autor:

Anca E. Voicu

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciulama de teci

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 februarie 2015

Ingrediente
cateva fire de verdeata (patrunjel si marar), 10-15 pastai de fasole verde, 1 ceapa uscata, 1 legatura ceapa verde, 4 linguri cu varf cu faina (1 lingura/portie), 1 litru de lapte.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Se taie marunt ceapa uscata, ceapa verde, verdeturile si pastaile de fasole verde.
Se pune o lingura de ulei la incins cu un praf de sare. Se pun la calit ceapa, verdeata si fasolea un minut, apoi se adauga o ceasca cu apa, se pune capacul si se inabusa. Cand scade apa, se mai completeaza cu apa. Se fierbe astfel inabusit cam 15-20 de minute, pana se fierbe fasolea.
In acest timp, se pune laptele separat la fiert intr-un vas. Cand fierbe, se ia focul.
Dupa ce s-a fiert fasolea, se adauga in cratita 4 linguri cu varf cu faina si se stinge totul cu lapte.
Laptele se pune cu polonicul, nu tot odata, ci cate un pic, amestecand continuu pentru a evita cocoloasele.
Se subtiaza dupa gust. Cand clocoteste, este gata.
Se serveste cu mamaliga calda.

Numar de portii: 4

Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de teci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cubulete de pui pe pat de varza si orez

Cubulete de pui pe pat de varza si orez

Curatam, spalam, tocam marunt ceapa si o calim in putin ulei de masline. Adaugam varza murata, boiaua,

13 voturi    3 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta de malai cu legume si branza

Tarta de malai cu legume si branza

Incalzim cuptorul la 200 grade si ungem o tava ptr tarta. Punem la incalzit laptele adaugam sare,

6 voturi    1 comentariu
1h 45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Vasile Vali , 09 decembrie 2015

    E preferata mea!

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • cateva fire de verdeata (patrunjel si marar)
  • 10-15 pastai de fasole verde
  • 1 ceapa uscata
  • 1 legatura ceapa verde
  • 4 linguri cu varf cu faina (1 lingura/portie)
  • 1 litru de lapte.

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

7 voturi    4 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

2 voturi    0 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ficatei de pui cu mazare Ficatei de pui cu mazare

Se spala ficateii si se taie in cuburi. Se incinge uleiul intr-o cratita mica. Se soteaza ficateii in uleiul incins, iar dupa ce se

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne
Chiftele din dovlecel si ton Chiftele din dovlecel si ton

Curatam dovleceii de coaja, taiem pe jumatate si punem la fiert cu putina sare ( 25 minute). Ii scoatem intr-o strecuratoare unde cu

23 voturi    18 comentarii
1h
Aperitive
Ghiveci