autor:

Sidy

» » , Borsuri si Ciorbe, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorba de stevie, macris si zeama de sunca

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 31 martie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 31 martie 2017

Ingrediente
1 kg sunca (jambon), 2 legaturi stevie, 2 gramezi de macris, 1 morcov mare, 1 legatura ceapa verde, 1 legatura leustean, 5 catei usturoi, 2 galbenusuri, 200 ml smantana (optional), sare, piper, , Pentru fiert sunca:, o lingurita piper boabe, 1 frunza dafin mare, 1 ceapa, ( zeama de varza-daca aveti, daca nu, o puneti in apa)

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Punem sunca la fiert, in apa cu ingredientele mai sus mentionate si o fierbem bine de tot, pina intra furculita in ea.

Curatam morcovul, ceapa verde si usturoiul.

Morcovul il radem pe razatoare si apoi il calim in putin ulei (va da culoare ciorbei).

Adaugam ceapa verde si o calim putin impreuna cu morcovul.

Punem zeama de pe sunca fiarta, peste morcovul calit.

Frunzele verzi sunt spalate bine, iar la stevie, indepartam nervura de pe mijlocul frunzei, apoi taiem fasii frunzele de stevie si pe cele de macris.

Adaugam usturoiul in ciorba si frunzele de leustean (mai putin o crenguta).

Lasam sa fiarba pina cand toate legumele sunt fierte.

Galbenusurile le amestecam bine cu smantana si cu 1-2 polonice de ciorba fierbinte, apoi le rasturnam in ciorba care a fiert si sub care am stins focul.

Potrivim gustul de sare si piper si o crenguta de leustean o tocam marunt si o presaram deasupra ciorbei.

Servim ciorba fierbinte alaturi de ardei iute, obligatoriu.

Si acum sa vedeti cum arata sunca pe la noi : gata afumata

Nu apelati la sunca afumata artificial, cu E-uri si mai stiu eu ce prin ea, fiindca nu veti obtine gustul celei naturale.

Pofta mare sa aveti! Cu siguranta veti fi incantati de gustul bun al ciorbei acrite cu macris...
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de stevie, macris si zeama de sunca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pui la cuptor cu garnitura de fasole galbena

Pui la cuptor cu garnitura de fasole galbena

-Se spala puiul,se aseaza in tava,se unge cu sare si oregano, prin interior si prin exterior.Apoi

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Musaca de cartofi

Musaca de cartofi

- am curatat cartofii si i-am taiat in cuburi medii pe care i-am rumenit usor intr-o tigaie cu putin

36 voturi    14 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1 kg sunca (jambon)
  • 2 legaturi stevie
  • 2 gramezi de macris
  • 1 morcov mare
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura leustean
  • 5 catei usturoi
  • 2 galbenusuri
  • 200 ml smantana (optional)
  • sare
  • piper
  • Pentru fiert sunca:
  • o lingurita piper boabe
  • 1 frunza dafin mare
  • 1 ceapa
  • ( zeama de varza-daca aveti
  • daca nu
  • o puneti in apa)

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

222 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Cartofi frantuzesti fara oua fierte