Autor:
LALY (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 21 noiembrie 2013
Ingrediente
-1 pui sau 1 kg carne de pui, -1 morcov, -1 pastarnac, -1ceapa, -1 telina, -1 radacina de patrunjel, -1 cutie ciuperci sau 500 gr ciuperci proaspete, -200 ml smantana pentru gatit, -200 ml lapte dulce, -3 linguri faina, -100 gr unt, -sare,piper
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
Mod de preparare
Spalam puiul si il portionam sau, daca avem carne de pui, o spalam bine. Punem carnea la fiert in apa rece. Cand incepe sa fiarba adunam spuma care se formeaza de cate ori este nevoie. Adaugam apoi legumele taiate mai mari si lasam sa fiarba. Cand s-a fiert carnea se scoate si se da deoparte. Legumele se pot folosi la salate sau alte preparate. Separat punem untul la topit, adaugam apoi faina si amestecam bine sa nu se arda. Subtiem cu lapte si amestecam cu un tel sa nu se formeze cocoloase,apoi adaugam si smantana. Punem in sos ciupercile si carnea de pui. Mai lasam sa dea cateva clocote. Potrivim gustul de sare si piper. Servim ciulamaua calda cu mamaliguta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de pui cu ciuperci" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat
13 voturi
0 comentarii
1h 30 min
Intr-o oala se pun la fiert pipotele si inimioarele de pui,se dau in fiert pana se aduna spuma,apoi
21 voturi
10 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2013
Apetisant! Frumos prezentata!
LALY (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2013
Myra,te astept la o portie...
Barbascu Vasile , 21 noiembrie 2013
N-ati specificat daca trebuie spalata si cratita
mac myra (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2013
Vai ce bine arata...yummy