Ciorba de pui a la grec

Dam pe razatoare toate legumele si le punem la calit in ulei, cu un praf de sare.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de pui a la grec

Ingrediente

  • 500 g piept de pui cu os
  • 1/2 jumatate ceapa
  • 3 morcovi
  • 1/2 ardei rosu,verdemgalben
  • 2 fire patrunjel
  • 200 g smantana grasa, minim 20 %
  • 3 galbenusuri
  • 2 catei usturoi
  • 1/2 cana orez
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • zeama de lamaie sau otet / optional

Mod de preparare

Dam pe razatoare toate legumele si le punem la calit in ulei, cu un praf de sare. Le lasam sa se inabuse 3-4 minute cu capacul pus pe oala, apoi adaugam apa si carnea.

Lasam sa fiarba, pana carnea este fiarta aproape de tot, dupa ce carnea a fiert, o scoatem din supa si o taiem bucatele. Ca sa nu se tulbure supa, eu fierb orezul in apa separat; dupa ce este gata, strecor orezul si il pun in supa, alaturi de carne.

Smantana o amestecam cu galbenusurile de ou si o turnam in supa. O lasam sa fiarba inca 10 minute, adaugam usturoiul razuit si verdeata.

Gustam si asezonam daca mai e nevoie, se poate acri cu zeama de lamaie sau otet.

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura