autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Cirnati moldovenesti

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 aprilie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 aprilie 2005

Ingrediente
500 g carne de porc, 500 g carne de minzat, condimente, 250 g slanina, sare, piper, usturoi, 2 intestine subtiri.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

71 voturi

Mod de preparare

Se trece carnea prin masina de tocat, se amesteca, se sareaza si se pipereaza dupa gust. peste amestec se pun condimente (coriandru, nucusoara pisata, zeama de usturoi) se amesteca din nou si se umplu cirnatii cu ajutorul unei pilnii atasate la capatul masinii de tocat. Se pune carnea tocat din nou in masina si se invirteste pirgia masinii usor ca sa nu se rupa intestinele. Cu mina se misca umplutura spre capatul intestinului care se leaga cu ata la capatul de jos.
Inainte de a se trece la umplerea cirnatilor, se puna apa rece in carne, pentru ca umplutura sa alunece usor. Cind operatia s-a incheiat, se leaga intestinul si la celalalt capat si se pun cirnatii la rece doua zile, de preferinta in camara uscata, in curent de aer.
Se folosesc proapseti, dar se pot pastra mai mult timp daca se afuma usor.
Se trece carnea prin masina de tocat, se amesteca, se sareaza si se pipereaza dupa gust. peste amestec se pun condimente (coriandru, nucusoara pisata,
Daca ti-a placut reteta noastra "Cirnati moldovenesti" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne
Varza noua cu afumatura in vas roman

Varza noua cu afumatura in vas roman

Se taie varza fideluta,se pune intr-un vas ,se sareaza si se lasa circa 5-10 min pentru a intra bine

14 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Perisoare in sos de ceapa si bulion

Perisoare in sos de ceapa si bulion

*Pinea se pune la inmuiat in lapte cu 5 minute ininte de a incepe cu perisoarele. *Se amesteca

24 voturi    13 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Dificultate

Redusa

Timp

1h

71 voturi

Ingrediente

  • 500 g carne de porc
  • 500 g carne de minzat
  • condimente
  • 250 g slanina
  • sare
  • piper
  • usturoi
  • 2 intestine subtiri.

Raporteaza reteta

Tochitura moldoveneasca

Tochitura moldoveneasca

Carnea si slaninuta le-am taiat bucatele si le-am pus la prajit intr-un ceaun de tuci. Am calit-o

2 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu carne
Frigarui in sos (Schaschlik)

Frigarui in sos (Schaschlik)

Carnea, spalata si curatata de pielite, se taie in bucati potrivite si se condimenteaza dupa gust

3 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi
Chiftele marinate cu tarhon

Chiftele marinate cu tarhon

Calim ceapa si usturoiul, adaugam rosiile cuburi, foile de dafin, vinul si indulcitorul. Lasam

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne
burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte gustosi!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Tochitura moldoveneasca Tochitura moldoveneasca

Carnea si slaninuta le-am taiat bucatele si le-am pus la prajit intr-un ceaun de tuci. Am calit-o putin pe ambele parti pana s-a inalbit

2 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu carne
Mancare cu pipote de pui Mancare cu pipote de pui

Se pune intr-un vas cu fundul dublu sau un tuci, uleiul sa se incinga, apoi pipotele curatate si spalate; dupa ce s-a evaporat apa,

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne