autor:

Andreea Constantina Manciu

» » , Borsuri si Ciorbe, Retete de Craciun

CIORBA DE VACUTA

Autor: Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 martie 2009

Ingrediente
-un kilogram de pulpa de manzat, - 2 cepe mari, - 2 morcovi, - 2 ardei grasi, - 200 grame de mazare, - 150 grame de porumb, - bulion 5-6 linguri, - sare de lamaie, - delicat 5 linguri, - o telina, - o legatura de patrunjel verde, - 10 cartofi, - putin ulei, - sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

33 voturi

Mod de preparare

1.Se taie carnea cubulete si se pune la fiert intr-o oala cu apa si sare.Prima apa o schimb intotdeauna
2.Se adauga ceapa tocata marunt cand carnea este pe jumatate fiarta.
3.Toate legumele sunt taiate marunt si se inabusa intr- o cratita cu 2 linguri de ulei timp de 15 minute.
4.Cand carnea este aproape fiarta se adauga toate legumele.
5.Inainte cu 10-15 minute sa fie ciorba gata adaugam bulionul, delicatul si putina sare de lamaie ca sa o acrim
6.Cand ciorba este gata se presara pe deasupra patrunjelul tocat marunt.
7.Sfat.Pentru ca manzatul sa fiarba mai repede se pune in oala o lingurita de inox.
Daca ti-a placut reteta noastra "CIORBA DE VACUTA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba taraneasca de vacuta

Ciorba taraneasca de vacuta

Taiem carnea in cubulete mici si o punem la fiert. Eu am fiert-o in "oala minune" timp de 40 de minute. Apoi

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de vacuta cu legume si smantana

Ciorba de vacuta cu legume si smantana

Ciorba de vacuta este o ciorba preferata de toti membrii familiei, fiind bogata in legume. Gasindu-se

13 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 16 %
189.99 lei
159.99 lei

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
139.99 lei
111.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

    Interesanta ciorba ta ! Nu am pregatit-o niciodata cu porumb boabe....

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

    Foarte buna!

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

    Interesant!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Foarte gustoasa...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2009

      Foarte buna cioba de vacuta.Nici eu nu pun porumb, dar cred ca este buna.De ce nu?

    • Niko Stan

      Niko Stan (Chef de cuisine) , 19 august 2009

      imi place foarte mult ciorba de vacuta...data viitoare cand fac promit sa pun si eu porumb ,inca nu am incercat varianta asta:)

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 iulie 2009

      E aproape ca reteta mea. nu pun porumb si atatia cartofi, in plus pun neaparat leustean.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 12 iulie 2009

      Foarte buna! Cand eram insarcinata consumam des ciorba de vacuta, era cam singura ciorba pe care o toleram.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 iulie 2009

      Un deliciu...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

33 voturi

Ingrediente

  • -un kilogram de pulpa de manzat
  • - 2 cepe mari
  • - 2 morcovi
  • - 2 ardei grasi
  • - 200 grame de mazare
  • - 150 grame de porumb
  • - bulion 5-6 linguri
  • - sare de lamaie
  • - delicat 5 linguri
  • - o telina
  • - o legatura de patrunjel verde
  • - 10 cartofi
  • - putin ulei
  • - sare

Raporteaza reteta

Retete
de Andreea Constantina Manciu
PUI CU VIN

PUI CU VIN

1.Se taie sunculita sau kaiserul feliute(daca este afumat se va opari 2-3 minute) si se caleste 2.Peste

25 voturi    23 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
SARMALE

SARMALE

1.Adaugam peste carne condimentele pentru sarmale,ouale, orezul, delikatul si amestecam. 2.Luam

16 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Spaghete cu carne tocata

Spaghete cu carne tocata

Se fierb spaghetele, cand sunt aproape fierte se adauga carnea tocata, se mai fierb vreo 15 minute,

8 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza

Sidy (Chef de cuisine)

Interesanta ciorba ta ! Nu am pregatit-o niciodata cu porumb boabe....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

42 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă Ciorbă de miel reţetă

Carnea de miel se pune într-o oală cu doi litri de apă rece şi se lasă la o parte 15 minute, ca să se dizolve substanţele

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare