Deoarece este si prioada de post dar si verziturile sunt pe toate tarabele m-am gandit sa va prezint aceasta reteta delicioasa si usor de preparat.
Ingrediente:
6-8 legaturi de loboda (depinde cat sunt de mari), 3 legaturi de ceapa verde, cateva fire de usturoi verde,un pumn de orez, 2 legaturi leustean, sare marina neiodata dupa gust, 2 galbenusuri, 4 linguri smantana, 1 litru sau chiar mai mult de bors dupa gust.
Mod de preparare:
Se spala bine verdeturile. Se taie maruntel ceapa si usturoiul (puteti renunta la el daca nu va place) si se pune la fiert in 1.1/2 litru de apa, dupa 15 minute se adauga loboda taiata si ea maruntel, dupa alte 15 minute se adauga orezul se da intr-un clocot dupa care se toarna si borsul si se mai fierbe zeama inca 15 minute. La sfarsit adaugam leusteanul maruntit, mai dam intr-un clocot si stingem focul. Batem energic galbenusurile, adaugam sarea si smantana si amestecam bine, turnam deasupra 2 -3 polonice de zeama mestecand continuu dupa care rasturnam cu cate putinul in oala mare ( puteti renunta la aceasta etapa si drege doar in farfurie cu iaurt proaspat).Se poate servi atat rece cat si calda dupa preferinte.
Pofta buna!
Pentru mai multe bunantati va astept pe http://papagheorghiu.blogspot.com si pe www.papagheorghiu.ro. Pana saptamana viitoare sa auzim numai de bine!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii