Ingrediente
10 kg de roşii coapte bine, 7 cepe mari, 7 morcovi, 7 ardei graşi, 1 ţelină, 1 păstârnac, 3 legături de frunze de pătrunjel, 1 legătură de frunze de ţelină, 1 legătură de frunze de leuştean, 4 linguri de sare
Dificultate: Redusa | Timp: 2h
19 voturi
Mod de preparare
Se pune rezultatul în borcane mici cât să fie pentru o ciorbă.Se toarnă fierbinte în borcane sau sticle largi la gură(sterilizate şi fierbinţi). Se pun în pături până a doua zi. Eu am avut sticle cam mari de data asta!
Iarna, pui apa la clocotit, adaugi un borcan de zarzavat , pui şi nişte ulei şi ai ciorba gata. Poţi adauga şi paste. Ca să fac o probă, cu ce a rămas, am făcut o ciorbă şi am adăugat "sloboaşte(lenea muierii)". Se sparge un ou, se adaugă făină, nişte apă cât să iasă un aluat mai gros decât cel de clătitte. Se slobod cu o furculiţă în apa clocotită aceste paste instant.