autor:

Fara foto

» » , Borsuri si Ciorbe, Retete de Craciun

Ciorba de pui a  la grec

Autor: bucataria-sylviei (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: bucataria-sylviei (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 ianuarie 2010

Ingrediente
Pentru 4 l de ciorba avem nevoie de un pui mare de la care eu pun mereu pulpele, aripile si spatele, o ceapa medie, 2 morcovi, un ardei rosu, o jumatate de radacina de telina, 2 fire de telina, 2 foi de dafin, 2 maini de orez ( asta e masura mea ) 300 ml smantana, 2 galbenusuri mari ( 3 daca sunt ouale mici) un cub de legume sau o lingura de delikat de legume, sare, piper, bors magic pentru acrit sau daca aveti muraturi puneti cu incredere 2-3 linguri de zeama de la muraturi.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

112 voturi

Mod de preparare

Se taie puiul bucati si se pune la fiert in apa rece cu morcovul si ceapa taiate cubulete si telina bucati mari, ardeiul intreg , si fierbem impreuna cu un cub de legume , dafinul , sare si piper timp de 15 minute , spumand supa atunci cand este cazul. Dupa 15 minute adaugam orezul si tijele de la cele 2 fire de telina taiate cubulete mici ( dau un gust execelent la orice supa sau ciorba de carne ) si lasam sa fiarba acoperit si la foc mic inca 20 de minute. Dupa aceea scoatem carnea , telina radacina si ardeiul si dezosam carnea si o taiem bucatele mici.Eu aripioarele le las intregi taiate doar fiecare in 2 parti . Telina o mixam si o punem inapoi cu carnea ; jumatate din ardeiul rosu il pun inapoi taiat cubulete mici pentru ca da un aspect placut ciorbei.

Separat intr-un bol amestecam 300 ml de smantana cu 2 sau 3 galbenusuri si adaugam peste ciorba clocotita data pe minim, potrivim dupa gust cu sare si piper si acrim la fel in functie de preferinte sau cu bors sau cu zeama de la muraturi.

Normal ciorba de pui à la grec se lasa asa dar putem pune in functie de preferinte dupa ce am oprit focul sau in farfurie direct ierburi aromate maruntite, telina, leustean, patrunjel ce prefera fiecare. Eu prefer telina pusa in cantitate foarte mica dupa ce am oprit focul.
Va doresc pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui a  la grec" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de pui a la grec

Ciorba de pui a la grec

Puiul se spala, se portioneaza si se pune la fiert in apa cu un praf de sare. Se indeparteaza spuma

41 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de pui a la grec

Ciorba de pui a la grec

Pentru inceput trebuie sa spalam pieptul de pui.Punem o oala cu apa la fiert,iar atunci cand da in

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    FeTyTzA (Bucatar sef):

    am incercat-o ... insa fiind la prima tentativa de ciorba am pus cam mult orez .. data viitoare o sa fiu mai atenta ... E O RETETA FOARTE BUNA !!!

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine):

    am facut ciorba dupa aceasta reteta si a iesit excelent,felicitari.mihai

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Denis , 26 iulie 2016

    cub de legume, delikat? :/

  • Fara foto

    Nidia dida , 12 martie 2016

    Maine sigur fac si eu

  • Fara foto

    Marilena Fiscan , 25 octombrie 2014

    GATA!!! Am facut!!!

    • Fara foto

      Marilena Fiscan , 25 octombrie 2014

      Fac azi!!!! :D

    • Fara foto

      Cristi Popa , 30 iulie 2014

      defecta

    • Fara foto

      Livia Dobos , 07 iulie 2014

      foarte buna

    • Fara foto

      Vili Si Alex Rimbet , 02 iunie 2014

      Buna ciorba am facuto azitazi filicitari

    • Fara foto

      , 27 octombrie 2013

      ciorba de pui a la grec nu se face cu smantana ,ci cu lapte ,asa este cea originala

    • Fara foto

      myra (Bucatar) , 01 decembrie 2011

      am facut si eu si mia iesit super va recomand sa incercati si voi doar ca eu pun si cartofi

    • Fara foto

      mihaela30 (Chef de cuisine) , 14 februarie 2011

      Delicios...o voi incerca!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

      Este o bunatate de ciorba !

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2010

      Foarte apetisanta.yami yami!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

112 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 l de ciorba avem nevoie de un pui mare de la care eu pun mereu pulpele
  • aripile si spatele
  • o ceapa medie
  • 2 morcovi
  • un ardei rosu
  • o jumatate de radacina de telina
  • 2 fire de telina
  • 2 foi de dafin
  • 2 maini de orez ( asta e masura mea ) 300 ml smantana
  • 2 galbenusuri mari ( 3 daca sunt ouale mici) un cub de legume sau o lingura de delikat de legume
  • sare
  • piper
  • bors magic pentru acrit sau daca aveti muraturi puneti cu incredere 2-3 linguri de zeama de la muraturi.

Raporteaza reteta

Retete
de bucataria-sylviei
Ciulama/papricas de pui

Ciulama/papricas de pui

Intr-un vas punem la incins uleiul si adaugam zarzavaturile taiate cubulete mici cu putina sare

12 voturi    6 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Pizza cu tzuchinni si jamon crud afumat

Pizza cu tzuchinni si jamon crud afumat

Se framanta un aluat clasic, lasand sa stea in cuib prima data drojdia cu apa si zaharul timp de

1 vot    1 comentariu
1h 45 min
Paste si pizza
Pizza trois fromages cu ruccola

Pizza trois fromages cu ruccola

Aluatul il lasam la dospit 30-60 de minute si apoi il punem la frigider pentru inca 30 minute minim. Preparare

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Paste si pizza

Denis

cub de legume, delikat? :/

Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de ciuperci pleurotus