autor:

flori de piatra

» » Mancaruri cu carne

CiULAMA DE POTARNICHI

Autor: flori de piatra (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: flori de piatra (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 aprilie 2009

Ingrediente
2-3 potarnichi,ulei, 1 ceapa ,1 pahar de vin alb, 5-6 catei de usturoi, piper alb macinat, 2-3 linguri de faina, marar verde, deliKat cu gust de gaina sau sare.

Dificultate: Medie Timp: 1h

14 voturi

Mod de preparare

Potarnichile se fezandeaza 2 zile in pene, apoi se curata de pene. Se parlesc putin pe facara, se scot maruntaiele, se indeparteaza capul, se spala si se taie in patru sau in doua depinde cat este de mare.
Se pun la fiert bucatile de potarnichi in apa rece, se arnca prima apa dupa ce a iesit toata spuma, se spala din nou si se pune iar la fiert in apa rece. Se indeparteaza spuma pe care o mai fac si apoi se pune putina sare si uleiul. Se acopera si se lasa la foc mic.Dupa un timp (cand incepe carnea sa se patrunda se adauga ceapa tocata sau data pe razatoare si vinul. Cand carnea este fiarta se pune usturoiul pisat, piperul, se mai lasa la fiert apoi se adauga faina desfacuta in apa rece care se toarna peste carne printr-o strecuratoare ca sa nu faca cocoloase. Se amesteca bine, se mai dau cateva clocote ca sa fiarba si faina, se potriveste de sare si se pune putin marar tocat.
Se serveste cu mamaliguta calda cu marar verde deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "CiULAMA DE POTARNICHI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Rulada din pulpe superioare de pui cu mazare

Rulada din pulpe superioare de pui cu mazare

De la pulpe se scoate osul, se bate cu bătătorul de carne, dar nu prea mult și se unge cu muștar.

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne
Pui cu legume si sos soya

Pui cu legume si sos soya

Am spalat pieptul de pui pe care l-am taiat julien,cu legumele am procedat la fel.Am folosit o oala

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2009

    Mmmmm.Nu am mancat niciodata potarnichi.Pare sa fie un deliciu.

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009

    Bună ciulama. Se vede că ai un vânător în familie.

Dificultate

Medie

Timp

1h

14 voturi

Ingrediente

  • 2-3 potarnichi,ulei
  • 1 ceapa ,1 pahar de vin alb
  • 5-6 catei de usturoi
  • piper alb macinat
  • 2-3 linguri de faina
  • marar verde
  • deliKat cu gust de gaina sau sare.

Raporteaza reteta

Retete
de flori de piatra
Iepure cu masline

Iepure cu masline

Se spala iepurele f. bine, se curata de pielite, par, alice si se curge de sangele pe care-l lasa.

20 voturi    3 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Tochitura de vanat

Tochitura de vanat

Maruntaiele se spala bine in apa rece. Se toaca in cubulete potrivite si se pun in uleiul deja incins

16 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Supa cu galuste

Supa cu galuste

Se spala carnea de pasare si se pune la fiert. Se ia spuma pe care o lasa, se adauga ceapa, pastarnacul,

31 voturi    16 comentarii
2h
Supe de carne

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Mmmmm.Nu am mancat niciodata potarnichi.Pare sa fie un deliciu.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Carne de porc si cus-cus