Reteta postata pe: 18 martie 2010
Ingrediente
500g piept de pui - taiat in bucatele, 2 cepe mari - taiate marunt, 4-5 catei de usturoi - zdrobiti, 1 legatura frunze de patrunjel - maruntit, 2 linguri faina de grau, 250g smantana, 2 linguri ulei de masline, o bucatica praz, Sare, piper
Dificultate: Redusa | Timp: 40 min
Mod de preparare
Ceapa curatata si taiata marunt o punem la calit, adaugam usturoiul maruntit, sare si piper. Dupa 5-6 minute, cand ceapa a devenit sticloasa, adaugam pieptul de pui si mai amestecam 2-3 minute pana ce carnea isi schimba culoarea, dupa care adaugam o cana mare de apa (250g) si jumatate din cantitatea de patrunjel. Punem capacul si lasam sa fiarba pana ce carnea este moale. Intre timp amestecam faina cu smantana pana devine o pasta omogena. Cand carnea este fiarta, adaugam pasta de faina cu smantana, amestecam si mai lasam pe foc sa dea cateva clocote, pana se ingroasa. Adaugam patrunjelul ramas si la nevoie sare si piper.
Se serveste cu mamaliguta, aranjata pe farfurie,dupa imaginatia fiecaruia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de pui cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Intr-o oala se pun la fiert pipotele si inimioarele de pui,se dau in fiert pana se aduna spuma,apoi
21 voturi
10 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Carnea de pui se spala si se taie cuburi.Morcovii,ceapa,telina se curata si se cresteaza .Usturoiul
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
jsabrina (Chef de cuisine) , 18 martie 2010
Nota 10 ! Plus votul meu .. De cand vreau sa mananc ciulama de pui dar nu mi-au placut retetele care le-am gasit ! Felicitari !!!