autor:

Anca E. Voicu

» » Mancaruri cu carne

Ciulama de pui

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 februarie 2015

Ingrediente
1 piept de pui, 4-5 fire de patrunjel, 1 ceapa uscata, 1 morcov, 1 ardei gras, un varf de lingurita sare, o jumatate de lingurita Delikat, 4 linguri cu varf cu faina.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Mai intai vom prepara supa de pui. Se spala puiul si apoi se pune la fiert intr-o oala de 3 litri cu apa. Cand incepe sa fiarba, se adauga un varf de lingurita cu sare.
Se ia spuma, dupa care se adauga o ceapa, un morcov si ardei gras si patrunjel. Cand fierb toate, se adauga si Delikat.
Cand supa este gata, luam focul si incepem sa pregatim ciulamaua.
Se pune putin ulei la incins si adaugam 4 linguri cu faina, se rumeste usor, cat sa prinda un galben-auriu, apoi se stinge cu supa. Se amesteca, adaugand supa continuu pana se formeaza ciulamaua. Avem grija sa turnam cu polonicul doar lichidul, fara legumele din supa. Le puteti pune cu o strecuratoare, daca va este mai usor. Se adauga supa in functie de cat dorim sa fie de subtire ciulamaua.
Cand clocoteste, este gata. Se ia focul.
Se taie fasii pieptul de pui si se adauga in ciulama si se amesteca. Se decoreaza cu patrunjel tocat.
Se serveste cu mamaliga calda.

Nota: Numar de portii: 4 (daca doriti mai multe portii, mariti numarul de linguri de faina. Eu am pus 1 lingura de faina per portie)


Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu cartofi si sos de ardei copti

Ciulama de pui cu cartofi si sos de ardei copti

Ardeii copti curatati de coaja si seminte se taie fasii.Putina ceapa si usturoi se curata si se toaca

9 voturi    10 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

5.6L Digital TimeSelect

- 29 %
699.99 lei
499.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • Anca Elena Voicu , 03 martie 2015

    multumesc pentru sfat, o sa incerc.

  • Elena Bugheanu , 02 martie 2015

    In loc de faina eu pun 4 linguri de smantana si 2 lingurite ed faina . .verdeata proaspata si o mamaliguta pripita inceara

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 1 piept de pui
  • 4-5 fire de patrunjel
  • 1 ceapa uscata
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • un varf de lingurita sare
  • o jumatate de lingurita Delikat
  • 4 linguri cu varf cu faina.

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

14 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

5 voturi    5 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Retete

din Mancaruri cu carne

Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Ghiveci de legume cu carne de vita-“Munazaleh”