autor:

Dan65

» » , Borsuri si Ciorbe, Retete de Craciun

Ciorba radauteana,reteta casei

Autor: Dan65 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 octombrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dan65 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 octombrie 2012

Ingrediente
-1 piept de pui (dezosat sau cu os),fara piele. -1 ceapa potrivita. -3-4 morcovi. -1 ardei gras rosu. -1/2 radacina telina potrivita. -1 cartof mai mic. -200 ml smantana acrisoara (sau 100 ml smantana dulce si 150 ml iaurt). -1 lamaie. -4-5 catei de usturoi. -Citeva fire de patrunjel verde. -Sare. -Otet.

Dificultate: Medie Timp: 2h

6 voturi

Mod de preparare

Aceasta ciorba se mai cheama si "Ciorba de burta falsa". Luam pieptul de pui si il curatam de eventualele pielite si il spalam de singe.Morcovii,telina,ceapa si cartoful le curatam de coji si le spalam bine. Ardeiul gras il taiem in 2 si il curatam de cotor si seminte. Dupa care le punem toate la fiert intr-o oala cu circa 4 L de apa si o lingura de sare. Acoperim oala cu un capac si lasam sa fiarba la foc potrivit circa o ora, indepartind spuma cind este si de cite ori este nevoie.Cind totul este fiert, luam oala de pe foc,scoatem totul intr-un castron si lasam sa se raceasca putin.Dupa care curatam ardeiul de coaja si il taiem cubulete mici.Pieptul de pui il rupem in fisii mai mici(nu il taiem) si il punem inapoi in oala impreuna cu ardeiul si dam la foc mic. Restul legumelor (ceapa,morcovi,telina si cartoful),le dam prin blender pina devin o pasta (cine vrea le poate taia si cubulete mici), diluam cu putina supa si le bagam in oala si marim putin focul. Daca folosim smantana si iaurt (trebuie neaparat sa fie la temperatura camerei), le punem intr-un castron si le amestecam bine, dupa care cu un polonic mic punem peste cite putina supa din oala si amestecam bine, pina cind devine fierbinte, dupa care le golim in oala si amestecam bine si lasam sa dea un clocot. Intre timp curatam usturoiul de coji si il pisam cu putina sare si cind ciorba incepe sa clocoteasca, il varsam in oala. Lasam sa mai dea un clocot dupa care dam focul la mic si introducem zeama de la o lamaie si patrunjelul tocat marunt, potrivim de sare si eventual putem acri cu otet (eu prefer sa o acresc in farfurie), stingem focul si ciorba este gata.Se serveste calda cu ardei iute.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba radauteana,reteta casei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba taraneasca cu carne de porc si zarzavat de primavara

Ciorba taraneasca cu carne de porc si zarzavat de primavara

Intro oala punem carnea la fiert in 3 litri apa. Cand este aproape fiarta, adaugam morcovii taiati

24 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de cartofi dreasa cu smantana

Ciorba de cartofi dreasa cu smantana

1. Punem 4 l apa la fiert cu putina sare, cand apa incepe sa fiarba adaugam ceapa tocata marunt;

12 voturi    14 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Michela Zucchelli , 30 ianuarie 2014

    e super .am mancat aseara.

  • Fara foto

    Proca Constanta , 28 noiembrie 2013

    Cred ca este buna

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 05 noiembrie 2012

    Un deliciu!*****

Dificultate

Medie

Timp

2h

6 voturi

Ingrediente

  • -1 piept de pui (dezosat sau cu os),fara piele. -1 ceapa potrivita. -3-4 morcovi. -1 ardei gras rosu. -1/2 radacina telina potrivita. -1 cartof mai mic. -200 ml smantana acrisoara (sau 100 ml smantana dulce si 150 ml iaurt). -1 lamaie. -4-5 catei de usturoi. -Citeva fire de patrunjel verde. -Sare. -Otet.

Raporteaza reteta

Retete
de Dan65
Salata de castraveti cu smantana si usturoi

Salata de castraveti cu smantana si usturoi

Se iau castravetii, se curata de coaja, se dau pe razatoarea de feliat (sau ii taiati rondele cit

5 voturi    2 comentarii
15 min
Salate de legume
Pilaf de orez cu legume

Pilaf de orez cu legume

Se spala si se curata de coaja toate legumele. Se taie cit mai marunt ceapa. Se taie in cubulete

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Risoto Mantovano (Orez Mantovan)

Risoto Mantovano (Orez Mantovan)

Este o reteta italiana specifica provincie Mantova. Intr-o cratita,anti aderenta,punem orezul la

3 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Mihaela11

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Un deliciu!*****

Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbita de legume cu corcoduse