autor:

Anca E. Voicu

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciulama de teci

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 februarie 2015

Ingrediente
cateva fire de verdeata (patrunjel si marar), 10-15 pastai de fasole verde, 1 ceapa uscata, 1 legatura ceapa verde, 4 linguri cu varf cu faina (1 lingura/portie), 1 litru de lapte.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Se taie marunt ceapa uscata, ceapa verde, verdeturile si pastaile de fasole verde.
Se pune o lingura de ulei la incins cu un praf de sare. Se pun la calit ceapa, verdeata si fasolea un minut, apoi se adauga o ceasca cu apa, se pune capacul si se inabusa. Cand scade apa, se mai completeaza cu apa. Se fierbe astfel inabusit cam 15-20 de minute, pana se fierbe fasolea.
In acest timp, se pune laptele separat la fiert intr-un vas. Cand fierbe, se ia focul.
Dupa ce s-a fiert fasolea, se adauga in cratita 4 linguri cu varf cu faina si se stinge totul cu lapte.
Laptele se pune cu polonicul, nu tot odata, ci cate un pic, amestecand continuu pentru a evita cocoloasele.
Se subtiaza dupa gust. Cand clocoteste, este gata.
Se serveste cu mamaliga calda.

Numar de portii: 4

Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de teci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
IAHNIE DE FASOLE

IAHNIE DE FASOLE

Fasolea se alege si se spala in cateva ape reci. Se lasa de seara pana dimineata la inmuiat intr-o

21 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Gulii umplute cu quinoa

Gulii umplute cu quinoa

Spălaţi şi curăţaţi guliile, apoi le puneţi în apă cu sare la fiert pentru 15 minute.

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Vasile Vali , 09 decembrie 2015

    E preferata mea!

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • cateva fire de verdeata (patrunjel si marar)
  • 10-15 pastai de fasole verde
  • 1 ceapa uscata
  • 1 legatura ceapa verde
  • 4 linguri cu varf cu faina (1 lingura/portie)
  • 1 litru de lapte.

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

11 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

4 voturi    4 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorba de legume cu perisoare Ciorba de legume cu perisoare

Legumele le spalam si curatam bine. Morcovii,patrunjelul si telina le taiem in cubulete sau rondele (in functie de preferinta). Ceapa

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba taraneasca de porc cu varza murata Ciorba taraneasca de porc cu varza murata

Carnea o portionam in cubulete mici pe care le rumenim putin, pe toate partile, in ulei sau unt. Varza murata o maruntim dupa preferinta. Dupa

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Borsuri si Ciorbe
Mâncare de bame /Bame Yemeği