Se taie marunt ceapa uscata, ceapa verde, verdeturile si pastaile de fasole verde.
Se pune o lingura de ulei la incins cu un praf de sare. Se pun la calit ceapa, verdeata si fasolea un minut, apoi se adauga o ceasca cu apa, se pune capacul si se inabusa. Cand scade apa, se mai completeaza cu apa. Se fierbe astfel inabusit cam 15-20 de minute, pana se fierbe fasolea.
In acest timp, se pune laptele separat la fiert intr-un vas. Cand fierbe, se ia focul.
Dupa ce s-a fiert fasolea, se adauga in cratita 4 linguri cu varf cu faina si se stinge totul cu lapte.
Laptele se pune cu polonicul, nu tot odata, ci cate un pic, amestecand continuu pentru a evita cocoloasele.
Se subtiaza dupa gust. Cand clocoteste, este gata.
Se serveste cu mamaliga calda.
Numar de portii: 4
Pofta Buna!
Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.
Sarmale cu varza dulce in vas de lutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii