autor:

Suzana

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorba de legume cu orez

Autor: Suzana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 mai 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Suzana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 mai 2015

Ingrediente
 1 punga cu mixt de legume congelate,  1 ceapa alba,  1 ceapa rosie,  3 linguri rase de orez,  1 cutie rosii cu pulpa,  1 lingurita rasa de zahar,  3 lingurite rase de sare,  3 linguri ulei de masline,  25 g de unt,  1 ou,  200 ml lapte dulce,  cimbru,  marar,  patrunjel verde,  busuioc,  1-2 lingurite de bors magic sau 1/2 lingurita sare de lamaie.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

1 vot

Mod de preparare

Se decongeleaza legumele, se pun intr-o strecuratoare si se clatesc sub un jet de apa. Spalam ceapa, o scurgem de apa si o tocam fin. In oala in care preparam ciorba, punem uleiul, sarea, ceapa si cubul de unt si le sotam putin pana cand ceapa devine moale si usor galbena. Punem apoi legumele peste ceapa si le lasam si pe ele sa se rumeneasca 1- 2 minute pentru a li se intensifica aroma. Stingem totul cu 2 litri de apa calda si lasam sa fiarba toata compozitia 20-30 de minute, la foc mediu.

Alegem orezul sa nu contina impuritati, il spalam in 2-3 ape si il lasam la inmuiat in apa curata, cat sa il acopere.

Scoatem rosiile intr-un bol mic, taiem rosiile intregi in bucati mai mici, amestecam totul cu putina apa rece, zaharul si condimentele din ierburi.

Dupa 20-30 de minute de fierbere a compozitiei din oala, adaugam orezul si lasam sa fiarba impreuna 10 minute, apoi turnam rosiile, borsul magic si condimentele din ierburi si le lasam sa mai clocoteasca inca 10 minute. Tragem oala de pe foc si o lasam sa se odihneasca 5-10 minute.

Intre timp spargem oul si separam albusul de galbenus. Frecam galbenusul intr-un bol cu o lingura de apa rece, apoi adaugam peste el laptele dulce. Dregem ciorba astfel: peste laptele cu galbenus turnam treptat din zeama calda din oala si omogenizam, apoi punem tot amestecul din bol peste compozitia din oala si amestecam sa se distribuie peste tot. Punem capacul si o lasam sa se aseze 5-10 minute, dupa care o putem servi. Daca dorim, mai putem adauga la servire smantana dulce.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de legume cu orez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de pui cu legume si orez

Ciorba de pui cu legume si orez

Carnea se spala, se pune la fiert. Se strange spuma, se adauga ceapa, ardeiul taiat marunt si 2 frunze

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Mancare de varza

Mancare de varza

Varza se toaca marunt, se adauga aproximativ 2 lingurite de sare si se freaca bine pana se inmoaie.Se

26 voturi    10 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

1 vot

Ingrediente

  •  1 punga cu mixt de legume congelate
  •  1 ceapa alba
  •  1 ceapa rosie
  •  3 linguri rase de orez
  •  1 cutie rosii cu pulpa
  •  1 lingurita rasa de zahar
  •  3 lingurite rase de sare
  •  3 linguri ulei de masline
  •  25 g de unt
  •  1 ou
  •  200 ml lapte dulce
  •  cimbru
  •  marar
  •  patrunjel verde
  •  busuioc
  •  1-2 lingurite de bors magic sau 1/2 lingurita sare de lamaie.

Raporteaza reteta

Retete
de Suzana
Orez cu fenicul si telina la cuptor

Orez cu fenicul si telina la cuptor

Spalam bine orezul (in 2-3 ape), apoi il lasam la inmuiat in apa curata, 1-2 ore. Intre timp spalam

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Budinci
Clatite fine cu mere

Clatite fine cu mere

Se bat oule intregi cu telul, adaugand un praf de sare, pana devin spumoase. Adaugam o lingura mare

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Salata de legume cu sos de maioneza si tarhon

Salata de legume cu sos de maioneza si tarhon

Se decojesc si se spala bine toate legumele. Se pun legumele sa fiarba in apa cu sare (sarea nu lasa

1 vot    0 comentarii
2h
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Gogosari la otet Gogosari la otet

Intr-o oala mai mare, asa cam de 10 l. se pune apa, otetul, conopida taiata fideluta, sarea, zaharul, ceapa taiata julien, usturoiul

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Bostanei (dovlecei) gratinati