autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciulama cu ciuperci si mazare

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 martie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 martie 2015

Ingrediente
400 gr mazare la borcan, 1 bocan mic de ciuperci intregi, 1 ceapa, 3-4 crengute marar verde, 2 catei de usturoi, 2 linguri faina, 3-4 linguri cu varf smantana, 3 linguri ulei, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

3 voturi

Mod de preparare

Curatam ceapa si o tocam marunt.
Mazarea o scurgem de zeama, o spalam cu apa rece, ciupercile le spalam si le taiem felii.
Intr-o cratita incingem uleiul, innabusim ceapa 2 minute.
Adaugam ciupercile, le lasam 2 minute pe foc, apoi punem apa cat sa le acoperim.
Lasam sa fiarba la foc potrivit si cand ciupercile sunt facute pe jumatate, dam drumul la mazare (fiind de la borcan era fiarta).
Condimentam cu sare si piper, mai adaugam putina apa calda daca este nevoie.
Cand sunt bine fierte legumele si zeama este scazuta suficient, dizolvam faina cu putina apa, ii dam drumul in oala printr-o strecuratoare si amestecam repede sa nu se formeze cocoloase.
Dam focul mediu, lasam sa dea cateva clocote.
Adaugam smantana, usturoiul curatat si tocat marunt, mai lasam pe foc 1 minut.
Luam cratita de pe aragaz, presaram mararul tocat marunt.
Acoperim cu un capac pentru 10 minute, apoi servim.
Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama cu ciuperci si mazare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta de primavara

Tarta de primavara

Pentru aluat: se amestecă untul sau margarina cu făina, fărâmiţând cu degetele.

2 voturi    3 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi copti pe gratar

Cartofi copti pe gratar

Cartofii se curata de coaja si se pun pe gratarul de aragaz, pana capata o usoara culoare aurie si

4 voturi    6 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsy Ciobanu , 20 martie 2015

    Pai o poti lega doar cu faina si renunti la smantana...Pui 1-2 linguri de faina in plus. Daca faci o cantitate mai mare, pui mai multa.

  • Fara foto

    Ada Cristiana , 18 martie 2015

    Buna de tot! Pot pune altceva in loc de smantana, sa fie de post?

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

3 voturi

Ingrediente

  • 400 gr mazare la borcan
  • 1 bocan mic de ciuperci intregi
  • 1 ceapa
  • 3-4 crengute marar verde
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri faina
  • 3-4 linguri cu varf smantana
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

5 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

8 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Se coc ardeii pe o plita, se curata de coaja, se scot samburii si cotorul in asa fel incat sa ne ramana cat mai intreg ardeiul. Cotorul

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Sarmale in dovleac Sarmale in dovleac

La dovleac aveti ceva de muncit si va trebuie ceva muschi, avand in vedere ca dovleacul este destul de greu...asa ca am cerut ajutorul

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Pui Parmigiano cu sos Marinara