autor:

tania

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Supe de legume

Ciorba de legume si ciuperci proaspete

Autor: tania (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 iunie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tania (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 iunie 2018

Ingrediente
-200 g ciuperci de padure, hribi sau ciuperci de cultura, -1+1/2 morcov, -1/2 ardei gras rosu, -1/2 ardei gras galben, -1/2 ardei gras verde, -1 ceapa mare sau 2 mai mici, -1pachet supa crema de ciuperci sau hribi(knorr), -1 lingura vegeta de legume de casa, -marar, -patrunjel, -piper, -sare, - 30 ml ulei pentru catit legumele, -1 lingura pasta rosii, -smantana pentru servit (optional), - pentru acrit folosim bors sau lamaie, -apa

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

0 voturi

Mod de preparare

Dupa cum observati, atat din imagini cat si din ingredientele necesare, toate sunt legume proaspete si nu am folosit nici un fel de carne, deci este o ciorba pe care o putem servi si pe perioada postului.

Pentru a obtine o ciorba cu un gust deosebit, mai intai vom cali toate legumele si dupa aceea le vom fierbe in apa.

Se toaca ceapa si se taie marunt ciupercile, apoi se calesc impreuna 15 minute.

Se curata morcovii si ardeii grasi, se taie toate cubulete, apoi se pun in oala cu ceapa, ca sa se caleasca si sa se inmoaie putin. Dupa ce s-au inmuiat, vom turna peste ele 2-3 litri de apa si se mai lasa sa fiarba aproximativ 20 de minute.

Dupa ce au fiert toate legumele, se adaugă ciorba de ciuperci knorr, care a fost in prealabil dizolvata in putina apa rece, pasta de rosii, sare şi piper, după gust si amestecam bine ca sa nu se faca cocoloase. Mai lasam sa fiarba 7-10 minute la foc mic, apoi adaugam verdeturile taiate marunt, si acrim dupa gust(fie cu bors, fie cu lamaie, ce avem la indemana). Lasam putin din verdeturile tocate marunt pentru a presara la servirea ciorbei in farfurii. Este o ciorba delicioasa si apetisanta, aroma de ciuperci se simte in toata bucataria, mai ales cand avem ciuperci de padure sau hribi. Se poate servi cu smantana daca doriti. Noi nu am dres-o cu smantana ca sa nu-si piarda din aroma placuta de ciuperci.

Va doresc, Pofta buna!

Specific : Suceava-Romania
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de legume si ciuperci proaspete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa crema de rosii cu crutoane, la slow cooker Crock-Pot

Supa crema de rosii cu crutoane, la slow cooker Crock-Pot

Punem rosiile in sos in vasul aparatului Crock-Pot slow cooker 4,7 L Digital. Adaugam ceapa verde

0 voturi    0 comentarii
2h
Supe de legume
Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Se spala legumele si se toaca. Se calesc mai intai ceapa si frunzele de ceapa verde, intr-o oala

3 voturi    3 comentarii
45 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

0 voturi

Ingrediente

  • -200 g ciuperci de padure
  • hribi sau ciuperci de cultura
  • -1+1/2 morcov
  • -1/2 ardei gras rosu
  • -1/2 ardei gras galben
  • -1/2 ardei gras verde
  • -1 ceapa mare sau 2 mai mici
  • -1pachet supa crema de ciuperci sau hribi(knorr)
  • -1 lingura vegeta de legume de casa
  • -marar
  • -patrunjel
  • -piper
  • -sare
  • - 30 ml ulei pentru catit legumele
  • -1 lingura pasta rosii
  • -smantana pentru servit (optional)
  • - pentru acrit folosim bors sau lamaie
  • -apa

Raporteaza reteta

Retete
de tania
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii, vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

1 vot    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei: Se spala dovleceii, se curata de coaja si

3 voturi    2 comentarii
35 min
Aperitive
BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

Mod de preparare BAME CU CARNE DE VITA Carnea de vita se spala si se portioneaza. Ceapa se curata,

1 vot    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa de rosii cu ciuperci Supa de rosii cu ciuperci

Important: Rosiile trebuie sa fie coapte bine pentru a obtine un gust intens si o culoare corespunzatoare. Pasul 1: Rosiile se spala

3 voturi    0 comentarii
45 min
Supe de legume
Supa de legume cu lapte de caju-reteta de post Supa de legume cu lapte de caju-reteta de post

Se toaca toate legumele si se pun la fiert cu apa si sare. Cand sunt fierte, se mai potriveste de sare si se opreste focul. Nucile

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa de linte verde