Ciulama de ciuperci

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Ciulama de ciuperci

Ingrediente

  • 1kg ciuperci pleurotus;
  • 1 ceapa medie;
  • 2 linguri faina;
  • 50g unt;
  • 1 paharel smantana;
  • 1 paharel lapte;
  • patrunjel verde;
  • zeama de lamaie;
  • sare;
  • piper;

Mod de preparare

Ceapa tocata marunt se caleste in unt 1 - 2 minute, ca sa-si dezvolte aroma.

Se adauga ciupercile bine spalate si taiate felii mari, sare si piper dupa gust. Se fierb la foc mic acoperite aproximativ 30 minute.

Se freaca bine faina cu smantana si 1 pahar mic lapte rece ca sa se formeze un sos nu prea gros.

Sosul se toarna peste ciupercile fierte si se lasa sa dea cateva clocote.

Se drege cu zeama de lamaie si patrunjel si se serveste cu mamaliguta fierbinte.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana
Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava
Ciulama de pui cu ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Reteta de ciulama de pui cu ciuperci. Cum se prepara reteta de ciulama de pui cu ciuperci.

Ciulama de pui cu ciuperci