autor:

Anca E. Voicu

» » , Retete de Pasti, Mancaruri cu carne

Ciulama de pui

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 aprilie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 aprilie 2017

Ingrediente
1 piept de pui, 1 cartof, 1 ceapa alba, 1 ardei gras, 1 morcov, sare dupa gust, 1/2 de lingurita Delikat, 3 linguri faina, patrunjel proaspat pentru decor

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

1 vot

Mod de preparare



Se spala pieptul de pui si se pune la fiert cu apa si putina sare. Se ia spuma la nevoie. Se adauga legumele taiate grosier si putin Delikat. Cand supa este gata, se da de pe foc si se strecoara intr-un ibric mai mare.

Pentru a pregati ciulamaua: se rumeneste faina in putin ulei la incins, atat cat sa devina aurie, dupa care se stinge cu supa. Se amesteca, adaugand supa continuu, pana se formeaza ciulamaua, subtiind in functie de consistenta dorita. Eu pun, de obicei, 3 linguri cu faina pentru 4 portii si o subtiez cu multa supa, insa asa imi place mie. Fiecare o gateste cum ii place mai mult.



Se taie fasii pieptul de pui si se adauga in ciulama si se amesteca.



Cand ciulamaua clocoteste, este gata. Se ia focul.



Se decoreaza cu patrunjel proaspat si se serveste cu mamaliga calda.





Pofta Buna!





Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/04/ciulama-de-pui-3.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Ciulama de pui cu mamaliguta

Ciulama de pui cu mamaliguta

Ceapa curatata si taiata marunt o punem la calit, adaugam usturoiul maruntit, sare si piper. Dupa

13 voturi    4 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Pipotele se curata bine si se pun la fiert impreuna cu pieptul de pui in cca 1200ml de apa (sa ramana

14 voturi    7 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 piept de pui
  • 1 cartof
  • 1 ceapa alba
  • 1 ardei gras
  • 1 morcov
  • sare dupa gust
  • 1/2 de lingurita Delikat
  • 3 linguri faina
  • patrunjel proaspat pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

8 voturi    4 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

2 voturi    2 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Rulada cu mascarpone si zmeura Rulada cu mascarpone si zmeura

In primul rand, trebuie sa va spun ca am pregatit blatul intr-o tava 35x30 cm pe care am pus hartie de copt. Intr-un vas punem ouale,

1 vot    0 comentarii
40 min
Retete de Pasti
Costite de ied Costite de ied

Se spala bine costitele de ied. Le lasam sa se scurga. Punem sare, piper, oregano, coniac mustar si usturoi tocat in bol si amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Retete de Pasti
Cornulete pascale