autor:

Fara foto

» » , Retete de Pasti, Borsuri si Ciorbe

Ciorba de miel

Autor: bucataria-sylviei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: bucataria-sylviei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 ianuarie 2010

Ingrediente
Pentru o cantitate de 4l avem nevoie de : 700-800 grame de carne de miel cu os si putin mai grasa, un morcov mare, o ceapa, o jumatate de telina mica, 3-4 cartofi, o lingura de orez, o lingura de ulei, o ligurita boia, sare, piper, o crenguta de cimbru verde, 150 ml smantana de 18%, 2 linguri iaurt gras, putin tarhon si leustean ( cat se prinde cu trei degete) .

Dificultate: Medie Timp: 40 min

11 voturi

Mod de preparare

Preparare: taiem carnea de miel bucatele mici si o clatim bine cu apa rece.
Ceapa se toaca fin si morcovul se curata si se da pe razatoare. Intr-o oala mai mare calim intr-o lingura de ulei ceapa si morcovul si dupa cateva minute adaugam si bucatelele de carne. Adaugam sare si piper si lasam putin carnea la foc mic dupa care adaugam lingurita de boia si completam cu 3-4 l de apa rece si bucatile de telina . Cand clocoteste apa adaugam crenguta de cimbru si lasam si fiarba la foc mic pana este fiarta carnea pe jumatate ( cam 10-15 min daca e mielul fraged, eu am lasat mai mult acum ca nu era fiarta deloc carnea ). Adaugam dupa aceea lingura de orez si pregatim cartofii. La 5 minute dupa orez adaugam cartofii taiati cubulete mici, acestia mai trebuie sa fiarba 15 minute. Dupa ce au fiert si cartofii dregem ciorba cu 150 ml de smantana nu foarte grasa ( eu prefer varianta asta de smantana si nu pun galbenus la sfarsit deoarece mi se pare ciorba de miel o ciorba mai grea decat cea din alta carne) si cu lingurile de iaurt, mai punem sare si piper daca e cazul. Lasam sa clocoteasca si acrim dupa gust, eu am acrit cu o lingura de bors magic. Stingem focul si adaugam tarhonul si leusteanul, taiat marunt. De cand am descoperit aceasta combinatie folosesc mereu la aceasta ciorba si putin tarhon si leustean, inainte optam pentru una din ele dar in combinatie e mult mai buna ciorba, trebuie cantitate mica pentru ca aromele sa fie simtite dar sa nu predomine nici una din ele. Se serveste fierbinte, cel mai bine cu o felie de paine de casa….eu am servit-o in strachini de lut romanesti cum imi place sa o fac cu ciorbele romanesti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de miel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de miel mocaneasca

Ciorba de miel mocaneasca

Carnea bine spalata si portionata, se pune la fiert, in apa rece, cu o lingurita rasa de sare. Lasam

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Ciorba cu sira de miel

Ciorba cu sira de miel

Se taie mărunt zarzavatul (morcovii, păstârnacul, țelina și ceapa). Se pun ceapa și zarzavatul

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Supe de carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mihai Preda , 11 aprilie 2014

    ciorba tb sa aiba neaparat capul mielului bine fiert; NU cartofi ,NU smantana , ci 2 legaturi de leustean ,2 patrunjel si iese 'gheboasa ; rau

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2011

    mmmmm o bunatate! O fac acuma, de Pasti :-) Merci.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

    Am salvat reteta, o voi face curand.

    • Fara foto

      maria mihalache , 28 mai 2010

      Ce buna trebuie sa fie................mmm.

    • Fara foto

      bucataria-sylviei (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

      Multumesc, am mai facut una dupa reteta lui Radu Anton, nu am apucat sa o postez si aici .

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

      Frumos prezentata, Sylvia!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

      Delicioasa!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 03 aprilie 2010

      Ce pofta mi-ai facut!!!!!! Arata super toate retetele tale.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

      Foarte frumos! Cred ca e tare buna!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

      Delicioasa ciorbita ta...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 martie 2010

      Foarte buna!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 01 martie 2010

      Delicioasa!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 01 martie 2010

      Foarte buna!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

40 min

11 voturi

Ingrediente

  • Pentru o cantitate de 4l avem nevoie de : 700-800 grame de carne de miel cu os si putin mai grasa
  • un morcov mare
  • o ceapa
  • o jumatate de telina mica
  • 3-4 cartofi
  • o lingura de orez
  • o lingura de ulei
  • o ligurita boia
  • sare
  • piper
  • o crenguta de cimbru verde
  • 150 ml smantana de 18%
  • 2 linguri iaurt gras
  • putin tarhon si leustean ( cat se prinde cu trei degete) .

Raporteaza reteta

Retete
de bucataria-sylviei
Ciulama/papricas de pui

Ciulama/papricas de pui

Intr-un vas punem la incins uleiul si adaugam zarzavaturile taiate cubulete mici cu putina sare

12 voturi    6 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Pizza cu tzuchinni si jamon crud afumat

Pizza cu tzuchinni si jamon crud afumat

Se framanta un aluat clasic, lasand sa stea in cuib prima data drojdia cu apa si zaharul timp de

1 vot    1 comentariu
1h 45 min
Paste si pizza
Pizza trois fromages cu ruccola

Pizza trois fromages cu ruccola

Aluatul il lasam la dospit 30-60 de minute si apoi il punem la frigider pentru inca 30 minute minim. Preparare

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Paste si pizza

Lucia (Chef de cuisine)

mmmmm o bunatate! O fac acuma, de Pasti :-) Merci.

Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba taraneasca