Ciulama de pui

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata
Ciulama de pui

Ingrediente

  • 1 piept de pui;
  • 4-5 fire de patrunjel;
  • 1 ceapa uscata;
  • 1 morcov;
  • 1 ardei gras;
  • un varf de lingurita sare;
  • o jumatate de lingurita Delikat;
  • 4 linguri cu varf cu faina.

Mod de preparare

Mai intai vom prepara supa de pui. Se spala puiul si apoi se pune la fiert intr-o oala de 3 litri cu apa. Cand incepe sa fiarba, se adauga un varf de lingurita cu sare.

Se ia spuma, dupa care se adauga o ceapa, un morcov si ardei gras si patrunjel. Cand fierb toate, se adauga si Delikat.

Cand supa este gata, luam focul si incepem sa pregatim ciulamaua.

Se pune putin ulei la incins si adaugam 4 linguri cu faina, se rumeste usor, cat sa prinda un galben-auriu, apoi se stinge cu supa. Se amesteca, adaugand supa continuu pana se formeaza ciulamaua. Avem grija sa turnam cu polonicul doar lichidul, fara legumele din supa. Le puteti pune cu o strecuratoare, daca va este mai usor. Se adauga supa in functie de cat dorim sa fie de subtire ciulamaua.

Cand clocoteste, este gata. Se ia focul.

Se taie fasii pieptul de pui si se adauga in ciulama si se amesteca. Se decoreaza cu patrunjel tocat.

Se serveste cu mamaliga calda.

Nota: Numar de portii: 4 (daca doriti mai multe portii, mariti numarul de linguri de faina. Eu am pus 1 lingura de faina per portie)

Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise