autor:

Sidy

» » , , Borsuri si Ciorbe, Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorba taraneasca de porc cu varza murata

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 ianuarie 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 ianuarie 2019

Ingrediente
700 g carne porc, 500 g varza acra tocata marunt, 2 morcovi, 1 radaciniapatrunjel, 1/2 telina, 1 ardei gras colorat, 3 catei usturoi, 1 ceapa, 500-800 ml zeama varza (moare), 2 galbenusuri, 2 linguri smantana, marar verde, patrunjel verde, cimbru, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 50 min

2 voturi

Mod de preparare

Carnea o portionam in cubulete mici pe care le rumenim putin, pe toate partile, in ulei sau unt.

Varza murata o maruntim dupa preferinta.

Dupa ce curatam zarzavatul- doar un morcov- il taiem marunt, doar ceapa si usturoiul le lasam intregi.

Un morcov il dam pe razatoare si il calim in putin ulei ca sa dea o culoare frumoasa supei. Apoi rasturnam morcovul peste carne.

Adaugam varza murata si lasam sa fiarba cam o ora.

Apoi adaugam si celalalte legume, ceapa intreaga si usturoiul trecut prin presa. Punem apa necesara si asezonam, avand grija ca varza este deja sarata.

Dupa ce si legumele sunt fierte batem bine galbenusurile cu smantana si un polonic de ciorba.

Rasturnam liesonul in ciorba si adaugam frunze verzi de cimbru si marar.

Lasam sa dea un clocot, stingem focul si adaugam atata zeama de varza cat ne place sa fie de acrisoara. Presaram patrunjel verde deasupra.

Pofta buna sa aveti !
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca de porc cu varza murata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofiori mici in sos de branza

Cartofiori mici in sos de branza

Cartofii se fierb in apa cu sare cateva minute - cei congelati trebuie numai clatiti in apa fierbinte. Se

8 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu legumele toamnei

Tarta cu legumele toamnei

Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm. Pentru inceput pregatim

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h 50 min

2 voturi

Ingrediente

  • 700 g carne porc
  • 500 g varza acra tocata marunt
  • 2 morcovi
  • 1 radaciniapatrunjel
  • 1/2 telina
  • 1 ardei gras colorat
  • 3 catei usturoi
  • 1 ceapa
  • 500-800 ml zeama varza (moare)
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri smantana
  • marar verde
  • patrunjel verde
  • cimbru
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

234 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

29 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pilaf de orez cu ciuperci Pilaf de orez cu ciuperci

Ceapa o tai marunt si o pui la calit in ulei. Dupa ce s-a calit ceapa, se adauga morcovul dat pe razatoarea marunt, ardeiul rosu taiat

24 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ghiveci cu legume si orez Ghiveci cu legume si orez

Taiem dovlecelul cartoful si vanata cubulete, ardeii patratele, ciupercile felii, morcovii rondele iar ceapa julienne. Intr-o oala mare

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Conopida pane (arabeasca)