autor:

Nicoleta Mariana Sandulache

» » Mancaruri cu carne

Ciulama de Pui

Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 31 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 31 octombrie 2010

Ingrediente
2 -3 pulpe de pui, 1 l supa(pui si legume), 1 telina, 1 ceapa, 1- 2 morcovi, faina, sare, piper, wasabi pentru dessign

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

3 voturi

Mod de preparare

Legumele se curata se spala si se pun la fiert se taie in bucati mai mari, deoarece ne trebuie decat supa de la ele nu si legumele, pulpele se parlesc, se spala si se pun la fiert, pentru inceput ar fi bine cam 15 minute sa fiarba separat, deoarece trebuie sa spumuim, de abia dupa ce am spumuit de doua-trei ori si este supa limpede, se poate pune peste legume cu tot cu pulpe. Se lasa sa fiarba pana legumele sa se-nmoaie si sa isi lase toate substantele nutritive si binenteles pulpele de pui trebuie sa fie bine fierte. Dupa care legumele fierte nu ne mai trebuiesc, se strecoare si se pastreaza decat supa.
Se trece la pregatirea ciulamalei, in functie de cate portii facem atatea linguri de faina se pune dupa cum urmeaza, se pune intr-o cratita ulei si se pune prima lingura de faina se amesteca si se adauga 1 polonic de supa se amesteca repejor sa nu se faca cocoloase, dupa care se adauga urmatoarea lingura de faina si se procedeaza la fel pana cand facem numarul de portii pe care le dorim, cand ciulamaua s-a legat si are suficienta zeama se pot adauga si bucatile de carne de pui si se mai lasa sa fiarba un pic. Se serveste calduta, se sareaza si pipereaza dupa gustul fiecaruia.

Dessign: pateva picaturi de wasabi


Pofta Buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de Pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama cu rasol de pui

Ciulama cu rasol de pui

Se spala si se transeaza puiul in bucati, se curata legumele si se spala. In 3 litri de apa rece

15 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Ciulama/papricas de pui

Ciulama/papricas de pui

Intr-un vas punem la incins uleiul si adaugam zarzavaturile taiate cubulete mici cu putina sare

12 voturi    6 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2010

    Gust si decor deosebite!Felicitari, ai fost foarte harnicuta in weekend. Felicitari si pentru perseverenta.

  • Nicoleta Mariana Sandulache

    Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine) , 31 octombrie 2010

    Haide ce mai asteptiiiiiiiiii, am promis ca daca a disparut prietenul "michael" imi reiau activitatea si astazi vreau sa postez cam 10 retete, numai ca merge foarte greu si nu stiou de ce? Am atasat doar 4 retete dar nu ma las. Pupiciiiiiiiiiiii

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 31 octombrie 2010

    Hmmmmmmmmmmm ce buna papa ai facut Nico ! Imi place mult ideea cu ornatul....Felicitari ! La noi se mai adauga putina smantana si patrunjel verde tocat.... Si se mai poate servi alaturi de o mamaliguta...ce zici ? Vin cu mamaliguta la tine ?

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

3 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Nicoleta Mariana Sandulache
Peste in aluat

Peste in aluat

Pestele se spala si se usuca cu servete absorbante, se da deoparte, se curata, spala si taie cartofi

29 voturi    11 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Smecherul Catel sau Pluto

Smecherul Catel sau Pluto

Pentru copii este o reteta care atrage foarte mult si vor fi incantati sa manance. Seaseaza cele

22 voturi    6 comentarii
5 min
Sandviciuri
Crocodilul buclucas

Crocodilul buclucas

Se taie unn castravete cu aparatul special(pentru ai apare corpul spiralat) se lasa decat capatul

18 voturi    12 comentarii
10 min
Sandviciuri

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Gust si decor deosebite!Felicitari, ai fost foarte harnicuta in weekend. Felicitari si pentru perseverenta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Kebab turcesc cu legume coapte Kebab turcesc cu legume coapte

Se amesteca carnea tocata cu boiaua afumata, fulgii de chili, sarea, piperul proaspat macinat si patrunjelul tocat marunt. Se pune

2 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana

Rulourile: Spalam muschiuletul de porc, il stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem muschiuletul in bucati de 8-10 cm. Intr-un

1 vot    2 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu carne
Cartofi cu rulouri surpriza si ciocanele delicioase,la cuptor