autor:

Anca E. Voicu

» » , Retete de Pasti, Mancaruri cu carne

Ciulama de pui

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 aprilie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 aprilie 2017

Ingrediente
1 piept de pui, 1 cartof, 1 ceapa alba, 1 ardei gras, 1 morcov, sare dupa gust, 1/2 de lingurita Delikat, 3 linguri faina, patrunjel proaspat pentru decor

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

1 vot

Mod de preparare



Se spala pieptul de pui si se pune la fiert cu apa si putina sare. Se ia spuma la nevoie. Se adauga legumele taiate grosier si putin Delikat. Cand supa este gata, se da de pe foc si se strecoara intr-un ibric mai mare.

Pentru a pregati ciulamaua: se rumeneste faina in putin ulei la incins, atat cat sa devina aurie, dupa care se stinge cu supa. Se amesteca, adaugand supa continuu, pana se formeaza ciulamaua, subtiind in functie de consistenta dorita. Eu pun, de obicei, 3 linguri cu faina pentru 4 portii si o subtiez cu multa supa, insa asa imi place mie. Fiecare o gateste cum ii place mai mult.



Se taie fasii pieptul de pui si se adauga in ciulama si se amesteca.



Cand ciulamaua clocoteste, este gata. Se ia focul.



Se decoreaza cu patrunjel proaspat si se serveste cu mamaliga calda.





Pofta Buna!





Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/04/ciulama-de-pui-3.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciulama de pui

Ciulama de pui

Copanelele de pui se pun la fiert in supa cand sunt aproape gata se adauga si smantana si se mai

4 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 piept de pui
  • 1 cartof
  • 1 ceapa alba
  • 1 ardei gras
  • 1 morcov
  • sare dupa gust
  • 1/2 de lingurita Delikat
  • 3 linguri faina
  • patrunjel proaspat pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

8 voturi    4 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

3 voturi    2 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Tiramisu a la Margot Tiramisu a la Margot

Pentru această rețetă inspirație mi-a fost Tiramisu rețeta originală: Se freaca galbenusurile cu zaharul pana acesta se topeste,

6 voturi    6 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Ciorbă de miel reţetă din Bihor Ciorbă de miel reţetă din Bihor

Se pune la fiert carnea de miel in apa cu sare.Cain fierbe se ia spuma formata... Zarzavatul se curata si se da pe razatoarea mare. Morcovii

31 voturi    6 comentarii
1h
Retete de Pasti
Cozonac de carne