autor:

valentina ionita

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Sosuri

CIULAMA DE CIUPERCI

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 aprilie 2009

Ingrediente
Puteti folosi atat ciuperci conservate la cutie cat si ciuperci proaspete, ulei, faina, o ceapa, putin morcov, unt, smantana, cateva felii de telina, sare, alb

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

21 voturi

Mod de preparare

Ciupercile taiate felii subtiri se calesc cu impreuna cu putin morcov si telina in ulei incins.Dupa ce sunt gata,morcovul si telina se scot deoparte.Intr-o cratita se adauga faina (eu pun de regula o lingura de faina la o portie de ciulama) si cate putina supa de legume pana se obtine consistenta dorita,amestecand tot timpul pentru a evita formarea cocoloselor.Cand s-a omogenizat ciulamaua adaugati ciupercile,se adauga putin unt si putina smantana,se potriveste de sare si piper alb.Daca doriti pentru putina culoare puteti adauga cateva bucatele de morcov fiert si o mai lasati putin sa fiarba la foc mic.
Daca ti-a placut reteta noastra "CIULAMA DE CIUPERCI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Ciulama de ciuperci,cu copanele de pui

Ciulama de ciuperci,cu copanele de pui

Mod de preparare: Bucatile de copanele, le spalam bine si apoi le punem la fiert in apa clocotita

15 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Spalam puiul si il portionam sau, daca avem carne de pui, o spalam bine. Punem carnea la fiert in

7 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 iunie 2010

    Multumesc...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 17 iunie 2010

    O bunatate !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

    Multumesc... Intr-adevar este tare gustoasa...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2009

      Mmmm ce bun e cu mamaliuta.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 02 mai 2009

      N-am incercat cu morcov si telina pina acum . Dar omul cit traieste invata !!! Si cu o mamaliguta linga....super !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

21 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos de lamaie cu ulei Sos de lamaie cu ulei

Acest dressing se poate folosi la peste pe gratar sau la cartofi. Stoarcem lamaile si le pun in pahar, adaugam uleiul si cu un mixer

0 voturi    0 comentarii
10 min
Sosuri
Marinada de miel Marinada de miel

Fasonam pulpa de miel si scoatem oasele. Coasta de miel o portionam in bucati mai mici. Intr-un vas, amestecam condimentele cu delikat

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Escalop de vita cu sos de smantana si ciuperci