi la cuptor cu usturoi si patrunjel, reteta simpla si foarte gustoasa
Reteta de limonada cu capsuni - rapida, racoritoare, delicioasa

Reteta de limonada cu capsuni - rapida, racoritoare, delicioasa

Descopera reteta rapida de limonada cu capsuni, perfecta pentru zilele calduroase. Racoritoare si delicioasa, aceasta bautura...

Reteta de limonada cu capsuni - rapida, racoritoare, delicioasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise