Se pun ciresele curatite de codite si simburi in cratita cu 200 gr. zahar. Se lasa la foc iute 10 minute. Se scot ciresele cu o paleta, se scurg si se asaza pe o farfurie de sticla putin adinca. Se acopera cu un sos preparat astfel: se desface amidonul cu o lingura de apa rece si se toarna in laptele clocotit cu restul de zahar si coaja de lamiie. Se dau citeva clocote si se toarna fierbinte peste oul crud, spart intr-un castron. Se amesteca si se raceste. Dupa ce sosul a fost turnat peste cirese, se presara cu nuci sau migdale taiate marunt si prajite. Siropul cireselor poate fi folosit la prepararea unui compot.
La fel se pot pregati visine, caise, piersici, mere, pere.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii