autor:

Lia Maria

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Supe de legume

Ciorba de legume cu taitei

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 februarie 2014

Ingrediente
1 lingura ulei, 2 morcovi mari, 1 bucata radacina de patrunjel, 1 bucata telina, 2 cartofi mari, 1 ceapa, 1/2 ardei kapia rosu, 1/2 ardei gras verde/galben, 2 catei de usturoi, Sare, Piper, patrunjel verde, 200g taitei Baneasa cu 4 oua.

Dificultate: Redusa Timp: 55 min

37 voturi

Mod de preparare

Curatam si spalam legumele. Radacinoasele(morcov,patrunjel,telina) le dam pe razatoarea mare. Ceapa o taiem solzisori, ardeii in cuburi si usturoiul il maruntim.

Punem o oala de 5L pe foc, adaugam uleiul si il lasam la incins. Punem pe rand :ceapa, dupa aprox. 2’, adaugam radacinoasele si usturoiul, amestecam si lasam la calit cam 5’ dupa care adaugam ardeii si cartofii. Asezonam, amestecam si mai calim totul impreuna inca vreo 5’. Peste legume adaugam 4L apa fierbinte, sau supa de oase dupa preferinta si lasam sa fiarba inca 30’. Inainte cu 5’ de a stinge focul, adaugam si taiteii Baneasa. La final, mai asezonam daca este nevoie si servim ciorba cu patrunjel verde tocat deasupra.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de legume cu taitei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Se spala legumele si se toaca. Se calesc mai intai ceapa si frunzele de ceapa verde, intr-o oala

3 voturi    3 comentarii
45 min
Supe de legume
Ciorba taraneasca de fasole

Ciorba taraneasca de fasole

Se alege fasolea, se spala in mai multe ape si se lasa la inmuiat peste noapte. Dimineata, se

3 voturi    3 comentarii
2h
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    dantes (Chef de cuisine) , 06 august 2018

    In Ardeal se fac si ciorbe mai dulci

  • Fara foto

    Robert Hutanu , 28 iunie 2018

    Pai, asta e ciorba sau e supa? Ciorba nu presupunem ca este acra?

  • Fara foto

    Ciocan Maria Gheorghina , 28 ianuarie 2016

    Taiteii sunt facuti din 4 oua

    • Fara foto

      delma , 13 mai 2015

      ce e cu cele 4 ouă?

    • Fara foto

      Mariana Circiu , 22 martie 2015

      Nu dati copiilor delikat.

    • Fara foto

      Veronica Sandu , 11 ianuarie 2015

      este f.buna,dar incearca cu galuste in loc de taietei si mai adauga aproape de final olingura de delikat de legume. o vor savura si cei mai mofturosi copii.

    • Fara foto

      Dorica Marian , 18 decembrie 2014

      bunnnn

    • Fara foto

      Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2014

      Multumesc pentru idee.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

55 min

37 voturi

Ingrediente

  • 1 lingura ulei
  • 2 morcovi mari
  • 1 bucata radacina de patrunjel
  • 1 bucata telina
  • 2 cartofi mari
  • 1 ceapa
  • 1/2 ardei kapia rosu
  • 1/2 ardei gras verde/galben
  • 2 catei de usturoi
  • Sare
  • Piper
  • patrunjel verde
  • 200g taitei Baneasa cu 4 oua.

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

11 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

dantes (Chef de cuisine)

In Ardeal se fac si ciorbe mai dulci

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de pastarnac si fasole, o supa perfecta de toamna Supa crema de pastarnac si fasole, o supa perfecta de toamna

Curatam pastarnacul de coaja, il spalam si il tăiem in fasii potrivit de mari. Fasolea o scurgem din conserva si o spalam sub jet

0 voturi    0 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Supa-crema de dovleac si pere aurii Supa-crema de dovleac si pere aurii

Toamna nu este intreaga fara celebrele supe-creme din dovleac aromat si pere catifelate. Eu le prepar intotdeauna in varianta imbogatita

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de dovleac, cu gutuie si jambon