Ciorba de vacuta in farfurie comestibila

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de vacuta in farfurie comestibila

Ingrediente

  • Ingrediente pentru ciorba de vacuta:
  • -un kilogram de pulpa de manzat
  • - 2 cepe mari
  • - 2 morcovi
  • - 1-2 ardei gras
  • - 200 grame de mazare
  • - 150 grame de porumb
  • - bulion 4-5 linguri
  • - sare de lamaie
  • - delicat 4 linguri
  • - 1 telina
  • - 1 legatura de patrunjel verde
  • - 8-10 cartofi
  • - putin ulei
  • - sare
  • Ingrediente pentru farfuria comestibila si painica de casa:
  • - 375 grame de faina
  • - 120 ml apa
  • - 100 ml lapte proaspat
  • - 2 lingurite de zahar
  • - o lingurita de sare
  • - o lingura de unt
  • - o lingurita de drojdie uscata
  • Pentru painica am folosit putin mac.
  • Pentru farfurie am folosit cateva boabe de mazare si de porumb pentru ornat.

Mod de preparare

Mod de preparare pentru ciorba de vacuta:

1.Se taie carnea cubulete si se pune la fiert intr-o oala cu apa si sare.Cand incepe sa fiarba, aruncam prima apa si punem una noua.

2.Se adauga ceapa tocata marunt cand carnea este pe jumatate fiarta.

3.Toate legumele sunt taiate marunt si se inabusa intr- o cratita cu 2 linguri de ulei timp de 15 minute.

4.Cand carnea este aproape fiarta se adauga toate legumele.

5.Inainte cu 10-15 minute sa fie ciorba gata adaugam bulionul, delicatul si putina sare de lamaie ca sa o acrim

6.Cand ciorba este gata se presara pe deasupra patrunjelul tocat marunt.

7.Sfat.Pentru ca manzatul sa fiarba mai repede se pune in oala o lingurita de inox.

Pe farfurie vor fi un ardei iute pentru cine doreste, smantana ornata cu o frunza de patrunjel si bineinteles painica.

Mod de preparare pentru painica si farfurie

Se amesteca toate ingredientele si se framanta 15-20 de minute, dupa care se lasa la crescut aproximativ o ora acoperind castronul cu un prosop.Cand a crescut am luat 2/3 din compozitie si am dat forma farfuriei, iar pe margine am ornat cu boabe de porumb si mazare.Din cealalta treime am preparat doua painici, de forma ovala, iar in centru am pus niste mac.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Ciorba de gaina cu taitei de casa

Ciorba de gaina cu taitei de casa

Reteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...

Ciorba de gaina cu taitei de casa
Papricas de pui cu galuste de faina

Papricas de pui cu galuste de faina

Papricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...

Papricas de pui cu galuste de faina
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise