autor:

Andreea Constantina Manciu

» » , Borsuri si Ciorbe, Retete de Craciun

CIORBA DE VACUTA

Autor: Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 martie 2009

Ingrediente
-un kilogram de pulpa de manzat, - 2 cepe mari, - 2 morcovi, - 2 ardei grasi, - 200 grame de mazare, - 150 grame de porumb, - bulion 5-6 linguri, - sare de lamaie, - delicat 5 linguri, - o telina, - o legatura de patrunjel verde, - 10 cartofi, - putin ulei, - sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

33 voturi

Mod de preparare

1.Se taie carnea cubulete si se pune la fiert intr-o oala cu apa si sare.Prima apa o schimb intotdeauna
2.Se adauga ceapa tocata marunt cand carnea este pe jumatate fiarta.
3.Toate legumele sunt taiate marunt si se inabusa intr- o cratita cu 2 linguri de ulei timp de 15 minute.
4.Cand carnea este aproape fiarta se adauga toate legumele.
5.Inainte cu 10-15 minute sa fie ciorba gata adaugam bulionul, delicatul si putina sare de lamaie ca sa o acrim
6.Cand ciorba este gata se presara pe deasupra patrunjelul tocat marunt.
7.Sfat.Pentru ca manzatul sa fiarba mai repede se pune in oala o lingurita de inox.
Daca ti-a placut reteta noastra "CIORBA DE VACUTA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de vacuta

Ciorba de vacuta

Carnea am taiat-o cubulete si am pus-o la fiert cu putina sare. Am spumat bineee – bineee. Cand

8 voturi    1 comentariu
2h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de vacuta

Ciorba de vacuta

Taiem carnea cubulete, iar zarzavaturile le spalam le curatam si le maruntim (vezi foto). Punem

21 voturi    4 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

    Interesanta ciorba ta ! Nu am pregatit-o niciodata cu porumb boabe....

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

    Foarte buna!

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

    Interesant!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Foarte gustoasa...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2009

      Foarte buna cioba de vacuta.Nici eu nu pun porumb, dar cred ca este buna.De ce nu?

    • Niko Stan

      Niko Stan (Chef de cuisine) , 19 august 2009

      imi place foarte mult ciorba de vacuta...data viitoare cand fac promit sa pun si eu porumb ,inca nu am incercat varianta asta:)

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 iulie 2009

      E aproape ca reteta mea. nu pun porumb si atatia cartofi, in plus pun neaparat leustean.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 12 iulie 2009

      Foarte buna! Cand eram insarcinata consumam des ciorba de vacuta, era cam singura ciorba pe care o toleram.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 iulie 2009

      Un deliciu...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

33 voturi

Ingrediente

  • -un kilogram de pulpa de manzat
  • - 2 cepe mari
  • - 2 morcovi
  • - 2 ardei grasi
  • - 200 grame de mazare
  • - 150 grame de porumb
  • - bulion 5-6 linguri
  • - sare de lamaie
  • - delicat 5 linguri
  • - o telina
  • - o legatura de patrunjel verde
  • - 10 cartofi
  • - putin ulei
  • - sare

Raporteaza reteta

Retete
de Andreea Constantina Manciu
PUI CU VIN

PUI CU VIN

1.Se taie sunculita sau kaiserul feliute(daca este afumat se va opari 2-3 minute) si se caleste 2.Peste

25 voturi    23 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
SARMALE

SARMALE

1.Adaugam peste carne condimentele pentru sarmale,ouale, orezul, delikatul si amestecam. 2.Luam

16 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Spaghete cu carne tocata

Spaghete cu carne tocata

Se fierb spaghetele, cand sunt aproape fierte se adauga carnea tocata, se mai fierb vreo 15 minute,

8 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza

Sidy (Chef de cuisine)

Interesanta ciorba ta ! Nu am pregatit-o niciodata cu porumb boabe....

Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de cartofi cu afumatura si tarhon