autor:

dicarmencitta1957

» » Mancaruri cu carne

Ciulama de ciuperci,cu copanele de pui

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 decembrie 2009

Ingrediente
Ingrediente:, 8-10 bucati de copanele de pui, 2 kg de ciuperci champignion, 1 ceapa rosie, 2-3 linguri de faina, 2-3 linguri ulei de masline extravirgin, 3-4 catei de usturoi pisati, sare, piper proaspat macinat, tarhon uscat, menta uscata.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

15 voturi

Mod de preparare


Mod de preparare:

Bucatile de copanele, le spalam bine si apoi le punem la fiert in apa clocotita cu putina sare. Dupa ce am luat spuma de la carne, le lasam deoparte. Curatam ciupercile, le spalam si le lasam la scurs. Intr-o craticioara, punem ceapa tocata cat mai marunt si o calim in 2 sau 3 linguri de ulei extravirgin, dupa care adaugam, 2 sau 3 linguri de faina si amestecam in continuu, sau punem craticioara pe o plita metalica, ca sa nu se prinda sosul ce s-a format in urma calirii cepei, cu faina si a uleiului de masline. Adaugam ciupercile si carnea fiarta, introducem cratita la cuptor pentru cel putin 60 de minute ca sa scada apa rezultata din ciuperci. Ciupercile isi lasa foarte multa apa si avand in vedere ca am pus 2 kg de ciuperci, va rezulta multa apa. Am pus 2 kg de ciuperci, o sa vi se para cam mult, dar ciupercile se strang si raman foarte putine. Este o mancare foarte delicioasa si foarte spornica. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de ciuperci,cu copanele de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
SIS KEBAB

SIS KEBAB

Pieptul de pui,rosiile si ardeiul sa taie in cubulete. Intr-o cratita se pune o lingura de ulei

21 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute in sos de rosii

Chiftelute in sos de rosii

Carnea tocata o amestecam cu oul,parmezanul razuit,pesmetul,patrunjelul,sare si piper.Amestecam ingredientele

14 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
239.99 lei
215.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2009

    ft,ft bun,si...aratos...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 decembrie 2009

    Tare buna...Imi place mult ciulamaua indiferent daca este cu carne sau fara...Din partea mea un vot si nota 10...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 09 decembrie 2009

    Foarte gustos. Felicitari pentru prezentare

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

15 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 8-10 bucati de copanele de pui
  • 2 kg de ciuperci champignion
  • 1 ceapa rosie
  • 2-3 linguri de faina
  • 2-3 linguri ulei de masline extravirgin
  • 3-4 catei de usturoi pisati
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • tarhon uscat
  • menta uscata.

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume

vera (Chef de cuisine)

ft,ft bun,si...aratos...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Friptura de vita la cuptor Friptura de vita la cuptor

Scoatem carnea de vită pe care am ținut-o in frigider o oră, ungem carnea pe toate părtile cu ulei sare și piper o mai lăsăm

0 voturi    0 comentarii
30 min
Fripturi
Sarmale