Ciorba de sfecla rosie cu cartofi

Sfecla o fierbi in coaja, apoi o cureti si o tai cubulete.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de sfecla rosie cu cartofi

Ingrediente

  • 2 bucati sfecla rosie fierte in coaja
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei rosu
  • 1 telina mica
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 pastarnac
  • 8 cartofi
  • 4 linguri rosii cuburi decojite in sos de rosii
  • sare dupa gust
  • leustean uscat
  • marar verde
  • patrunjel uscat
  • Bors

Mod de preparare

Sfecla o fierbi in coaja, apoi o cureti si o tai cubulete. Daca doresti poti sa o tai cubulete (sau sa o dai pe razatoarea mare) si o pui la fiert cruda impreuna cu restul legumelor.

Cureti toate legumele si le speli bine.

Ceapa, morcovul si ardeiul le toci cubulete mici si lei pui la fiert in 3 litri de apa.

Pui telina, pastarnacul si patrunjelul intregi (sau le tai cuburi) si adaugi o lingura de sare. Tai cartofii cubulete si ii adaugi peste legume.

Adaugi sfecla rosie si rosiile din conserva, pui capacul si lasi sa fiarba la foc mic pana cand cartofii sunt fierti.

Inainte cu 5 minute ca ciorba sa fie gata adaugi bors dupa gust, iar la sfarsit se pune verdeata tocata marunt.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura