autor:

PanaCris

» » , , , Retete de Pasti, Borsuri si Ciorbe, Mancaruri cu carne, Supe de carne

Ciorba dulce de miel

Autor: PanaCris (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 aprilie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: PanaCris (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 aprilie 2018

Ingrediente
căpățână de miel, carnea de pe burta mielului, bucăți de șiră, Pentru marinadă:, ulei de măsline, vin alb demisec de țară, ceapă galbenă, foi de dafin, condimente garam masala, cimbru sălbatic de pădure, sare aromată a la Panacris, Pentru preparare:, morcov 2 bucăți, țelină cca. 200 g, păstârnac 1 bucată, gulie 1/2 bucată, pătrunjel rădăcină 1 bucată, ardei gras roșu 1 bucată, ceapă galbenă 2 bucăți, tarhon, sare iodată, piper proaspăt măcinat, foaie de dafin, Pentru servirea ciorbei:, gălbenuș de ou 3 bucăți, smântână cca. 300 ml

Dificultate: Medie Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

După ce au stat la marinat bucățile de carne pentru ciorbă, cca. 48 de ore, se scot din marinadă, se trec sub jet de apă rece, apoi se pun la fiert în apă rece, atenție fără sare și se lasă la fiert cca. 35, semiacoperit, la foc mediu. Se spumează la nevoie. Zarzavaturile se curăță, se spală și se taie bucățele, de această dată. Apoi se călesc scurt în puțin ulei de floarea soarelui și zeamă de carne. Peste amestecul de zarzavaturi, se adaugă bucățile de carne, se completează cu zeamă, până ce se acoperă, apoi se lasă la fiert la foc mic, neacoperit cca. 30 de minute. Se asezonează de sare, piper, tarhon mărunțit și se lasă la fiert cca. 25 de minute. Se drege cu gălbenuș de ou bătut cu smântână dar, doar înainte de a fi servită, spre a se evita îmbrânzirea ciorbei.



Se servește fierbinte cu leuștean tocat mărunt, ardei iute, oțet sau zeamă de lâmăie, după gustul fiecăruia. Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba dulce de miel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Supa de gaina

Supa de gaina

Se curata gaina, se spala bine si se lasa in apa rece. Se pune la fiert apa rece, se adauga bucatile

5 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Supe de carne
Supa crema de somon

Supa crema de somon

Curatam legumele, apoi cartofii, prazul si tulpina apio le taiem cubulete, iar morcovul rondele.

1 vot    0 comentarii
1h
Supe de carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • căpățână de miel
  • carnea de pe burta mielului
  • bucăți de șiră
  • Pentru marinadă:
  • ulei de măsline
  • vin alb demisec de țară
  • ceapă galbenă
  • foi de dafin
  • condimente garam masala
  • cimbru sălbatic de pădure
  • sare aromată a la Panacris
  • Pentru preparare:
  • morcov 2 bucăți
  • țelină cca. 200 g
  • păstârnac 1 bucată
  • gulie 1/2 bucată
  • pătrunjel rădăcină 1 bucată
  • ardei gras roșu 1 bucată
  • ceapă galbenă 2 bucăți
  • tarhon
  • sare iodată
  • piper proaspăt măcinat
  • foaie de dafin
  • Pentru servirea ciorbei:
  • gălbenuș de ou 3 bucăți
  • smântână cca. 300 ml

Raporteaza reteta

Retete
de PanaCris
Sandwich cald

Sandwich cald

Se încinge cuptorul. Se tapetează tava cu hârtie de pergament. Se aşează feliile de pâine în

12 voturi    6 comentarii
20 min
Sandviciuri
Legume la cuptor

Legume la cuptor

Se curata dovleceii, vinetele si ardeii. Se taie vinetele felii lungi si se dau cu sare. Dupa 10

5 voturi    5 comentarii
20 min
Retete vegetariene
Prăjitură cu gem şi nuci

Prăjitură cu gem şi nuci

Se topeşte untul, apoi se amestecă cu zahărul, zahărul vanilat, cu 3 ouă şi praful de copt

9 voturi    2 comentarii
55 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Ciorba radauteana cu muschi de porc Ciorba radauteana cu muschi de porc

Carnea se spală bine, se taie bucăţele şi se pune la fiert într-o oală cu apă rece şi o linguriţă de sare se lasa sa

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Ciorba ardeleneasca de perisoare Ciorba ardeleneasca de perisoare

Va spuneam eu ca in bucataria mea se intalnesc 3 stiluri , 3 regiuni: Oltenia, Cluj si Bistrita. Si de fiecare data rezulta retete

0 voturi    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de pui