autor:

Dulceata_de_trandafiri

» » , Borsuri si Ciorbe, Retete de Craciun

Ciorba de vacuta cu tarhon

Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 martie 2011

Ingrediente
Ingrediente pentru 6-8 portii:, , 1. 600 gr carne de vita pentru ciorba (chiar asa scrie pe ea, de-a gata la caserola), 2. 300 gr morcovi (cam 3 bucati), 3. 200 gr telina, 4. 300 gr cartofi (2 bucati), 5. 100 gr ardei gras, 6. 160 gr rosii bucatele cu suc (conserva Cirio), 7. o ceapa mica, 8. o legatura de patrunjel, 9. 3-4 linguri de tarhon tocat, 10. 2 cubulete cu gust de vita, 11. o lingurita de legume deshidratate, 12. cimbru, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

30 voturi

Mod de preparare

Incerc, pe cat posibil, sa nu treaca nicio saptamana fara o ciorba buna si calda. Obicei deprins din copilarie, cand masa de pranz se lua la ora fixa si era compusa din felul intai, al doilea si desert. E greu sa le impaci pe toate, in timpurile grabite de astazi, dar poti macar incerca :).

Cred ca orice gospodina, dupa primele doua-trei ciorbe preparate, pune ingredientele "dupa ochi", isi cunoaste oala si nu-si masoara fiecare ml de apa turnata. Asadar, cantitatile de mai jos sunt mai mult orientative, poate-ti place ciorba mai plina ori mai "chioara". N-as stii sa-ti spun cati litri de apa am pus (tocmai pentru ca folosesc oala aia de ciorba :) ), cred ca vreo 3, dar vei vedea ca, in functie de timpul de fierbere al carnii va trebui sa mai adaugi. Nu-ti face griji, n-am auzit pe nimeni sa fi dat chix cu vreo ciorba.


Carnea o speli si o tai bucatele mici, o pui la fiert cam o ora si jumatate. Unii o tin mai putin, mie-mi place sa o las la foc mic, in tihna. Primele minute indepartezi spuma, pana ramane limpede zeama.
Alaturi, mai fierbi niste apa si suplimentezi in oala mare, pe masura ce zeama in care fierbe carnea scade.

Telina, morcovii, ceapa, le tai marunt. Cartofii si ardeiul - cubulete.

Cand a mai ramas jumatate de ora din timpul total de fierbere, adaugi morcovii, telina, ceapa. Dupa inca vreo zece minute, adaugi ardeiul, cartofii, rosiile decojite, cubuletele cu gust de vita, legumele deshidratate, condimentezi. Cu 5 minute inainte de a stinge focul, pui tarhonul tocat, cimbrul. Daca-ti place, pui si patrunjel atunci cand o servesti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vacuta cu tarhon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de peste

Ciorba de peste

Noi am folosit codul pentru ca e foarte slab si mai avem unele probleme de sanatate.Nu am scris cantitatile

5 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de sfecla rosie preparat la rece

Bors de sfecla rosie preparat la rece

Sfecla se curata si se taie cubulete, usturoiul se curata si se taie in patru, drojdia de bere se

18 voturi    2 comentarii
45 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L White

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • cleo

    cleo (Maestru bucatar) , 06 mai 2018

    mai bine fierb carne cu os de vita decat sa pun "cubulete cu gust de vita" cu glutamat monosodic in ele. Daca tot gatim macar sa o facem sanatos

  • Fara foto

    Dumitru Craciun , 03 decembrie 2015

    se poate pune și puțin borș

  • Fara foto

    Vetuta Bebec , 04 martie 2015

    Este una din ciorbele mele preferate.Foarte buna.

    • Fara foto

      Gabi Negru , 25 august 2014

      Mmmm e foarte buna mai ales cu crutoane...

    • Fara foto

      Mihaela Hurmuzache , 20 august 2014

      Imi place foarte mult ciorba de vacuta!!

    • Fara foto

      Camelia Puia , 07 iulie 2014

      foarte gustoasa!!!!!!!!!!!!

    • COSTEO

      COSTEO (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2013

      Imi place,este preferata !mea la ciorbe

    • Fara foto

      Mihaela Dudasi , 19 septembrie 2013

      Imi place buna

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 03 august 2012

      Cat de bine arata!!

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 22 martie 2011

      Hmmm...ce bine arata....si ce delicioasa cred ca e!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

30 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 6-8 portii:
  • 1. 600 gr carne de vita pentru ciorba (chiar asa scrie pe ea
  • de-a gata la caserola)
  • 2. 300 gr morcovi (cam 3 bucati)
  • 3. 200 gr telina
  • 4. 300 gr cartofi (2 bucati)
  • 5. 100 gr ardei gras
  • 6. 160 gr rosii bucatele cu suc (conserva Cirio)
  • 7. o ceapa mica
  • 8. o legatura de patrunjel
  • 9. 3-4 linguri de tarhon tocat
  • 10. 2 cubulete cu gust de vita
  • 11. o lingurita de legume deshidratate
  • 12. cimbru
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Dulceata_de_trandafiri
Bagheta cu susan

Bagheta cu susan

Cui nu-i rascoleste amintiri mirosul de paine calda?...De ceva vreme tot zic si nu apuc sa ma tin

1 vot    4 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

Fiindca abia ce am intrat in mult asteptata - de unii - si hulita - de altii - luna a indragostitilor,

2 voturi    4 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Salata de cruditati

Salata de cruditati

Merele se curata de coaja si se dau pe razatoare. Morcovii si telina se curata si se taie cu mixerul

2 voturi    4 comentarii
15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

cleo (Maestru bucatar)

mai bine fierb carne cu os de vita decat sa pun "cubulete cu gust de vita" cu glutamat monosodic in ele. Daca tot gatim macar sa o facem sanatos

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de pui