autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Ciulama de gaina

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
½ gaina, 1 ceapa, 2 linguri faina, 50g unt sau grasime de gaina, 1 morcov, 1 patrunjel, sare, 1 virf de cutit piper, 2 cesti zeama de carne, 1 ceasca lapte

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

31 voturi

Mod de preparare

Se fierbe carnea de gaina curatita si spalata, cu o ceapa, morcov, patrunjel si sare. taie bucati si se pune in sosul alb de ciulama. Ciulamaua se pregateste astfel: se incinge grasimea sau untul intr-o cratita, se amesteca cu faina, apoi se stinge cu zeama de carne si lapte pina se obtine un sos alb de consistenta unei smintini groase.


Se adauga sare, piper si se amesteca bine ca sa nu aiba cocolosi.


Se pun bucatile de carne fierte si se tine cratita intr-un vas cu apa clocotita pina se serveste. La fel se prepara ciulamaua de pui. poate adauga la sos doua linguri de smintina si zeama de la A de lamiie Se poate servi foarte bine cu mamaliguta.

-->
Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne

Kabab hindi(specific arab)

Se macina carnea cu patrunjelul si 2 cepe.Aceasta compozitie se sareaza(dupa gust) si se condimenteaza:un

4 voturi    9 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Pulpe de pui pe pat de cartofi si legume

Intr-o tava dreptunghiulara punem cartofii curatati de coaja si taiati in patru, apoi pulpele taiate

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    vica , 25 martie 2016

    Pai daca pui numai 3 cesti de lichid la o juma de gaina nu-ti iese nimic

  • Nasha_Nasha

    Nasha_Nasha (Bucatar) , 13 decembrie 2013

    foarte buna

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2009

    O bunatate...

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

31 voturi

Ingrediente

  • ½ gaina
  • 1 ceapa
  • 2 linguri faina
  • 50g unt sau grasime de gaina
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • sare
  • 1 virf de cutit piper
  • 2 cesti zeama de carne
  • 1 ceasca lapte

Raporteaza reteta

Frigarui in sos (Schaschlik)

Carnea, spalata si curatata de pielite, se taie in bucati potrivite si se condimenteaza dupa gust

3 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi

Chiftele marinate cu tarhon

Calim ceapa si usturoiul, adaugam rosiile cuburi, foile de dafin, vinul si indulcitorul. Lasam

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne

Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Taiem carnaciorii in bucati mici. Intr-o cratita punem ulei de porumb la incins si calim carnaciorii.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

vica

Pai daca pui numai 3 cesti de lichid la o juma de gaina nu-ti iese nimic

Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Pui marinat, la cuptor, cu salata calda de legume

Pui marinat, la cuptor, cu salata calda de legume

Intr o oala mare se pun 4 litri de apa cu sare. Din rozmarin, cimbru, patrunjel se face un buchet care se pune in apa. Se aduce apa

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Porc cu 5 cinci feluri de boabe

Porc cu 5 cinci feluri de boabe

Carnea de porc spalata si curatata se taie bucati de 100 gr. (3 la portie) si pune la fiert in apa cu sare. Ceapa si morcovii curatati

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne