autor:

www.Reteta-Video.ro

» » Retete de Pasti

Ciorba de ied

Autor: www.Reteta-Video.ro (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: www.Reteta-Video.ro (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 aprilie 2015

Ingrediente
1 Kg de carne de ied cu os taiata in bucati si spalata (gat, coada, coaste, spate, chiar si cap si orice alte bucatele ramase dupa transare), 2 cepe curatate si spalate, o radacina de pastarnac curatata si spalata, un morcov curatat si spalat, o radacina de patrunjel curatata si spalata, o telina mica, curatata si spalata, un ardei curatat si spalat, 5-6 fire de ceapa verde curatate si spalate, o legatura de leustean spalat, o mana de orez (30 g), 2 galbenusuri, 200 g de smantana pentru gatit, 500 ml de bors, sare, apa

Dificultate: Redusa Timp: 2h

5 voturi

Mod de preparare

Pregatim aragazul si o oala mare in care turnam cam 6 Litri de apa rece si punem o lingurita cu sare.

Adaugam carnea de ied (si eventual o frunza de dafin si cateva boabe de piper) si o lasam sa fiarba.

Taiem ceapa verde in rondele. Taiem radacina de patrunjel, morcovul, pastarnacul si telina in cubulete. Tocam marunt ceapa. Taiem ardeiul in fasii subtiri. Tocam marunt leusteanul.

Punem galbenusurile peste smantana si omogenizam.

Cand carnea incepe sa fiarba o sa se formeze spuma deasupra pe care trebuie sa o adunam foarte des. Strangem si indepartam spuma pe parcurs ce se formeaza. Cam in 30-40 de minute o sa avem o supa limpede.

Punem in supa ceapa, morcovul, radacina de patrunjel, telina, pastarnacul si ardeiul.

Amestecam si lasam sa fiarba la foc mediu cam 30 de minute. Zarzavaturile, adica telina, morcovul, radacina de patrunjel si pastarnacul pot fi calite 5 minute in 2 linguri cu ulei si un praf de sare, intr-o cratita acoperit cu capac.

Pregatim o craticioara in care turnam borsul si il lasam sa clocoteasca.

Dupa 30 de minute punem orezul in supa. Daca mai este nevoie completam zeama, dar numai cu apa fierbinte!

Amestecam si mai fierbem 15 minute. Dupa 10 minute puteti pune o legatura cu macris, stevie sau chiar spanac, tocate.

Punem ceapa verde si condimentam cu sare.

Turnam borsul clocotit, amestecam, gustam si mai fierbem 5 minute.

Carnea fiarta se poate scoate din ciorba, dezosa si taia in bucatele, apoi pusa inapoi in oala.

Ciorba este gata, asa ca inchidem aragazul. Daca nu acriti ciorba cu bors, acum puteti si adaugati zeama de lamaie sau otet.

Turnam 3-4 polonice cu ciorba peste amestecul de smantana si galbenusuri si omogenizam.

Rasturnam apoi in ciorba in timp ce amestecam.

Presaram deasupra leusteanul tocat (sau tarhonul) si amestecam.

Servim.



Reteta Video completa o gasiti la: https://youtu.be/WyJjLojKJvE

Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de ied" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Ciorba de ied

Ciorba de ied

Spalam oasele bine sub jetul de apa calda. Intr-o oala punem cam 6 litri de apa, dam drumul oaselor

13 voturi    3 comentarii
2h
Retete de Pasti
Ciorba de pui cu dovlecei

Ciorba de pui cu dovlecei

Se spala spatele de pui si se pune la fiert.Se ia spuma care se formeaza.Intre timp se curata legumele

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

5 voturi

Ingrediente

  • 1 Kg de carne de ied cu os taiata in bucati si spalata (gat
  • coada
  • coaste
  • spate
  • chiar si cap si orice alte bucatele ramase dupa transare)
  • 2 cepe curatate si spalate
  • o radacina de pastarnac curatata si spalata
  • un morcov curatat si spalat
  • o radacina de patrunjel curatata si spalata
  • o telina mica
  • curatata si spalata
  • un ardei curatat si spalat
  • 5-6 fire de ceapa verde curatate si spalate
  • o legatura de leustean spalat
  • o mana de orez (30 g)
  • 2 galbenusuri
  • 200 g de smantana pentru gatit
  • 500 ml de bors
  • sare
  • apa

Raporteaza reteta

Retete
de www.Reteta-Video.ro
Paste cu Sos de Dovlecei

Paste cu Sos de Dovlecei

Pasul 1 Taiem dovleceii in cubulete mici. Tocam ceapa julien. Taiem ardeiul in fasii subtiri. Tocam

0 voturi    2 comentarii
35 min
Paste si pizza
Rulouri de Dovlecei cu Branza

Rulouri de Dovlecei cu Branza

Pasul 1 Incalzim cuptorul. Taiem dovleceii in felii foarte subtiri, pe lungime, cu ajutorul cutitului

1 vot    7 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Prajitura cu Mere Rase

Prajitura cu Mere Rase

Incalzim cuptorul. Punem praful de copt peste faina si omogenizam. Radem merele pe razatoarea mare. Pregatim

12 voturi    13 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Rulada cu mascarpone si zmeura Rulada cu mascarpone si zmeura

In primul rand, trebuie sa va spun ca am pregatit blatul intr-o tava 35x30 cm pe care am pus hartie de copt. Intr-un vas punem ouale,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Retete de Pasti
Costite de ied Costite de ied

Se spala bine costitele de ied. Le lasam sa se scurga. Punem sare, piper, oregano, coniac mustar si usturoi tocat in bol si amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Retete de Pasti
Friptura de miel