autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

ciulama de pasare

Autor: neacsu laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: neacsu laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2008

Ingrediente
10 portii: 2,500 kg pui (pasare), 150 g unt, 300 g faina, 100 g morcovi, 100 g telina, 100 g ceapa, 100 g malai, 200 ml ulei, sare.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Preparare: puii (pasarea) se curata, se tree prin flacara, se spala si se pun la fiert intr-un vas cu apa rece si sare, odata cu zarzavaturile curatate si spalate. In timpul fierberii se spumeaza cu paleta. Cind pasarea a fiert, se scoate, se portioneaza si se mentine la cald in supa. Faina se dizolva in putina supa racitii, peste care se adauga si uleiui, amestecindu-se bine pentru omogenizare. Compozitia se fierbe cca 30 minute adaugind progresiv supa incalzita pina la obtinerea unei consistence normale a sosulul de ciulama. Se verifica gustul, se pune 1/2 din cantitatea de unt deasupra, pentru a nu se forma crusta. Se serveste in farfurii portia de carne, peste care se toarna cu polonicul sosul de ciulama, stropit cu unt si mamaliguta separat.
Daca ti-a placut reteta noastra "ciulama de pasare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Limba cu masline

Limba cu masline

Limba de porc sau de vita se spala bine apoi se pune la fiert in apa cu vegeta bio cam o ora jumatate,

6 voturi    4 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Ciuperci umplute

Ciuperci umplute

Ciupercile se spala si se separa piciorusele. Se curata ceapa si morcovul, ceapa se taie marunt,

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de neacsu laura
prajitura cu visine

prajitura cu visine

se amesteca galbenusurile cu uleiul ca o maioneza si se baga la frigider pina batem albusurile.albusurile

1 vot    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse
tort cu fructe.

tort cu fructe.

Blatul se realizeaza dupa metoda generala. Se imparte in trei foi, se insiropeaza si se umplu cu

5 voturi    6 comentarii
1h
Torturi
Oua vopsite

Oua vopsite

Iei ouale le speli foarte bine cu apa calda si detergent si le clatesti la fel de bine. Le pui la

4 voturi    5 comentarii
15 min
Aperitive cu oua
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Cordon bleu de pui