crapul si salaul se curata si se portioneaza in cateva bucati de latime potrivita.acesti pesti trebuie sa fie fara cap si fara aripioare.pestele mic se curata si i se taie capul .se usuca si se sareaza.
toate legumele,mai putin cartofii si rosiile ,se toaca marunt si se calesc in ulei,intr-o cratita ,5 min.apoi legumele cu uleiul in care au fost calite se toarna intr-un ceaun mare de 10 l cu apa incalzita.cand incepe sa fiarba,se adauga si cartofii taiati cubulete.dupa ce da in clocot se adauga borsul,rosiile taiate,bulionul si orezul si se lasa la fiert timp de 10 minute.
abia apoi se aduga pestele si se las ainca 10-15 min.
ouale se bat bine cu smantana,un varf de sare si o lingurita cu otet,se subtiaza cate putin cu ciorba si se toarn ain oala.cand este gata se ia de pe foc si se adauga verdeata tocata,busuiocul,se pune un capac si se mai lasa acoperita pt aromatizare.
se serveste fierbinte cu un mujdei slab alaturi,intr-un castron separat ,pt pestele din ciorba si cu ardei iuti.se recomanda vodca sau tuica inainte de masa .pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii