autor:

Adelina Damian-Fekete

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Supe de legume

Ciorba mea de legume

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 31 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 31 ianuarie 2011

Ingrediente
2 cepe, 1 praz, 3 morcovi, 1 pâstârnac, 1 felie de ţelină, 1 gulioară, Puţin ardei, 3 cartofi, O mână de păstăi de fasole, 1 felie de varză, Bulion sau pastă de roşii(roşii proaspete vara), 1-2 cuburi de supă de pui (opţional), Verdeaţă multă, Smântână, la servire(opţional), Ardei iute, dacă vrei, ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h 9 min

16 voturi

Mod de preparare

Taie legumele cum vrei, căleşte ceapa cu ardeiul şi rădăcinoasele, nu prea mult. Pune si restul legumelor şi căleşte-le şi pe ele puţin. Adaugă supa sau apa caldă, cât vrei să fie de groasă compoziţia.Pune la sfârşit bulionul de roşii sau dacă nu-ţi place, pune oţet, sare de lămâie sau suc de lămâie. Se poate servi şi dulce, fără adaos de acreală.
Lasa la fiert căt să mai dea un clocot. Pune verdeaţa la servire să nu-şi piardă calităţile. Cine doreşte poate pune smântănă/iaurt la servire, ardei iute.
După anotimp, poţi adapta legumele!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba mea de legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa crema de spanac si lapte

Supa crema de spanac si lapte

Tocam marunt ceapa. Taiem fin leusteanul. Pregatim aragazul si o oala in care punem uleiul. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Supe de legume
Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida

Radem morcovii si telina pe razatoarea mare. Pregatim aragazul si o oala in care punem uleiul.

17 voturi    0 comentarii
45 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    ioana popescu (Bucatar sef) , 06 septembrie 2012

    pentru o ciorbita gustoasa va recomand legumele congelate sau la conserva, Bonduelle. Sanatoase, delicioase si usor de preparat, un raport calitate pret foarte bun :).

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 01 februarie 2011

    Foarte aromata! Si mie imi place sa calesc morcovii( rasi pe razatoarea mare ) cu ceapa, dau o culoare super ciobitei...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 februarie 2011

    Este o bunatate ciorbita asta, cu multaaaa smantana ca la noi la suceveni. Imi lasa gura apa.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2011

      La atatea legume cate are in ea nu poate fi decat ...EXCELENTA !!!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2011

      Sanatate curata...si mie imi plac ciorbitele astea cu multe legume.*****

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2011

      Foarte buna ciorbita asta mai ales pe timpul asta. Felicitari!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 9 min

16 voturi

Ingrediente

  • 2 cepe
  • 1 praz
  • 3 morcovi
  • 1 pâstârnac
  • 1 felie de ţelină
  • 1 gulioară
  • Puţin ardei
  • 3 cartofi
  • O mână de păstăi de fasole
  • 1 felie de varză
  • Bulion sau pastă de roşii(roşii proaspete vara)
  • 1-2 cuburi de supă de pui (opţional)
  • Verdeaţă multă
  • Smântână
  • la servire(opţional)
  • Ardei iute
  • dacă vrei
  • ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

96 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

4 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

ioana popescu (Bucatar sef)

pentru o ciorbita gustoasa va recomand legumele congelate sau la conserva, Bonduelle. Sanatoase, delicioase si usor de preparat, un raport calitate pret foarte bun :).

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Gulas Gulas

Pentru inceput se pune carnea de vitel la fiert in 2 litri de apa, deoarece este carnea ce fierbe mai greu decat cea de porc. Se fierbe

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de praz Ciorba de praz

Prazul se taie felii foarte foarte subtiri. Carnea se toaca foarte marunt cu cutitul cum am procedat eu sau poate fi tocata la masina

0 voturi    0 comentarii
45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de urzici