autor:

Sidy

» » , Borsuri si Ciorbe, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorba de stevie, macris si zeama de sunca

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 31 martie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 31 martie 2017

Ingrediente
1 kg sunca (jambon), 2 legaturi stevie, 2 gramezi de macris, 1 morcov mare, 1 legatura ceapa verde, 1 legatura leustean, 5 catei usturoi, 2 galbenusuri, 200 ml smantana (optional), sare, piper, , Pentru fiert sunca:, o lingurita piper boabe, 1 frunza dafin mare, 1 ceapa, ( zeama de varza-daca aveti, daca nu, o puneti in apa)

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Punem sunca la fiert, in apa cu ingredientele mai sus mentionate si o fierbem bine de tot, pina intra furculita in ea.

Curatam morcovul, ceapa verde si usturoiul.

Morcovul il radem pe razatoare si apoi il calim in putin ulei (va da culoare ciorbei).

Adaugam ceapa verde si o calim putin impreuna cu morcovul.

Punem zeama de pe sunca fiarta, peste morcovul calit.

Frunzele verzi sunt spalate bine, iar la stevie, indepartam nervura de pe mijlocul frunzei, apoi taiem fasii frunzele de stevie si pe cele de macris.

Adaugam usturoiul in ciorba si frunzele de leustean (mai putin o crenguta).

Lasam sa fiarba pina cand toate legumele sunt fierte.

Galbenusurile le amestecam bine cu smantana si cu 1-2 polonice de ciorba fierbinte, apoi le rasturnam in ciorba care a fiert si sub care am stins focul.

Potrivim gustul de sare si piper si o crenguta de leustean o tocam marunt si o presaram deasupra ciorbei.

Servim ciorba fierbinte alaturi de ardei iute, obligatoriu.

Si acum sa vedeti cum arata sunca pe la noi : gata afumata

Nu apelati la sunca afumata artificial, cu E-uri si mai stiu eu ce prin ea, fiindca nu veti obtine gustul celei naturale.

Pofta mare sa aveti! Cu siguranta veti fi incantati de gustul bun al ciorbei acrite cu macris...
Punem sunca la fiert, in apa cu ingredientele mai sus mentionate si o fierbem bine de tot, pina intra furculita in ea.

Curatam morcovul, c
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de stevie, macris si zeama de sunca" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Borsuri si Ciorbe
Bors de peste

Bors de peste

Intr-o oala punem apa sa fiarba. Cand incepe sa clocoteasca dam focul la minim. Intre timp pregatim

12 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba cu coasta afumata

Ciorba cu coasta afumata

Se prepara foarte usor si este asa bunaaa....preferata mea :) Portionam coasta, o spalam si o

2 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 kg sunca (jambon)
  • 2 legaturi stevie
  • 2 gramezi de macris
  • 1 morcov mare
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura leustean
  • 5 catei usturoi
  • 2 galbenusuri
  • 200 ml smantana (optional)
  • sare
  • piper
  • Pentru fiert sunca:
  • o lingurita piper boabe
  • 1 frunza dafin mare
  • 1 ceapa
  • ( zeama de varza-daca aveti
  • daca nu
  • o puneti in apa)

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Chec tigrat

Chec tigrat

Albusurile, impreuna cu un praf de sare, le mixam bine de tot, pina obtinem o spuma tare. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti
Pulpa de miel in vin alb cu salvie si cartofi calugaresti

Pulpa de miel in vin alb cu salvie si cartofi calugaresti

Amestecam intr-un bol sare, piper, boia, ulei si cateii de usturoi dati prin presa, cu o pensula

1 vot    0 comentarii
2h 20 min
Retete de Pasti
Ciorba de miel mocaneasca

Ciorba de miel mocaneasca

Carnea bine spalata si portionata, se pune la fiert, in apa rece, cu o lingurita rasa de sare. Lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Chiftele din fasole Chiftele din fasole

Fasolea se lasa din ajun, intr-un vas cu apa, pentru a fierbe usor. Fasolea se fierbe impreuna cu un pastarnac, morcov, o ceapa si o

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Ciuperci umplute cu oua de prepelita Ciuperci umplute cu oua de prepelita

Spalam ciupercile, indepartam coditele si le curatam de coaja. In fiecare ciupercuta, punem un pic de unt, cate un ou spart si condimentam

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive