autor:

merisor

» » , , Borsuri si Ciorbe, Mancaruri cu carne, Supe de carne

Ciorba de perisoare, acrita cu zeama de varza

Autor: merisor (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 ianuarie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: merisor (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 ianuarie 2017

Ingrediente
Pentru perisoare:, 1kg carne tocata (vita+porc), 1 ceapa mare, 1 ceasca orez (120 ml), 2 oua, 1 lingurita sare, 1 praf piper, 1 praf cimbru, Pentru supa:, 3 l apa, 1 l zeama de varza, 3 cepe galbene, 2 morcovi, 1 radacina patrunjel, 1 radacina pastarnac, 1 ardei rosu (eu am pus de la congelator), tarhon, 1 legatura patrunjel verde

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Punem apa la fiert.

Nu vom adauga sare pentru ca avem zeama de varza sarata.

Curatam, spalam si tocam legumele cuburi si le adaugam in vasul de pe foc, in momentul in care apa atinge punctul de fierbere.

Ardeiul il vom adauga mai tarziu.

Pregatim perisoarele.

Trecem carnea prin masina de tocat impreuma cu ceapa, presaram peste amestec, sare, piper si cimbru, apoi adaugam orezul si ouale si omogenizam.

Cand legumele din vas incep sa se patrunda usor, formam perisoarele de dimensiunea unei nuci si le scufundam in vas.

Lasam perisoarele sa fiarba aproximativ 20 de minute, la foc mediu si acoperind vasul, dupa care adaugam zeama de varza, apoi ardeiul taiat cubulete si tarhonul.

Eu pun tarhon din belsug, pentru ca imi place aroma lui, deci pun cat sa fie presarat pe toata suprafata vasului, nu pot da o cantitate exacta.

Mai lasam ciorba sa fiarba 15-20 de minute, dupa care o gustam si o mai asezonam cu sare, daca mai este cazul, apoi stingem focul si adaugam patrunjelul tocat.

Eu in ciorbele acrite cu zeama de varza, nu mai adaug rosii, dar am vazut ca altii adauga.

Servim ciorba fierbinte, alaturi de o ceapa rosie, sau alaturi de ardei iute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare, acrita cu zeama de varza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Ciorba de ardei umplut

Ciorba de ardei umplut

Ardeii trebuie sa fie cam de aceeasi marime. Se spala, se curata de cotor, taind ca un fel de capac

9 voturi    1 comentariu
50 min
Supe de carne
Ciorba cu aroma si culori tomnatice

Ciorba cu aroma si culori tomnatice

Pentru inceput, punem la fiert fasolea, e bine sa o puneti de seara la inmuiat, fierbe mai repede.

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Supe de carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Pentru perisoare:
  • 1kg carne tocata (vita+porc)
  • 1 ceapa mare
  • 1 ceasca orez (120 ml)
  • 2 oua
  • 1 lingurita sare
  • 1 praf piper
  • 1 praf cimbru
  • Pentru supa:
  • 3 l apa
  • 1 l zeama de varza
  • 3 cepe galbene
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 ardei rosu (eu am pus de la congelator)
  • tarhon
  • 1 legatura patrunjel verde

Raporteaza reteta

Retete
de merisor
Rulouri cu crema de vanilie

Rulouri cu crema de vanilie

Untul impreuna cu untura le-am pus la topit. Faina am amestecat-o cu bicarbonatul si drojdia. Ouale

39 voturi    15 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Rulouri cu carnati afumati, piept de pui si bacon

Rulouri cu carnati afumati, piept de pui si bacon

Am desfacut pieptul de pui l-am spalat si l-am portionat in doua fiecare bucata, apoi l-am filat

25 voturi    18 comentarii
50 min
Retete de Craciun
Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

Punem untul cu uleiul, ciocolata rupta, putina sare si zaharul intr-un vas, la foc incet pana se

8 voturi    2 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Ciorba de miel Ciorba de miel

Se spala bine carnea si se pune la fiert in 2 litri de apa cu sare si ceapa taiata marunt si din cand in cand se aduna spuma care se

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Krautsuppe - supa de varza Krautsuppe - supa de varza

Ceapa se toaca si se pune la calit in putin ulei. Adaugam morcovul si telina si lasam sa se inmoaie .Carnea de porc si pui taiata bucati

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Supa de pui cu taitei