autor:

Doina  Varga

» » , Borsuri si Ciorbe, Retete de Craciun

Ciorba de potroace cu curcan

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 decembrie 2009

Ingrediente
1 kg tacam de curcan (spate, gat, aripi),, 2 cepe,, 2 morcovi,, 1 patrunjel,, 1 pastarnac,, 100 g telina,, 1 cartof,, 1 legatura patrunjel si leustean,, 2 litri bors sau moare de varza (1 plic bors magic),, 2 lingurite zahar,, sare, piper, 2-3 linguri ulei,, optional 1 cub concentrat pui cu leustean

Dificultate: Medie Timp: 1h

17 voturi

Mod de preparare

Puneti la fiert in 4 litri de apa rece cu putina sare carnea transata si spalata. Cand clocoteste luati spuma si lasati la fiert, la foc mic cu capac, 30 minute. Intre timp curatati si spalati cepele, morcovii, patrunjelul, pastarnacul si cartoful, apoi tocati-le marunt (cartoful bucati mari) si puneti-le la calit in ulei, intr-o tigaie antiaderenta.
Adaugati concentratul si un polonic de zeama clocotita de la carne si mai lasati la foc mic 5 minute.
Rasturnati legumele calite in oala cu ciorba si puneti la fiert, separat, borsul sau moarea de varza (sau 2 litri de apa in care adaugati plicul de bors magic). Cand clocoteste, adaugati totul peste ciorba, mai fierbeti 5 minute, apoi stingeti focul si adaugati verdeata tocata marunt.
Dregeti gustul de sare, piper, zahar si puneti ciorba in supiera cu bucati de carne desprinse de pe oase (de pe spate si tartita), bucati de gat sau aripi. Decorati cu cateva felii de morcov, frunze de leustean si, eventual, bucati de peperoni.
Iti ia mahmureala cu mana … Daca vrei, poti s-o mai acresti cu otet si s-o mananci cu ardei iuti proaspeti sau murati. Daca nu ai ardei iuti murati, reteta o gasesti tot aici.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de potroace cu curcan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de potroace sin tacamuri de curcan

Ciorba de potroace sin tacamuri de curcan

Carnea taiata in bucati se pune la fiert in apa rece cu putina sare. Se lasa sa dea in cateva clocote,

7 voturi    4 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de potroace ( cu carne de curcan)

Ciorba de potroace ( cu carne de curcan)

Se pun la fiert bucatelele de carne in apa cu sare. Cind fierbe se ia spuma lasata. Zarzavatul se

7 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rodica Georgescu , 24 august 2013

    Acum o fac...<3.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 16 iulie 2011

    O reteta super buna !

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2010

    o bunatate!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2010

      buna,buna

    • Fara foto

      Codrin Cobrea (Maestru bucatar) , 15 ianuarie 2010

      Daca e de potroace, e musai sa fie acrita cu moare (zeama de varza murata).

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

      O bunatate.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

      A fost foarte buna, mai ales dupa masa de Revelion. Si eu am folosit bors proaspat.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 31 decembrie 2009

      e foarte buna ! Eu folosesc bors proaspat sau pasta acra de corcoduse pentru acrit.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2009

      Da, e foarte buna de sarbatori.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

      gustoasa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

17 voturi

Ingrediente

  • 1 kg tacam de curcan (spate
  • gat
  • aripi),
  • 2 cepe,
  • 2 morcovi,
  • 1 patrunjel,
  • 1 pastarnac,
  • 100 g telina,
  • 1 cartof,
  • 1 legatura patrunjel si leustean,
  • 2 litri bors sau moare de varza (1 plic bors magic),
  • 2 lingurite zahar,
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri ulei,
  • optional 1 cub concentrat pui cu leustean

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

126 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O reteta super buna !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Zama acra din spinare de porc afumata