autor:

ana catalina focsa

» » Mancaruri cu peste

ciorba de peste DUNAREA

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 mai 2008

Ingrediente
1kg jumate de peste crap si salau, 1/2 pesti mici amestecati-carasei,babusca,rosioara,obleti, 1 morcov mare, 1 radacina de patrunjel, 2 cepe mari, o telina mica, 2 ardei grasi, 1 gogosar, 3 rosii mari, o lingura cu bulion, 1/2 kg de cartofi, o cana cu orez

Dificultate: Medie Timp: 2h

3 voturi

Mod de preparare

crapul si salaul se curata si se portioneaza in cateva bucati de latime potrivita.acesti pesti trebuie sa fie fara cap si fara aripioare.pestele mic se curata si i se taie capul .se usuca si se sareaza.
toate legumele,mai putin cartofii si rosiile ,se toaca marunt si se calesc in ulei,intr-o cratita ,5 min.apoi legumele cu uleiul in care au fost calite se toarna intr-un ceaun mare de 10 l cu apa incalzita.cand incepe sa fiarba,se adauga si cartofii taiati cubulete.dupa ce da in clocot se adauga borsul,rosiile taiate,bulionul si orezul si se lasa la fiert timp de 10 minute.
abia apoi se aduga pestele si se las ainca 10-15 min.
ouale se bat bine cu smantana,un varf de sare si o lingurita cu otet,se subtiaza cate putin cu ciorba si se toarn ain oala.cand este gata se ia de pe foc si se adauga verdeata tocata,busuiocul,se pune un capac si se mai lasa acoperita pt aromatizare.
se serveste fierbinte cu un mujdei slab alaturi,intr-un castron separat ,pt pestele din ciorba si cu ardei iuti.se recomanda vodca sau tuica inainte de masa .pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "ciorba de peste DUNAREA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
STORCEAG ca la  SF.GHEORGHE

STORCEAG ca la SF.GHEORGHE

- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert -Se taie în bucăţele cât mai mărunte

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor cu garnitura de orez

Peste la cuptor cu garnitura de orez

1. Pestele se curata si se spala in citeva ape; 2. Ceapa, patrunjelul, usturoiul de toaca marunt; 3.

2 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

2h

3 voturi

Ingrediente

  • 1kg jumate de peste crap si salau
  • 1/2 pesti mici amestecati-carasei,babusca,rosioara,obleti
  • 1 morcov mare
  • 1 radacina de patrunjel
  • 2 cepe mari
  • o telina mica
  • 2 ardei grasi
  • 1 gogosar
  • 3 rosii mari
  • o lingura cu bulion
  • 1/2 kg de cartofi
  • o cana cu orez

Raporteaza reteta

Retete
de ana catalina focsa
Omleta de cartofi

Omleta de cartofi

Se curata cartofii, se spala bine si se taie in bucatele mici. Acelasi lucru se face si cu ceapa.

107 voturi    31 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Cartofi noi cu unt si marar

Cartofi noi cu unt si marar

Cartofii noi se pun intr-un castron cu apa rece sau calduta, li se rade coaja subtire, se spala bine

9 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Gelatina foi se inmoaie in apa rece. Galbenusurile se freaca cu zahar. Capsunile se spala, se taie

4 voturi    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pilaf grecesc cu creveti si ierburi Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de

0 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu peste
Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Peste la tava cu vin alb