Punem sunca la fiert.
Punem sunca la fiert, in apa cu ingredientele mai sus mentionate si o fierbem bine de tot, pina intra furculita in ea.
Curatam morcovul, ceapa verde si usturoiul.
Morcovul il radem pe razatoare si apoi il calim in putin ulei (va da culoare ciorbei).
Adaugam ceapa verde si o calim putin impreuna cu morcovul.
Punem zeama de pe sunca fiarta, peste morcovul calit.
Frunzele verzi sunt spalate bine, iar la stevie, indepartam nervura de pe mijlocul frunzei, apoi taiem fasii frunzele de stevie si pe cele de macris.
Adaugam usturoiul in ciorba si frunzele de leustean (mai putin o crenguta).
Lasam sa fiarba pina cand toate legumele sunt fierte.
Galbenusurile le amestecam bine cu smantana si cu 1-2 polonice de ciorba fierbinte, apoi le rasturnam in ciorba care a fiert si sub care am stins focul.
Potrivim gustul de sare si piper si o crenguta de leustean o tocam marunt si o presaram deasupra ciorbei.
Servim ciorba fierbinte alaturi de ardei iute, obligatoriu.
Si acum sa vedeti cum arata sunca pe la noi : gata afumata
Nu apelati la sunca afumata artificial, cu E-uri si mai stiu eu ce prin ea, fiindca nu veti obtine gustul celei naturale.
Pofta mare sa aveti! Cu siguranta veti fi incantati de gustul bun al ciorbei acrite cu macris...
Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii