Ciulama de pui

Se spala pieptul de pui.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Ciulama de pui

Ingrediente

  • 1 piept de pui
  • 1 cartof
  • 1 ceapa alba
  • 1 ardei gras
  • 1 morcov
  • sare dupa gust
  • 1/2 de lingurita Delikat
  • 3 linguri faina
  • patrunjel proaspat pentru decor

Mod de preparare

Se spala pieptul de pui si se pune la fiert cu apa si putina sare. Se ia spuma la nevoie. Se adauga legumele taiate grosier si putin Delikat. Cand supa este gata, se da de pe foc si se strecoara intr-un ibric mai mare.

Pentru a pregati ciulamaua: se rumeneste faina in putin ulei la incins, atat cat sa devina aurie, dupa care se stinge cu supa. Se amesteca, adaugand supa continuu, pana se formeaza ciulamaua, subtiind in functie de consistenta dorita. Eu pun, de obicei, 3 linguri cu faina pentru 4 portii si o subtiez cu multa supa, insa asa imi place mie. Fiecare o gateste cum ii place mai mult.

Se taie fasii pieptul de pui si se adauga in ciulama si se amesteca.

Cand ciulamaua clocoteste, este gata. Se ia focul.

Se decoreaza cu patrunjel proaspat si se serveste cu mamaliga calda.

Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/04/ciulama-de-pui-3.html

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure