autor:

valentina ionita

» » , Retete de Pasti, Borsuri si Ciorbe

Ciorba de miel - reteta casei

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 martie 2009

Ingrediente
Gatul,partile mai subtiri ale picioarelor,capatana,cateva bucati de coasta si mate, ceapa verde, morcov, pastarnac, telina, leustean si tarhon verde, sare, un ou, bors

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

62 voturi

Mod de preparare

Gatul,partile mai subtiri ale picioarelor, capatana, cateva bucati de coasta,se spala bine,se portioneaza corespunzator si se pun la fiert cu apa rece.Eu pun si cateva intestine spalate,curatate foarte bine si taiate marunt.Sunt delicioase.Dupa ce a clocotit si se ia spuma,se adauga ceapa verde tocata marunt, morcov, pastarnac,telina tocate marunt sau date pe razatoare. Cand carnea este deja fiarta se adauga o lingura de orez si se lasa sa fiarba in continuare pana cand orezul este fiert.Se adauga ,bors dupa gust si se potriveste de sare.Borsul intotdeauna se da in clocot inainte de a se pune in ciorba.Se drege cu un ou simplu batut bine sau cu ou amestecat cu putina smantana si se adauga leustean si tarhon verde.
Intestinele de mielut care raman de la ciorba, le tai marunt si le amestec cu mujdei,sare si condimente.Sunt delicioase.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de miel - reteta casei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Curatam si spalam bine legumele in mod special loboda si stevia in multe ape.Morcovii si albitura

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Bors cu urzici

Bors cu urzici

Urzicile,cu mare atentie le curat,le spal in multe ape reci apoi le pun intr-un vas care deja clocoteste

9 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine):

    Intestinele sau matele popular sunt extraordinare.Doar ca trebuiesc curatate foarte bine,tinute in otet si sare,asta-i tot.Din aceste mate fac si carnati de oaie in fiecare an de sarbatorile pascale... Verdeata am pus mai multa pentru ca oala a fost cam zdravana,deh familie mare,iar in momentul in care se inmoaie numai pare atat de multa si dupa parerea mea verdeata ii da gustul.Incercati si n-o sa para rau.

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 februarie 2015

    Merci mult...

  • Fara foto

    Suflet Venit De Nicaieri , 01 februarie 2015

    Cred ca e gustoasa...Arata super...o voi face si eu, mie imi place mult carnea de miel.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

    Multumesc mult...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

      Foarte buna!Bunica mea facea un cighir din intestine,si era grozav de bun!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

      Multumesc...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

      Foarte gustoasa!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

      Delicioasa chiar....

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

      Cred ca a fost foarte gustoasa

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2010

      Va multumesc mult si va doresc ca sarbatorile Pascale ce se apropie sa va aduca sanatate,liniste si multe bucurii...

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 31 martie 2010

      Foarte bună ciorbiţa ta, Valentina. Îmi e cum arată!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 iulie 2009

      Va multumesc mult ca va place ciorbita mea...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 28 iulie 2009

      Asa imi place cu multa verdeata si carnita.Felicitari pentru reteta si prezentare.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2009

      Nu contest ca este buna, dar mi se pare cam multa verdeata. In ceea ce priveste partea cu intestinele, am retineri. (E doar o parere personala.)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

62 voturi

Ingrediente

  • Gatul,partile mai subtiri ale picioarelor,capatana,cateva bucati de coasta si mate
  • ceapa verde
  • morcov
  • pastarnac
  • telina
  • leustean si tarhon verde
  • sare
  • un ou
  • bors

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Merci mult...

Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de dovleac cu cartofi