autor:

Lia Maria

» » Mancaruri cu carne

Ciulama de pui cu mamaliguta

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 martie 2010

Ingrediente
500g piept de pui - taiat in bucatele, 2 cepe mari - taiate marunt, 4-5 catei de usturoi - zdrobiti, 1 legatura frunze de patrunjel - maruntit, 2 linguri faina de grau, 250g smantana, 2 linguri ulei de masline, o bucatica praz, Sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

13 voturi

Mod de preparare

Ceapa curatata si taiata marunt o punem la calit, adaugam usturoiul maruntit, sare si piper. Dupa 5-6 minute, cand ceapa a devenit sticloasa, adaugam pieptul de pui si mai amestecam 2-3 minute pana ce carnea isi schimba culoarea, dupa care adaugam o cana mare de apa (250g) si jumatate din cantitatea de patrunjel. Punem capacul si lasam sa fiarba pana ce carnea este moale. Intre timp amestecam faina cu smantana pana devine o pasta omogena. Cand carnea este fiarta, adaugam pasta de faina cu smantana, amestecam si mai lasam pe foc sa dea cateva clocote, pana se ingroasa. Adaugam patrunjelul ramas si la nevoie sare si piper.
Se serveste cu mamaliguta, aranjata pe farfurie,dupa imaginatia fiecaruia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de pui cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu mamaliguta

Ciulama de pui cu mamaliguta

Carnea se spala si se taie cubulete Ciupercile se taie feliute Untul se topeste intr-o tigaie,

10 voturi    10 comentarii
20 min
Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu mamaliguta

Ciulama de pui cu mamaliguta

Ceapa curatata se taie marunt si se caleste. Adaugam pasta de ardei si carnea tocata marunt apoi

29 voturi    11 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • ana catalina focsa

    ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

    In sfarsit o reteta frumoasa si bine explicata de ciulama de pui...o testez week-end-ul acesta si revin cu poze...intre timp o salvez...Felicitari!

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 20 martie 2010

    Draga mea, ai un aranjament tare frumos si nu se poate sa nu fie si bun.

  • joly-gina

    joly-gina (Chef de cuisine) , 18 martie 2010

    ce bine arata ,super frumos prezentata

    • jsabrina

      jsabrina (Chef de cuisine) , 18 martie 2010

      Nota 10 ! Plus votul meu .. De cand vreau sa mananc ciulama de pui dar nu mi-au placut retetele care le-am gasit ! Felicitari !!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

13 voturi

Ingrediente

  • 500g piept de pui - taiat in bucatele
  • 2 cepe mari - taiate marunt
  • 4-5 catei de usturoi - zdrobiti
  • 1 legatura frunze de patrunjel - maruntit
  • 2 linguri faina de grau
  • 250g smantana
  • 2 linguri ulei de masline
  • o bucatica praz
  • Sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

ana catalina focsa (Chef de cuisine)

In sfarsit o reteta frumoasa si bine explicata de ciulama de pui...o testez week-end-ul acesta si revin cu poze...intre timp o salvez...Felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Pulpe coapte in unt aromatizat cu legume la cuptor