autor:

Andreea Constantina Manciu

» » , Borsuri si Ciorbe, Retete de Craciun

CIORBA DE LEGUME

Autor: Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 aprilie 2009

Ingrediente
- 1 kilogram de cartofi, - 3 cepe, - 3 morcovi, - 2 ardei grasi, - o telina, - 300 grame de mazare, - 200 grame de porumb, - bulion, - sare, - sare de lamaie, - delicat, - o legatura patrunjel, - o legatura leustean

Dificultate: Redusa Timp: 1h

46 voturi

Mod de preparare

Se curata legumele, se taie in diferite forme.
Se pune apa la fiert in care adaugam ceapa tocata marunt,
Celelalte legume vor fi inabusite intr-o cratita in putin ulei si o cana de apa timp de 15 minute,
Ulerior se vor pune la fiert in oala cu apa.
Cand ciorba e aproape gata se adauga delicat dupa gust si sare de lamaie.
Cand ciorba e gata se adauga patrunjelul si leusteanul tocat marunt
Daca ti-a placut reteta noastra "CIORBA DE LEGUME" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
ciorba de legume cu perisoare

ciorba de legume cu perisoare

Carnea se amesteca cu oul, sarea piperul macinat, frunzele de patrunjel taiate marunt (3 ramurele). Zarzavatul

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de legume si naut la slow cooker Crock-Pot

Ciorba de legume si naut la slow cooker Crock-Pot

In vasul aparatului Crock-Pot puneti ceapa feliute subtiri, ardeiul gras tocat marunt, morcovul si

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine):

    Nici eu nu adaug porumb,dar cred ca porumbul ii da o dulceata aparte.O sa incerc si eu.Eu o pregatesc astfel: 1 morcov o albitura cateva felii de telina putina varza tocata putina fasole verde putina mazare 2 dovlecei mai mici cartofi putina stevie 1-2 cepe sare,piper 3-4 rosii decojite si taiate marunt 2 catei de usturoi leustean verde ulei tarhon verde bors dupa gust Ceapa se curata, se spala,se toaca marunt si se pune la inabusit in putin ulei.Se adauga supa de legume sau apa fiarta din cand in cand.Se adauga morcovul,albitura,telina taiate marunt,apoi fasolea verde rupta bucatele 1-2 cm,mazarea si varza.Cand sunt aproape fierte adaugati cartofii, dovleceii taiati cubulete,stevia taiata bucati,rosiile tocate marunt si se lasa sa fiarba.Stevia se pune neoparita deoarece isi pierde din vitamine. Cand este fiert totul,se potriveste de sare,piper,se adauga usturoiul tocat , borsul clocotit in prealabil ,apa fiarta sau supa de legume daca mai este nevoie si se mai lasa sa dea in cateva clocote.La sfarsit se pune leusteanul si tarhonul si se opreste focul.

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Der LKW Fahrer

    Der LKW Fahrer (Maestru bucatar) , 14 februarie 2014

    cred ca astazi voi incerca si eu aceasta reteta :)

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2012

    O ciorba ce nu trebuie ratata (dar fara porumb,nu am facut niciodata cu asa ceva ).

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 02 august 2010

    O bunatate !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

      Eu nu pun porumb dar pun la ciorbe taitei de casa .

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 01 iulie 2009

      Si eu pun porumb cateodata.Vara sa mananca mai bine ciorba de legume.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 04 mai 2009

      Eu pun mai multe legume:gulie,fasole verde,dovlecel.Iarna o fac din legume congelate din comert,aleg chiar doua sortimente de diversi producatori care sa contina cat mai multe legume,mai adaug ceapa,inca cativa cartofi si pasta de tomate. Imi mai place sa adaug putin orez si sa o dreg cu un galbenus de ou.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 mai 2009

      Ceva asemanator gatesc si eu dar fara porumb si mai putini cartofi, la cata cantitate fac eu de obicei.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2009

      Eu o fac fara ...porumb !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

46 voturi

Ingrediente

  • - 1 kilogram de cartofi
  • - 3 cepe
  • - 3 morcovi
  • - 2 ardei grasi
  • - o telina
  • - 300 grame de mazare
  • - 200 grame de porumb
  • - bulion
  • - sare
  • - sare de lamaie
  • - delicat
  • - o legatura patrunjel
  • - o legatura leustean

Raporteaza reteta

Retete
de Andreea Constantina Manciu
PUI CU VIN

PUI CU VIN

1.Se taie sunculita sau kaiserul feliute(daca este afumat se va opari 2-3 minute) si se caleste 2.Peste

25 voturi    23 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
SARMALE

SARMALE

1.Adaugam peste carne condimentele pentru sarmale,ouale, orezul, delikatul si amestecam. 2.Luam

16 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Spaghete cu carne tocata

Spaghete cu carne tocata

Se fierb spaghetele, cand sunt aproape fierte se adauga carnea tocata, se mai fierb vreo 15 minute,

8 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza

Der LKW Fahrer (Maestru bucatar)

cred ca astazi voi incerca si eu aceasta reteta :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

23 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
CIORBA DE CURCAN