autor:

valentina ionita

» » Mancaruri cu carne

Ciulama cu pipote de curcan

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 februarie 2010

Ingrediente
500 g pipote de curcan, o ceapa mica, putin praz, un ardei gras(am folosit ardei congelat si am pus putin de culoare rosie, putin galben si cateva bucatele de culoare verde), 1/2 morcov, o bucatica de telina telina, 4-5 linguri ulei, 4-5 linguri de faina, cateva linguri de iaurt (eu am folosit 6 linguri), sare, alb si putin cimbru

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

13 voturi

Mod de preparare

Pipotele de curcan se curata bine,se spala ,se pun la fiert in apa rece cat sa fie acoperite si se adauga putina sare.Dupa ce luati spuma , adaugati zarzavatul taiat rondele sau tocat marunt si lasati sa fiarba la foc mic pana sunt fierte atat carnea cat si zarzavatul.
Dupa ce s-au fiert ,se strecoara supa.
Separat intr-o alta cratita adaugati uleiul si faina amestecandu-le bine. Puneti cratita la foc mic si incepeti sa turnati incet si cate putin din supa amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase si atat cat sa se obtina un sos de consistenta dorita.Se potriveste de sare,piper alb si putin cimbru , se adauga iaurt dupa gust dupa care adaugati pipotele de curcan taiate bucatele si mai fierbeti 5-6 minute pana se obtine consistenta dorita.
Daca doriti puteti adauga putin din zarzavatul fiert pentru a da culoare preparatului final.Se poate servi cu paine prajita sau mamaliguta...

Eu folosesc iaurtul deoarece este dietetic si da un gust deosebit , dulceag ….

Incercati si nu veti regreta alegerea facuta!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama cu pipote de curcan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pulpa de curcan in sos alb

Pulpa de curcan in sos alb

Punem pulpa la rumenit in ulei si unt. Dupa care adaugam ciupercile, morcovul si ceapa taiate in

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Iahnie de Fasole cu Ciolan Afumat

Iahnie de Fasole cu Ciolan Afumat

Fasolea se alege si se pune la inmuiat de cu seara, a doua zi se va pune la fiert la foc potrivit

95 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 18 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 noiembrie 2012

    Multumesc mult... O sa incerc si eu sa "scap" o picaturica de vin...Va pup

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2012

    E foarte apetisanta

  • Fara foto

    bebino (Chef de cuisine) , 19 iunie 2012

    E delicioasa. Eu fac asa ceva cu inimi de pui sau de curcan, folosesc un pic de frisca lichida in loc de iaurt, iar cind adaug pipotele in ciulama imi scapa din greseala si un strop de vin alb sec.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

      Multumesc...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

      Foarte buna!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      Multumesc mult...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      O bunatate si eu fac mereu sunt delicioase inimioarele.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 martie 2010

      Multumesc mult...

    • Adina

      Adina (Chef de cuisine) , 08 martie 2010

      Interesanta ciulamaua, imi plac pipotele pregatite oricum. Arata bine

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 martie 2010

      Va multumesc mult pentru aprecieri si comentarii...

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 01 martie 2010

      Ce bunaaaa!!!!!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 22 februarie 2010

      Imi place si mie tare mult ciulamaua.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 19 februarie 2010

      Minunata ciulama!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 18 februarie 2010

      Foarte gustoasa ciulamaua, yam, yam.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 februarie 2010

      Multumesc...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 februarie 2010

      Multumesc mult...Ma bucur ca iti place...

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 17 februarie 2010

      bun si light!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 17 februarie 2010

      Mmm ce pofta mi-ai facut !! Imi plac pipotele.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

13 voturi

Ingrediente

  • 500 g pipote de curcan
  • o ceapa mica
  • putin praz
  • un ardei gras(am folosit ardei congelat si am pus putin de culoare rosie
  • putin galben si cateva bucatele de culoare verde)
  • 1/2 morcov
  • o bucatica de telina telina
  • 4-5 linguri ulei
  • 4-5 linguri de faina
  • cateva linguri de iaurt (eu am folosit 6 linguri)
  • sare, alb si putin cimbru

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc mult... O sa incerc si eu sa "scap" o picaturica de vin...Va pup

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Pui pe sticla cu cartofi si mujdei