Reteta postata pe: 25 mai 2008
Ingrediente
1 kg cirese (curatate de simburi) cu pulpa mai tare,1 kg zahar si o lamiie mare sau 700 g zahar si 300 g glucoza (sirop viscos).
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
Mod de preparare
Ciresele (fara simburi) intregi sau rupte in jumatati, impreuna cu zaharul, zeama de lamiie sau glucoza se pun in cratita de dulceata, amestecindu-le usor, prin rasturnare, de citeva ori. Se lasa 2-3 ore, ca zaharul sa extraga sucul din fructe, apoi cratita se pune pe foc (nu direct pe flacara la aragaz), fierbindu-se ca orice dulceata, pina cind plutesc ciresele in tot siropul, pina la fundul cratitei.Calduta, dulceata se pune in borcane care se vor lega cu celofan simplu si se vor pastra in camara.Pe parcurs, siropul scade.Ciresele se pot adauga la diferite preparate dulci (creme, sarlote etc).
Daca ti-a placut reteta noastra "CIRESE CONFIATE" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Se cerne faina cu sarea intr-un vas care a fost racit in prealabil, apoi se adauga zaharul si untul,
Preparare foaie rulada :
Se separa ouale.Se bat albusurile cu zaharul si un varf de cutit de sare
0 voturi
0 comentarii
1h 5 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
yukb , 24 iulie 2016
ciudata reteta