autor:

Eugenia Bogdan

» » Mancaruri cu carne

Ciulama de pui cu ciuperci

Autor: Eugenia Bogdan (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eugenia Bogdan (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 iulie 2010

Ingrediente
1 piept de pui mai mare (700-800 g), 1 ceapa, 400g smantana, 700 g ciuperci proaspete sau 2 cutii ciuperci, ulei ptr prajit, 3 linguri de faina, , 1 legatura marar, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h

29 voturi

Mod de preparare

Dezosam si taiem bucati mai mici pieptul de pui pe care il punem la prajit impreuna cu ceapa intreaga.
Cand a inceput sa se albeasca carnea, adaugam ciupercile curatate si taiate in bucati mai mari.
Lasam sa se caleasca ciupercile impreuna cu carnea si adaugam daca este nevoie putina apa(ciupercile vor scadea si isi vor lasa destula apa)pana se patrunde bine carnea. Scoatem ceapa si o aruncam si preparam sosul de smantana cu cele 3 linguri de faina. Adaugam sosul peste amestecul de carne cu ciuperci si amestecam usor pentru a nu se forma cocoloase.Condimentam si lasam sa dea in clocot.La sfarsit adaugam mararul proaspat tocat.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de pui cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de ciuperci champignion cu pulpe de pui

Ciulama de ciuperci champignion cu pulpe de pui

Curatam copanelele de piele le taiem in doua si le punem la fiert in apa cu sare.Dupa ce le luam

9 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 18 comentarii
  • Fara foto

  • Ninetta_Bradiceanu

    Ninetta_Bradiceanu (Bucatar) , 06 septembrie 2017

    buna,ca la mama acasa ,mai ales ca uitasem reteta !

  • Carmen_Lungu

    Carmen_Lungu (Bucatar) , 26 februarie 2015

    Foarte buna!

  • Geta_Constantin

    Geta_Constantin (Bucatar) , 25 februarie 2015

    e foarte buna

    • Olariu_Petruta

      Olariu_Petruta (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2015

      e foarte buna cu ceapa si marar incercati si voi

    • Fara foto

      Adrian Chirila , 08 ianuarie 2015

      ...si desert un triferment mic ???

    • Fara foto

      Iuliana Balasa , 13 noiembrie 2014

      Marar la ciulama si ceapa (chiar daca o scoti ) ? Smantana ,ciuperci ,da ! Mamaliga si mai si . O sa incerc si cu usturoi .

    • Fara foto

      Maciuca Victoria , 09 noiembrie 2014

      da moartea mea si cu usturoi ,si mamaliga ,incercati ,pofta buna

    • Fara foto

      Violeta Constantina , 09 noiembrie 2014

      Super gustoasa

    • Fara foto

      Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2014

      Pare ceva bun,sa incercam....

    • Fara foto

      Florentina Berlinschi , 15 septembrie 2014

      foarte buna

    • Fara foto

      Aneta Tofan , 14 septembrie 2014

      e bun tare

    • Fara foto

      Cristiana Nina , 20 ianuarie 2014

      Foarte buna! Doar ce am terminat de mancat cu o portie zdravana de mamaliguta!

    • Fara foto

      Paul Soltuz , 11 noiembrie 2013

      buna

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2011

      Ce bunatateeeeeeeeeeee....mai ales cu mamaliguta linga.

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 05 iulie 2010

      forte rumos bravo

    • licu pop

      licu pop (Chef de cuisine) , 05 iulie 2010

      Foarte bun!! si aromat!

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 05 iulie 2010

      Foarte gustoasa!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 05 iulie 2010

      Foarte fina si aromata.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

29 voturi

Ingrediente

  • 1 piept de pui mai mare (700-800 g)
  • 1 ceapa
  • 400g smantana
  • 700 g ciuperci proaspete sau 2 cutii ciuperci
  • ulei ptr prajit
  • 3 linguri de faina
  • 1 legatura marar
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Eugenia Bogdan
Prajitura Lintzer

Prajitura Lintzer

Pentru aluat se amesteca ouale cu zaharul si margarina pana se omogenizeaza. Se adauga esenta de

12 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Musaca de dovlecei

Musaca de dovlecei

Calim ceapa peste care adaugam carnea tocata picurind din cand in cand cate putin suc de rosii.Lasam

11 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

Batem ouale cu zaharul , amestecam treptat uleiul, apoi laptele, faina si praful de copt. Punem

260 voturi    35 comentarii
1h 20 min
Prajituri

Ninetta_Bradiceanu (Bucatar)

buna,ca la mama acasa ,mai ales ca uitasem reteta !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Taci si inghite Taci si inghite

Intr-un tuci se pune 1 l lapte dulce, 200 gr smantana dulce, sare si o lingura malai, se lasa sa dea clocot si se pune malai in ploaie,

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive
Platou de toamna cu rulada de porc, mere, cartofi copti si muraturi Platou de toamna cu rulada de porc, mere, cartofi copti si muraturi

Se desface carnea de porc cu un cuţit pentru a-i mări suprafaţa de lucru, se bate un pic cu ciocănelul de şniţele, apoi se taie

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Pilaf de orez cu pui si fenicul