autor:

Camelia Grosu

» » , Borsuri si Ciorbe, Retete de Craciun

Ciorba de perisoare cu zeama de varza

Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 martie 2010

Ingrediente
-1,200kg carne de porc tocata, -1 ceapa pentru ciorba, -1 ceapa mare pentru perisoare, -2 morcovi, -1 telina mijlocie, -2 pumni de orez pentru ciorba, -2 pumni si jumatate pentru perisoare, -1 ou pentru perisoare, -2 linguri cu varf de faina pentru perisoare, -sare pentru perisoare, -piper pentru perisoare, -2 linguri cu varf de pasta de ardei, -suc de rosii (fiecare isi pune cat doreste), -zeama de varza (fiecare isi pune in functie de cat de acra o vrea), -leustean (eu am leustean uscat)

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

24 voturi

Mod de preparare

Se pregatesc intai perisoarele astfel: se pune in carnea tocata sare, piper, un ou, 2 linguri cu varf de faina, 2 pumni si jumatate de orez , ceapa data prin razatoarea mica, se amesteca bine, dupa care se fac perisoarele cu mana unsa cu ulei. Dupa ce am terminat cu perisoarele ne apucam de zarzavat. Curatam ceapa, morcovii si telina, ceapa o tocam, iar morcovii si telina le dam prin razatoarea cu gauri mici. Intr-o oala punem putin ulei, calim putin zarzavatul si turnam 2,5 litri de apa si lasam sa fiarba cam 20 de minute dupa care punem cele 2 linguri de pasta de ardei si cei 2 pumni de orez. Lasam 10 minute si punem perisoarele pe care le lasam sa fiarba o jumatate de ora, dupa care punem bulionul si mai lasam vreo 5 minute.Intre timp daca mai este nevoie mai adaugam apa calda. Punem zeama de varza fiarta si cand clocoteste o stingem si punem leusteanul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare cu zeama de varza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare, acrita cu zeama de varza

Ciorba de perisoare, acrita cu zeama de varza

Punem apa la fiert. Nu vom adauga sare pentru ca avem zeama de varza sarata. Curatam, spalam si

1 vot    0 comentarii
1h
Supe de carne
Ciorba de perisoare cu zeama de varza acra

Ciorba de perisoare cu zeama de varza acra

Se pune la fiert zeama de varză cu apa și cu ceapa, (nu se pune sare, numai la sfârșit se

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Supe de carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Alin Moraru , 28 martie 2015

    eu nu pun faina in compozitia de perisoare doar o cescuta de orez la 500 g de carne...si la ciorba pun tot o cescta de orez

  • Fara foto

    Larisa Szakal , 04 ianuarie 2015

    buna

  • Fara foto

    Butnaru Vasile Stefan Woody , 12 noiembrie 2014

    Este ceva special. O bunatate,sa tinem cont ca zeama de varza ne asigura o digestie buna,datorita fermentilor naturali.

    • Fara foto

      Monica Ene , 16 martie 2014

      Eu nu inteleg de ce se caleste zarzavatul la o ciorba.....

    • Fara foto

      Stelica Radu , 27 februarie 2014

      buna

    • Fara foto

      Constantin Eugen , 27 februarie 2014

      Prea mult orez si faina .In rest foarte bine . Incercati si voi .Pofta buna .

    • Fara foto

      Rodica Rusu , 15 decembrie 2013

      eu nu pun niciodata faina,iar orez pun o cescuta. faina si orezul doar le "inmulteste". prea mult orez= multe calorii. acum,fiecare cu gustul sau. oricum,arata f. bine. felicitari!

    • Fara foto

      Sica Pana , 15 octombrie 2013

      Ador mincarurile romanesti!!!!!

    • Adina

      Adina (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

      Foarte delicoasa, ador ciorba de perisoare!

    • jsabrina

      jsabrina (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Arata foarte bine :)

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      Arata tare bine ciorbica ta...Imi place tare mult ciorba de perisoare....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

24 voturi

Ingrediente

  • -1,200kg carne de porc tocata
  • -1 ceapa pentru ciorba
  • -1 ceapa mare pentru perisoare
  • -2 morcovi
  • -1 telina mijlocie
  • -2 pumni de orez pentru ciorba
  • -2 pumni si jumatate pentru perisoare
  • -1 ou pentru perisoare
  • -2 linguri cu varf de faina pentru perisoare
  • -sare pentru perisoare
  • -piper pentru perisoare
  • -2 linguri cu varf de pasta de ardei
  • -suc de rosii (fiecare isi pune cat doreste)
  • -zeama de varza (fiecare isi pune in functie de cat de acra o vrea)
  • -leustean (eu am leustean uscat)

Raporteaza reteta

Retete
de Camelia Grosu
Gogosele umplute

Gogosele umplute

Apa, uleiul si sarea se dau in clocot, se iau de pe foc si se toarna faina dintr-o data toata batandu-se

13 voturi    7 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Chec din carne de porc

Chec din carne de porc

Se fierb 20 de minute ouale, le introducem apoi in apa rece, le curatam si le taiem in doua pe lung.

13 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Sos de carne

Sos de carne

Intr-o cratita se pune carnea, sucul de rosii, usturoiul curatat si taiat felii, mirodeniile, uleiul,

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Sosuri

Adina (Chef de cuisine)

Foarte delicoasa, ador ciorba de perisoare!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
CIORBA DE IEPURE