autor:

Anca E. Voicu

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciulama de teci

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 februarie 2015

Ingrediente
cateva fire de verdeata (patrunjel si marar), 10-15 pastai de fasole verde, 1 ceapa uscata, 1 legatura ceapa verde, 4 linguri cu varf cu faina (1 lingura/portie), 1 litru de lapte.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Se taie marunt ceapa uscata, ceapa verde, verdeturile si pastaile de fasole verde.
Se pune o lingura de ulei la incins cu un praf de sare. Se pun la calit ceapa, verdeata si fasolea un minut, apoi se adauga o ceasca cu apa, se pune capacul si se inabusa. Cand scade apa, se mai completeaza cu apa. Se fierbe astfel inabusit cam 15-20 de minute, pana se fierbe fasolea.
In acest timp, se pune laptele separat la fiert intr-un vas. Cand fierbe, se ia focul.
Dupa ce s-a fiert fasolea, se adauga in cratita 4 linguri cu varf cu faina si se stinge totul cu lapte.
Laptele se pune cu polonicul, nu tot odata, ci cate un pic, amestecand continuu pentru a evita cocoloasele.
Se subtiaza dupa gust. Cand clocoteste, este gata.
Se serveste cu mamaliga calda.

Numar de portii: 4

Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de teci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pui Caprese

Pui Caprese

Taiem pieptul de pui cubulete si il amestecam cu ceapa taiata cubulete mici, usturoiul zdrobit, sare,

19 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Naut cu zucchini si smantana

Naut cu zucchini si smantana

Nautul se pune in apa rece si se lasa peste noapte. A doua zi se scurge de apa si se pune intr-o

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Vasile Vali , 09 decembrie 2015

    E preferata mea!

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • cateva fire de verdeata (patrunjel si marar)
  • 10-15 pastai de fasole verde
  • 1 ceapa uscata
  • 1 legatura ceapa verde
  • 4 linguri cu varf cu faina (1 lingura/portie)
  • 1 litru de lapte.

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

11 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

3 voturi    4 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Rosti de cartofi