Ciorbita cu carnati semi-afumati

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa
Ciorbita cu carnati semi-afumati

Ingrediente

  • 2 carnati mai grasuni, musai semi-afumati
  • 2 carnati mai subtirei, fie semi-afmati, fie nu... dupa gust
  • 1 ardei gras mare
  • 1 gogosar mare
  • 2 cepe mari
  • 2 morcovei
  • 1 pastarnac
  • 1 telina mica
  • 1 ardei iute mic
  • o mana de varza taiata fin
  • 2 catei de usturoi
  • apa fierbinte, 1 litru bors de casa, sare si alte condimente ce doriti.
  • smantana, dupa gust: mai grasa, mai slaba, mai multa sau mai putina
  • verdeata: patrunjel, leustean, putin cimbru

Mod de preparare

Taiem carnatii feliute, pe care le punem in oala cu putin ulei fierbinte. Cand se fac ei mai rosiori, adaugi zarzavatul tot, taiat cubulete. Lasi asa pe foc mic, in grasimea stransa de la carnati, si amesteci cand si cand.

Cam dupa 30 minute, torni apa fierbinte cat sa cuprinda marea adunare.

Separat, pui borsul la fiert.

Lasi sa fiarba totul pana sunt bine patrunse, asta ia cam 30 minute, aproximativ. Torni borsul si lasi inca 10-15 minute sa forfoteasca impreuna. Smantana, desfacuta cu putina apa rece, o torni in oala si lasi cateva clocote. Arunci si usturoiul tocat maruntel.

Condimentezi cu ce ai pofta, iar dupa ce stingi focul, pui verdeata toata. Lasi cam inca jumatate de ora sa se odihneasca, apoi cu ardei iute, te lingi pe degetele.

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor