Ciorba de pastai cu rosii

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Ciorba de pastai cu rosii

Ingrediente

  • 1 bolisor cu pastai verzi
  • 4 rosii
  • 1 ceapa verde
  • 1 morcov
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 ardei galben
  • 1/2 ardei kapia
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 1 cana bors
  • 3 linguri ulei

Mod de preparare

Curatam pastaile la capete, le spalam iar apoi le taiem in doua, in trei, depinde cat sunt de mari (de preferabil sa fie mai mici pentru ca sunt mai proaspete).

Rosiile le decojim si le facem cubulete.

Ceapa o curatam si o tocam.

Morcovul il radem de coaja, apoi il taiem cubulete.

Curatam pastarnacul si il taiem ca pe morcov.

Ardeiul galben si kapia il curatam de seminte si il taiem patratele mici.

Intr-o oala punem uleiul la incins.

Adaugam ceapa si rosiile si le lasam 2-3 minute la inabusit, apoi punem si morcovul tot 2-3 minute.

Punem cam 5-6 litri de apa si lasam pana da in clocot, apoi punem pastaile, pastarnacul, ardeiul galben si kapia.

Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba.

Cand pastaile si celelalte legume sunt fierte suficient, dam gust ciobitei cu sare si piper.

Punem si borsul si lasam sa mai dea doar cateva clocote.

Inchidem aragazul, iar deasupra ciorbei punem patrunjel verde tocat.

Punem capacul inca 5 minute pentru a lua ciorba aroma de verdeata.

Se poate servi rece, calda, cu smantana, ardei iute !!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise