autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

ciulama de pasare

Autor: neacsu laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: neacsu laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2008

Ingrediente
10 portii: 2,500 kg pui (pasare), 150 g unt, 300 g faina, 100 g morcovi, 100 g telina, 100 g ceapa, 100 g malai, 200 ml ulei, sare.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Preparare: puii (pasarea) se curata, se tree prin flacara, se spala si se pun la fiert intr-un vas cu apa rece si sare, odata cu zarzavaturile curatate si spalate. In timpul fierberii se spumeaza cu paleta. Cind pasarea a fiert, se scoate, se portioneaza si se mentine la cald in supa. Faina se dizolva in putina supa racitii, peste care se adauga si uleiui, amestecindu-se bine pentru omogenizare. Compozitia se fierbe cca 30 minute adaugind progresiv supa incalzita pina la obtinerea unei consistence normale a sosulul de ciulama. Se verifica gustul, se pune 1/2 din cantitatea de unt deasupra, pentru a nu se forma crusta. Se serveste in farfurii portia de carne, peste care se toarna cu polonicul sosul de ciulama, stropit cu unt si mamaliguta separat.
Daca ti-a placut reteta noastra "ciulama de pasare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu broccoli

Ciulama de pui cu broccoli

Brocoli se fierbe in aburi. Intr-o tigaie se calesc pulpele de pui taiate cubulete. Cand sunt

5 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Placinta englezeasca cu pui

Placinta englezeasca cu pui

Pieptul de pui il spalam si il taiem bucatele potrivite. Ceapa o curatam si o tocam. Morcovul il

3 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de neacsu laura
prajitura cu visine

prajitura cu visine

se amesteca galbenusurile cu uleiul ca o maioneza si se baga la frigider pina batem albusurile.albusurile

1 vot    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse
tort cu fructe.

tort cu fructe.

Blatul se realizeaza dupa metoda generala. Se imparte in trei foi, se insiropeaza si se umplu cu

5 voturi    6 comentarii
1h
Torturi
Oua vopsite

Oua vopsite

Iei ouale le speli foarte bine cu apa calda si detergent si le clatesti la fel de bine. Le pui la

4 voturi    5 comentarii
15 min
Aperitive cu oua
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Bastonase crocante de pui