autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

CIRESE CONFIATE

Autor: alina - maria buterchi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alina - maria buterchi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2008

Ingrediente
1 kg cirese (curatate de simburi) cu pulpa mai tare,1 kg zahar si o lamiie mare sau 700 g zahar si 300 g glucoza (sirop viscos).

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Ciresele (fara simburi) intregi sau rupte in jumatati, impreuna cu zaharul, zeama de lamiie sau glucoza se pun in cratita de dulceata, amestecindu-le usor, prin rasturnare, de citeva ori. Se lasa 2-3 ore, ca zaharul sa extraga sucul din fructe, apoi cratita se pune pe foc (nu direct pe flacara la aragaz), fierbindu-se ca orice dulceata, pina cind plutesc ciresele in tot siropul, pina la fundul cratitei.Calduta, dulceata se pune in borcane care se vor lega cu celofan simplu si se vor pastra in camara.Pe parcurs, siropul scade.Ciresele se pot adauga la diferite preparate dulci (creme, sarlote etc).
Daca ti-a placut reteta noastra "CIRESE CONFIATE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Foi crocante cu frisca si cirese confiate

Foi crocante cu frisca si cirese confiate

1. Incalzeste cuptorul la 190ᵒC.Aseaza o foaie de placinta pe suprafata de lucru.Unge foaia cu

3 voturi    4 comentarii
20 min
Torturi
Cookies cu ciocolata si cirese confiate

Cookies cu ciocolata si cirese confiate

Incalzeste cuptorul la 200⁰C. Bate untul cu toate felurile de zahar si scortisoara.Adauga oul

1 vot    2 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    yukb , 24 iulie 2016

    ciudata reteta

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 1 kg cirese (curatate de simburi) cu pulpa mai tare,1 kg zahar si o lamiie mare sau 700 g zahar si 300 g glucoza (sirop viscos).

Raporteaza reteta

Retete
de alina - maria buterchi
TORT DE PORTOCALE

TORT DE PORTOCALE

Blatul 1. Blatul se poate cumpara sau: se amesteca ouale cu zaharul si zaharul vanilat cu mixerul

10 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Torturi
peste la cuptor

peste la cuptor

Pestele curatat se aseaza intr-o tava, se presara cu sare, piper si cimbru apoi se pun deasupra ardeii

9 voturi    4 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Ciorba de pui

Ciorba de pui

Intr-o oala cu apa se pune la fiert un morcov, o radacina de patrunjel si o ceapa taiata marunt.

2 voturi    15 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Fara foto

yukb

ciudata reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri ptr ceai Fursecuri ptr ceai

In cuva mixerului cu paleta de ghitara se amesteca ingredientele lichide ca ouale cu zaharul, uleiul, apa si coaja rasa, dupa care se

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu mere si aluat fraged