Curatam ceapa si o tocam marunt.
Mazarea o scurgem de zeama, o spalam cu apa rece, ciupercile le spalam si le taiem felii.
Intr-o cratita incingem uleiul, innabusim ceapa 2 minute.
Adaugam ciupercile, le lasam 2 minute pe foc, apoi punem apa cat sa le acoperim.
Lasam sa fiarba la foc potrivit si cand ciupercile sunt facute pe jumatate, dam drumul la mazare (fiind de la borcan era fiarta).
Condimentam cu sare si piper, mai adaugam putina apa calda daca este nevoie.
Cand sunt bine fierte legumele si zeama este scazuta suficient, dizolvam faina cu putina apa, ii dam drumul in oala printr-o strecuratoare si amestecam repede sa nu se formeze cocoloase.
Dam focul mediu, lasam sa dea cateva clocote.
Adaugam smantana, usturoiul curatat si tocat marunt, mai lasam pe foc 1 minut.
Luam cratita de pe aragaz, presaram mararul tocat marunt.
Acoperim cu un capac pentru 10 minute, apoi servim.
Sa aveti pofta!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii