autor:

dicarmencitta1957

» » Mancaruri cu carne

Ciulama de iepure cu mamaliguta

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 iulie 2009

Ingrediente
1/2 iepure (aprox 500 gr),, 4 linguri ulei de masline,, 100 gr unt,, 3 linguri varf faina (sau amidon alimentar),, 300 ml lapte fierbinte,, sare, piper si alte condimente.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

11 voturi

Mod de preparare

Se taie iepurele bucati mari care se rumenesc in ulei pe ambele parti. Se toarna apa peste el, cat sa fie acoperita carnea si se fierbe cu capac pentru 40 minute.

Puteti adauga un morcov, o bucatica de telina si o radacina patrunjel cand fierbe iepurele pentru a iesi supa mai gustoasa.

Se strecoara supa si se retin 600 ml din ea. Bucatile de carne se pun pe o farfurie si se tin la cald.

Restul de supa il puteti congela si se poate folosi si la alta mancare.

Intr-o oala se pregateste un sos alb folosind untul, faina (amidon alimentar) si laptele amestecat cu supa (900 ml lichid). Folositi instructiunile de aici pentru a pregati sosul. Condimentati cu sare si piper cand e gata.

Puneti carnea in sos si lasati pe foc mic inca 5 minute sa se incalzeasca.

E de preferat sa serviti imediat. Daca faceti cantitate mai mare pe care o veti pastra in frigider tineti cont ca sosul alb se va mai ingrosa, trebuie sa-l faceti un pic mai subtire.

Separat se poate face si o mamaliguta cu mujdei,este o mancare foarte buna si merge cu mamaliguta.

Pofta buna1
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de iepure cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • NATALIA , 26 februarie 2010

    Chiar acum prepar aceasta reteta, cred ca o sa fie foarte gustoasa...

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 26 iulie 2009

    Carnea eu o prepar in putina ceapa calita cu o rosie si un ardei gras, putina apa pina este fiarta bine...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 iulie 2009

    O bunatate...

Dificultate

Redusa

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • 1/2 iepure (aprox 500 gr),
  • 4 linguri ulei de masline,
  • 100 gr unt,
  • 3 linguri varf faina (sau amidon alimentar),
  • 300 ml lapte fierbinte,
  • sare
  • piper si alte condimente.

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume

NATALIA

Chiar acum prepar aceasta reteta, cred ca o sa fie foarte gustoasa...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Varza Bruxelles