autor:

Andreea Constantina Manciu

» » , Borsuri si Ciorbe, Retete de Craciun

Ciorba de vacuta in farfurie comestibila

Autor: Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2009

Ingrediente
Ingrediente pentru ciorba de vacuta:, -un kilogram de pulpa de manzat, - 2 cepe mari, - 2 morcovi, - 1-2 ardei gras, - 200 grame de mazare, - 150 grame de porumb, - bulion 4-5 linguri, - sare de lamaie, - delicat 4 linguri, - 1 telina, - 1 legatura de patrunjel verde, - 8-10 cartofi, - putin ulei, - sare, , Ingrediente pentru farfuria comestibila si painica de casa:, - 375 grame de faina, - 120 ml apa, - 100 ml lapte proaspat, - 2 lingurite de zahar, - o lingurita de sare, - o lingura de unt, - o lingurita de drojdie uscata, Pentru painica am folosit putin mac., Pentru farfurie am folosit cateva boabe de mazare si de porumb pentru ornat.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

47 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare pentru ciorba de vacuta:
1.Se taie carnea cubulete si se pune la fiert intr-o oala cu apa si sare.Cand incepe sa fiarba, aruncam prima apa si punem una noua.
2.Se adauga ceapa tocata marunt cand carnea este pe jumatate fiarta.
3.Toate legumele sunt taiate marunt si se inabusa intr- o cratita cu 2 linguri de ulei timp de 15 minute.
4.Cand carnea este aproape fiarta se adauga toate legumele.
5.Inainte cu 10-15 minute sa fie ciorba gata adaugam bulionul, delicatul si putina sare de lamaie ca sa o acrim
6.Cand ciorba este gata se presara pe deasupra patrunjelul tocat marunt.
7.Sfat.Pentru ca manzatul sa fiarba mai repede se pune in oala o lingurita de inox.

Pe farfurie vor fi un ardei iute pentru cine doreste, smantana ornata cu o frunza de patrunjel si bineinteles painica.
Mod de preparare pentru painica si farfurie
Se amesteca toate ingredientele si se framanta 15-20 de minute, dupa care se lasa la crescut aproximativ o ora acoperind castronul cu un prosop.Cand a crescut am luat 2/3 din compozitie si am dat forma farfuriei, iar pe margine am ornat cu boabe de porumb si mazare.Din cealalta treime am preparat doua painici, de forma ovala, iar in centru am pus niste mac.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vacuta in farfurie comestibila" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de pui

Ciorba de pui

Curatam ciocanelele de pielite, le spalam si le punem la fiert. Tocam legumele si le calim in ulei.

5 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Se spala bine rasolul de porc. Se pune la fiert intr-o oala de 4 litri cu apa. Se adauga o lingurita

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 21 comentarii
  • Fara foto

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

    Arata grozav in farfurie comestibila!

  • Fara foto

    Estera Flori (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    felicitari,este foarte buna.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

    Foarte gustoasa ciorbica ta, ai avut multa rabdare, eu am servit in farfurie necomestibila.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

      Felicitari Andreea, esti o tanara gospodine f. priceputa si inventiva.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2010

      Draga Andreea,tin sa te anunt ca si la restaurant am mancat ciorba de vacuta cu rosii,fiecare poate sa o adapteze dorintelor.....acum daca mie imi place cu pasta de rosii si altuia nu-i place asta este.De ce am spus acest lucru,pentru ca si eu o fac cu rosii vara,este mai gustoasa.Cate bordeie atatea obiceie.Felicitari si ai votul meu.Tu sa fii sanatoasa.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2009

      Vad ca toata lumea e incantata. Eu nu. Ciorba de vacuta este o ciorba alba. Nu se pune bulion.Toate ciorbele arata la fel, rosii..... Asta e parerea mea.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2009

      Interesant modul de gatire.Dar sa sti ca trucul cu lingurita de inox nu tine.Eu fierb carnea de manzat in oala sub presiune,e mult mai rapid si mai gustos.Parerea mea.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2009

      Foarte frumos, felicitari, priceputo

    • Fara foto

      Simona , 15 august 2009

      Am mancat in Ungaria de cateva ori (la restaurante), tot felul de ciorbite servite in painici de casa, sunt nemaipomenite si produc un efect deosebit cand sunt servite !

