autor:

Sidy

» » , Borsuri si Ciorbe, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorba de stevie, macris si zeama de sunca

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 31 martie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 31 martie 2017

Ingrediente
1 kg sunca (jambon), 2 legaturi stevie, 2 gramezi de macris, 1 morcov mare, 1 legatura ceapa verde, 1 legatura leustean, 5 catei usturoi, 2 galbenusuri, 200 ml smantana (optional), sare, piper, , Pentru fiert sunca:, o lingurita piper boabe, 1 frunza dafin mare, 1 ceapa, ( zeama de varza-daca aveti, daca nu, o puneti in apa)

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Punem sunca la fiert, in apa cu ingredientele mai sus mentionate si o fierbem bine de tot, pina intra furculita in ea.

Curatam morcovul, ceapa verde si usturoiul.

Morcovul il radem pe razatoare si apoi il calim in putin ulei (va da culoare ciorbei).

Adaugam ceapa verde si o calim putin impreuna cu morcovul.

Punem zeama de pe sunca fiarta, peste morcovul calit.

Frunzele verzi sunt spalate bine, iar la stevie, indepartam nervura de pe mijlocul frunzei, apoi taiem fasii frunzele de stevie si pe cele de macris.

Adaugam usturoiul in ciorba si frunzele de leustean (mai putin o crenguta).

Lasam sa fiarba pina cand toate legumele sunt fierte.

Galbenusurile le amestecam bine cu smantana si cu 1-2 polonice de ciorba fierbinte, apoi le rasturnam in ciorba care a fiert si sub care am stins focul.

Potrivim gustul de sare si piper si o crenguta de leustean o tocam marunt si o presaram deasupra ciorbei.

Servim ciorba fierbinte alaturi de ardei iute, obligatoriu.

Si acum sa vedeti cum arata sunca pe la noi : gata afumata

Nu apelati la sunca afumata artificial, cu E-uri si mai stiu eu ce prin ea, fiindca nu veti obtine gustul celei naturale.

Pofta mare sa aveti! Cu siguranta veti fi incantati de gustul bun al ciorbei acrite cu macris...
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de stevie, macris si zeama de sunca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete umplute cu branza si verdeata

Vinete umplute cu branza si verdeata

Aceasta reteta e o reteta de vara,creata de verdeata plina de roua a gradinilor si combinata cu roada

6 voturi    9 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Prosciuto pe varza dulce la cuptor

Prosciuto pe varza dulce la cuptor

Se taie varza patratele, se pudreaza cu o lingurita de sare, apoi se framanta putin cu mainile, se

11 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1 kg sunca (jambon)
  • 2 legaturi stevie
  • 2 gramezi de macris
  • 1 morcov mare
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura leustean
  • 5 catei usturoi
  • 2 galbenusuri
  • 200 ml smantana (optional)
  • sare
  • piper
  • Pentru fiert sunca:
  • o lingurita piper boabe
  • 1 frunza dafin mare
  • 1 ceapa
  • ( zeama de varza-daca aveti
  • daca nu
  • o puneti in apa)

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

23 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Chec cu ciuperci