autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Ciulama/papricas de pui

Autor: bucataria-sylviei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: bucataria-sylviei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 octombrie 2009

Ingrediente
Avem nevoie de : pui de casa neaparat daca vrem o ciulama gustoasa ( eu am pus pulpele si aripile de la un pui ), 2 cepe potrivite, un morcov, o jumatate de ardei, mai putem pune si o lingura de zarzavat pentru iarna daca avem facut http://bucataria-sylviei.ro/zarzavat-pentru-iarna/, daca nu punem o lingurita de delikat de legume, 2 linguri de ulei de porumb sau de floarea soarelui, o lingurita de boia, 100 ml lapte, o lingura faina, o lingura de smantana, verdeturi in functie de preferinta ( patrunjel sau telina verde).

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

12 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas punem la incins uleiul si adaugam zarzavaturile taiate cubulete mici cu putina sare si lasam sa se caleasca cateva minute la foc foarte mic.
Dupa aceea adaugam bucatile de pui si lasam la foc mic cu sare si piper pret de cateva minute. Adaugam apoi boia si apa fierbinte cat sa treaca peste pui si lasam cu capac si la foc mic. Pe masura ce fierbe mai adaugam apa fierbinte, daca scade apa, si lasam sa fiarba incet pana este gata puiul. Intr-un bol amestecam laptele rece cu o lingura de faina si turnam sosul peste carne si mai lasam sa clocoteasca putin. Punem si o lingura de smantana si mai dregem cu condimente daca trebuie, inchidem focul si punem verdeturi aromate taiate marunt. Se serveste calda cel mai bine cu mamaliguta proaspata si muraturi, va doresc pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama/papricas de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui

Ciulama de pui

Mai intai vom prepara supa de pui. Se spala puiul si apoi se pune la fiert intr-o oala de 3 litri

3 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Ciulama cu rasol de pui

Ciulama cu rasol de pui

Se spala si se transeaza puiul in bucati, se curata legumele si se spala. In 3 litri de apa rece

15 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    addie , 12 iulie 2010

    o sa gatesc reteta mai incolo dar sant sigura ca o sa fie delicioasa

  • Fara foto

    Carmen , 30 iunie 2010

    Un deliciu! Excelenta reteta! FELICITARI !!!

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2010

    Superrrrr apetisanta.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2009

      Apetisantaaaaaa

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2009

      Foarte buna ciulamaua de pui!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2009

      Hmmm,ce bine arata!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

12 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de : pui de casa neaparat daca vrem o ciulama gustoasa ( eu am pus pulpele si aripile de la un pui )
  • 2 cepe potrivite
  • un morcov
  • o jumatate de ardei
  • mai putem pune si o lingura de zarzavat pentru iarna daca avem facut http://bucataria-sylviei.ro/zarzavat-pentru-iarna/
  • daca nu punem o lingurita de delikat de legume
  • 2 linguri de ulei de porumb sau de floarea soarelui
  • o lingurita de boia
  • 100 ml lapte
  • o lingura faina
  • o lingura de smantana
  • verdeturi in functie de preferinta ( patrunjel sau telina verde).

Raporteaza reteta

Retete
de bucataria-sylviei
Pizza cu tzuchinni si jamon crud afumat

Pizza cu tzuchinni si jamon crud afumat

Se framanta un aluat clasic, lasand sa stea in cuib prima data drojdia cu apa si zaharul timp de

1 vot    1 comentariu
1h 45 min
Paste si pizza
Pizza trois fromages cu ruccola

Pizza trois fromages cu ruccola

Aluatul il lasam la dospit 30-60 de minute si apoi il punem la frigider pentru inca 30 minute minim. Preparare

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Paste si pizza
Porc cu cinci legume

Porc cu cinci legume

Intr-un wok punem uleiul la incins, cand este incins punem carnea si o lasam cateva minute apoi adaugam

5 voturi    6 comentarii
25 min
Mancaruri cu carne

addie

o sa gatesc reteta mai incolo dar sant sigura ca o sa fie delicioasa

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Fantanita de cartofi cu carne de vita