Ciorba dulce de miel

Dupa ce au stat la marinat bucatile de carne pentru ciorba, cca. 48 de ore, se scot din marinada.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Ciorba dulce de miel

Ingrediente

  • căpățână de miel
  • carnea de pe burta mielului
  • bucăți de șiră
  • Pentru marinadă:
  • ulei de măsline
  • vin alb demisec de țară
  • ceapă galbenă
  • foi de dafin
  • condimente garam masala
  • cimbru sălbatic de pădure
  • sare aromată a la Panacris
  • Pentru preparare:
  • morcov 2 bucăți
  • țelină cca. 200 g
  • păstârnac 1 bucată
  • gulie 1/2 bucată
  • pătrunjel rădăcină 1 bucată
  • ardei gras roșu 1 bucată
  • ceapă galbenă 2 bucăți
  • tarhon
  • sare iodată
  • piper proaspăt măcinat
  • foaie de dafin
  • Pentru servirea ciorbei:
  • gălbenuș de ou 3 bucăți
  • smântână cca. 300 ml

Mod de preparare

După ce au stat la marinat bucățile de carne pentru ciorbă, cca. 48 de ore, se scot din marinadă, se trec sub jet de apă rece, apoi se pun la fiert în apă rece, atenție fără sare și se lasă la fiert cca. 35, semiacoperit, la foc mediu. Se spumează la nevoie. Zarzavaturile se curăță, se spală și se taie bucățele, de această dată. Apoi se călesc scurt în puțin ulei de floarea soarelui și zeamă de carne. Peste amestecul de zarzavaturi, se adaugă bucățile de carne, se completează cu zeamă, până ce se acoperă, apoi se lasă la fiert la foc mic, neacoperit cca. 30 de minute. Se asezonează de sare, piper, tarhon mărunțit și se lasă la fiert cca. 25 de minute. Se drege cu gălbenuș de ou bătut cu smântână dar, doar înainte de a fi servită, spre a se evita îmbrânzirea ciorbei.

Se servește fierbinte cu leuștean tocat mărunt, ardei iute, oțet sau zeamă de lâmăie, după gustul fiecăruia. Spor și poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci
Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise