Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ingrediente
½ gaina, 1 ceapa, 2 linguri faina, 50g unt sau grasime de gaina, 1 morcov, 1 patrunjel, sare, 1 virf de cutit piper, 2 cesti zeama de carne, 1 ceasca lapte
Dificultate: Redusa | Timp: 2h 30 min
Mod de preparare
Se fierbe carnea de gaina curatita si spalata, cu o ceapa, morcov, patrunjel si sare. Se taie bucati si se pune in sosul alb de ciulama. Ciulamaua se pregateste astfel: se incinge grasimea sau untul intr-o cratita, se amesteca cu faina, apoi se stinge cu zeama de carne si lapte pina se obtine un sos alb de consistenta unei smintini groase. Se adauga sare, piper si se amesteca bine ca sa nu aiba cocolosi. Se pun bucatile de carne fierte si se tine cratita intr-un vas cu apa clocotita pina se serveste. La fel se prepara ciulamaua de pui. Se poate adauga la sos doua linguri de smintina si zeama de la ½ de lamiie Se poate servi foarte bine cu mamaliguta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de gaina" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
1. Se aseaza iepurele curatat intr-o oala. Se condimenteaza cu sare, piper, cimbru si foile de dafin.
15 voturi
7 comentarii
2h
Se tine carnea in apa rece 10-15 minute, apoi se spala. Se pune la fiert in 4 litri de apa rece cu
11 voturi
4 comentarii
2h 30 min
Recomandari pentru tine si casa ta
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentata de: valentina ionita