autor:

marta gabriela abdelhafiz

» » Mancaruri cu carne

Ciulama de pui cu ciuperci

Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 mai 2009

Ingrediente
un pui curatat si portionat, 1/2 kg ciuperci albe spalate, curatate si taiate felii, 100g ulei vegetal (eu il prefer pe cel de porumb) sau unt, sare, piper, nucusoara, o frunza de dafin, o ceapa de marime mijlocie, o legaura mica de patrunjel, tocat (sau marar), 100g smintina mai groasa

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se fierbe puiul cu ceapa, sare, piper si dafin. Cand este gata se scoate din supa si se pastreaza deoparte. Supa se strecoara. In 1/2 din unt sau ulei se pune faina, se rumeneste putin si se stinge cu supa. Se adauga smintina si se da in clocot. Se mai fierbe pina se ingroase. Ciupercile se prajesc usor in cealalta jumatate de grasime si se toarna peste sosul de faina. Se adauga carnea de pui si se mai fierbe pina se ingroase. Se ia de pe foc, se presara nucusoara putina, piper si patrunjelul tocat. Se mananca cu mamaliga calda.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de pui cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Pieptul de pui se spală bine, se zvântă și se taie bucățele pe cât se poate aceeași mărime. Ciupercile

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Ciulama de ciuperci champignion cu pulpe de pui

Ciulama de ciuperci champignion cu pulpe de pui

Curatam copanelele de piele le taiem in doua si le punem la fiert in apa cu sare.Dupa ce le luam

9 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • un pui curatat si portionat
  • 1/2 kg ciuperci albe spalate
  • curatate si taiate felii
  • 100g ulei vegetal (eu il prefer pe cel de porumb) sau unt
  • sare
  • piper
  • nucusoara
  • o frunza de dafin
  • o ceapa de marime mijlocie
  • o legaura mica de patrunjel
  • tocat (sau marar)
  • 100g smintina mai groasa

Raporteaza reteta

Retete
de marta gabriela abdelhafiz
Pulpe de pui umplute

Pulpe de pui umplute

In fiecare bucata de pulpa se pune cite un"betisor"din fiecare (cascaval, ardei, telina, morcov).

6 voturi    14 comentarii
30 min
Fripturi
Pui pe cutie de bere

Pui pe cutie de bere

Intr-un vas se amesteca mirodeniile, usturoiul, zeama de lamiie si portocala (sau mandarina), sarea,

4 voturi    9 comentarii
40 min
Fripturi
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Piept de pui marinat in lamaie si usturoi, ardei copti pe tabla, salata de vinete, cartofi "rosti"cu feta si masline, tzatziki.