    • Fara foto

      constanta proca , 05 august 2009

      Cred ca farfuria e de efect,dar ma intreb cand pui ciorba fierbinte in ea nu se...rupe. Sant convinsa ca " farfuria "se pune in farfurie normala.

    • Fara foto

      cam , 31 iulie 2009

      Salut. Sunt si eu o gospodina , gurmanda, dar care nu si-a pus mintea la contributie dpdv al ingeniozitatii decorurilor. Tocmai de aceia pt. ca citesc mereu retete foarte frumos decorate, dar nu intotdeauna si bune, iar la reteta ta o sa iti spun ce nu imi place, as dori sa le fac.O sa fiu cam critica dar asta e sper sa nu o iei ca un afront peronal ci mai degraba ca o discutie de la care fiecare are ceva de invatat. ce nu imi place:1 - nu inteleg de ce arunci(aruncati) prima apa de la carne.Stiu veti spune ca are toxine etc.etc. Dar asa nu se explica de ca prajesti legumele. 2- de ce pui bulion in ciorba, nu se compara la gust cu sucul de rosii sau rosii in bulion.Mie mi se pare ca o ciorba cu bulion si legume prajite are gust de ciorbele de la cantinele Ceausiste. 3- Nu am inteles ce si cum ai modelat si copt acea farfurie comestibila. In fine pt. cine citeste si doreste sa posteze retete poate vor fi mai expiciti. Toate cele bune.

    • veronica

      veronica (Chef de cuisine) , 31 iulie 2009

      Tare gustos trebuie sa fie, felicitari p/u premiu. chiar l-ai meritat pe bune.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 28 iulie 2009

      Felicitari pentru aceasta ciorbita si pentru premiu! L-ai meritat!

    • Fara foto

      Andreea Manciu , 27 iulie 2009

      Cristina eu nu am mancat-o intrucat nu am facut farfuria gen paine, ci doar am modelat-o, dar se poate si manca daca o prepari corespunzator.

    • Mariana Eliza

      Mariana Eliza (Chef de cuisine) , 25 iulie 2009

      Pare foarte buna. Trebuie sa o incerc. Pe la noi doar ciorba de fasole uscata se serveste in paine.

    • cristina a

      cristina a (Chef de cuisine) , 24 iulie 2009

      Foarte frumos si inedit! Multa munca! Dar mananci farfuria de paine dupa aia sau o arunci?

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 24 iulie 2009

      Super ingenioasa,felicitari.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 22 iulie 2009

      Arata excelent, Andreea, felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 iulie 2009

      Tare gustoasa trebuie sa fie...

    • Andreea Constantina Manciu

      Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 21 iulie 2009

      Multumesc frumos!

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 20 iulie 2009

      Ce idee interesantă! Foarte bine arată. Felicitări!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

47 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru ciorba de vacuta:
  • -un kilogram de pulpa de manzat
  • - 2 cepe mari
  • - 2 morcovi
  • - 1-2 ardei gras
  • - 200 grame de mazare
  • - 150 grame de porumb
  • - bulion 4-5 linguri
  • - sare de lamaie
  • - delicat 4 linguri
  • - 1 telina
  • - 1 legatura de patrunjel verde
  • - 8-10 cartofi
  • - putin ulei
  • - sare
  • Ingrediente pentru farfuria comestibila si painica de casa:
  • - 375 grame de faina
  • - 120 ml apa
  • - 100 ml lapte proaspat
  • - 2 lingurite de zahar
  • - o lingurita de sare
  • - o lingura de unt
  • - o lingurita de drojdie uscata
  • Pentru painica am folosit putin mac.
  • Pentru farfurie am folosit cateva boabe de mazare si de porumb pentru ornat.

Raporteaza reteta

Retete
de Andreea Constantina Manciu
PUI CU VIN

PUI CU VIN

1.Se taie sunculita sau kaiserul feliute(daca este afumat se va opari 2-3 minute) si se caleste 2.Peste

25 voturi    23 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
SARMALE

SARMALE

1.Adaugam peste carne condimentele pentru sarmale,ouale, orezul, delikatul si amestecam. 2.Luam

16 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Spaghete cu carne tocata

Spaghete cu carne tocata

Se fierb spaghetele, cand sunt aproape fierte se adauga carnea tocata, se mai fierb vreo 15 minute,

8 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Arata grozav in farfurie comestibila!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

24 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole